STZ CHELLENGER

PEUGEOT SLOVAK OPEN, najväčší tenisový turnaj na tvrdom povrchu na Slovensku
DOTÁCIA: 145 000 eur + H
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 9. – 15. októbra 2023

 

 

AKTUALITY/ news

« 1234567 »   2/23

Talian Nardi prvým semifinalistom

Dátum: 13. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Taliansky tenista Luca Nardi (na snímke) sa stal prvým semifinalistom dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Vo štvrťfinále si hladko poradil s Damirom Džumhurom z Bosny a Hercegoviny a zdolal ho 6:3, 6:0 za 68 minút. Dvadsaťročný Nardi, ktorý štartuje na bratislavskom challengeri po prvý raz, si v súboji o postup do finále zmeria sily s lepším z belgicko-ukrajinskej dvojice Joris De Loore - Iľja Marčenko.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 12. októbra 2023

Dátum: 13. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Vo štvrtkovej fotogalérii hlavnej súťaže Peugeot Slovak Open 2023 nájdete snímky zo zápasov slovenských reprezentantov Norberta Gombosa, Lukáša Kleina, deblistov Igora Zelenaya, Petra Benjamína Privaru ale aj nasadenej turnajovej jednotky Dominica Thiema z Rakúska či jeho premožiteľa Kanaďana Gabriala Dialla a ďalších zaujímavých hráčov.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Jednotka Thiem zostal na rakete Dialla

Dátum: 12. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Rakúsky tenista Dominic Thiem (na snímke) prekvapujúco vypadol v druhom kole dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open 2023. Najvyššie nasadený hráč a šampión US Open z roku 2020 nestačil na Kanaďana Gabriela Dialla a podľahol mu 1:6, 6:4, 6:7(5) za 124 minút. Kanaďan sa v súboji o postup do semifinále stretne so Slovákom Lukášom Kleinom.   

Diallo sa prezentoval kvalitným servisom a nedovolil súperovi v prvom sete ani jeden brejbal. V štvrtom a šiestom geme zobral Thiemovi podanie a hladko získal prvé dejstvo po výsledku 6:1. V druhom sete Rakúšan zlepšil svoj výkon a v šiestej hre zobral Diallovi podanie. Favorit duelu síce za stavu 5:3 zaváhal, no krátko na to uspel na returne a vyhral 6:4.

V rozhodujúcom sete boli hráči suverénni na podaní a o postupujúcom musel rozhodnúť až tajbrejk. V skrátenej hre uspel Diallo po výsledku 7:5 a zabezpečil si postup. Thiem sa predstavil na turnaji tretíkrát v kariére. V roku 2012 nepostúpil z kvalifikácie a o rok neskôr vypadol v prvom kole.

"Vyšiel mi vstup do zápasu, podával aj returnoval som veľmi dobre. On sa v druhom sete zlepšil, získal brejk a aj keď sa mi podarilo hneď získať podanie späť, nedokázal som vyrovnať. Získal som však sebavedomie do ďalšieho priebehu zápasu. V treťom sme si obaja držali podanie a dostali sa až do tajbrejku. Niekedy ho vyhráte, inokedy nie. Som rád, že som ho zvládol. Pred duelom som bol nadšený, že si môžem zahrať s Thiemom. Počas detstva bol jedným z mojich najobľúbenejších tenistov, ktorých som sledoval," uviedol Diallo po stretnutí a vyjadril sa aj k duelu proti Kleinovi: "Trénovali sme spolu pred niekoľkými mesiacmi počas Roland Garros. Nebude to ľahký zápas a podporia ho aj domáci diváci. Budem sa snažiť hrať čo najlepšie a predviesť dobrý výkon."

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Gombos nestačil na Marčenka

Dátum: 12. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Norbert Gombos nepostúpil do štvrťfinále dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza nestačil v druhom kole na ukrajinského kvalifikanta Iľju Marčenka a podľahol mu 6:4, 3:6, 5:7 za 128 minút. Jediným slovenským zástupcom vo štvrťfinále je tak na bratislavskom challengeri Lukáš Klein.

V úvode zápasu medzi Gombosom a Marčenkom si obaja hráči držali podanie až do stavu 2:2. Gombos sa dostal k prvému brejkbolu v piatej hre, využil ho a následne ho potvrdil na vlastnom servise. Slovenský reprezentant už náskok nepustil a set zakončil esom. Diváci na centrálnom dvorci v NTC sledovali dlhé výmeny a prvé štyri gemy druhého dejstva trvali viac ako 20 minút. Marčenko v šiestej hre prvýkrát prelomil podanie súpera a za stavu 5:3 využil na vlastnom servise druhý setbal. Rozhodujúci tretí set priniesol vyrovnaný priebeh, Gombos však za stavu 5:5 prišiel o servis a Marčenko už dotiahol zápas do úspešného konca.

"Bol to tesný zápas. Mal som smolu za stavu 5:5 v treťom sete a to rozhodlo. Dal som do toho všetko, súper však veľmi dobre servoval a nedal mi veľa brejkových šancí. V dôležitých momentoch si pomohol servisom. Som sklamaný, že som prehral v druhom kole. Začal som veľmi dobre, no potom som zahral jeden zlý gem, on dobre zareturnoval a udržal si servis až do konca. Možno keby som mal trochu viac šťastia v treťom sete, no nedá sa nič robiť," povedal Gombos po zápase.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Klein postúpil do štvrťfinále

Dátum: 12. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Klein sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Dvadsaťpäťročný hráč Národného tenisového centra si v druhom kole  poradil s Fínom Ottom Virtanenom a zdolal ho 6:4, 6:4 za 77 minút. Jeho ďalším súperom bude Kanaďan Gabriel Diallo, ktorý vyradil nasadenú jednotku Dominica Thiema z Rakúska.

Kleinovi nevyšiel úvod prvého setu na centri v NTC, keď si prehral hneď svoj prvý servis a mal manko 0:3. Slovenský daviscupový reprezentant sa však postupne zlepšil v medzihre, od stavu 1:4 získal päť gemov za sebou a tešil sa zo zisku setu. Fín sa začal trápiť na servise a stratil ho aj na začiatku druhého dejstva. Klein uspel aj v druhom vzájomnom stretnutí, za stavu 5:4 premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

"Som rád, že sa mi podarilo vyhrať. Bolo pre mňa dôležité, že som sa vrátil späť do hry po troška nepodarenom úvode. Pomohlo mi, že som ho brejkol v siedmom geme prvého setu. Teší ma hra, ktorú predvádzam. Aj keď to bolo na dve sety, nebolo to jednoduché. Uvidíme, čo bude ďalej," uviedol Klein po postupe.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Nasadená sedmička Cressy do štvrťfinále

Dátum: 12. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Americký tenista Maxime Cressy (na snímke) postúpil do štvrťfinále dvojhry na challengeri Peugeot Slovak Open 2023. Siedmy nasadený hráč zdolal v druhom kole Mattea Martineaua z Francúzska 7:6(4), 6:3. V súboji o postup do semifinále nastúpi proti krajanovi Martinovi Dammovi, ktorý zvíťazil nad Macedónčanom Kalinom Ivanovským 6:3, 6:4.

Na turnaji pokračuje aj Joris de Loore. Belgičan, ktorý v prvom kole zdolal najlepšieho slovenského singlistu Alexa Molčana, si poradil vo štvrtok aj s Benjaminom Hassanom z Libanonu 6:3, 6:4.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Karol s Privarom s tesnu prehrou

Dátum: 12. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Miloš Karol s Petrom Benjamínom Privarom nepostúpili do semifinále štvorhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Vo štvrťfinále nestačili na nemeckú dvojicu Constantin Frantzen, Hendrik Jebens a podľahli jej vo vyrovnanom zápase 6:4, 3:6, 10-12 za 87 minút. Slovenský pár, ktorý v Bratislave štartoval vďaka voľnej karte, podal proti držiteľom šiestich deblových titulov z tejto sezóny veľmi dobrý výkon. V supertajbrejku dokázal odvrátiť tri mečbaly súperov, štvrtý už však skúsenejší Nemci využili. Pavúk  štvorhry na bratislavskom challengeri je tak už bez domáceho zastúpenia.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 11. októbra 2023

Dátum: 12. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

V stredu sa tenisovým fanúšikom v NTC aréne predstavili v rámci turnaja Peugeot Slovak Open 2023 traja slovenskí tenisti - Miloš Karol spolu s Petrom Benjamínom Privarom vo štvorhre a Lukáš Pokorný v dvojhre. Okrem ich zápasov bol objektív fotografa aj na ostatných dueloch na centrálnom dvorci. Na snímkach môžete vidieť Otta Virtanena, Liama Broadyho, Andrew Paulsona, Lucu Nardiho, Maxima Cressyho, Damira Džumhura a Zsombora Pirosa.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Vo štvrtok v NTC lákavý program

Dátum: 11. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Vo štvrtkovom programe turnaja Peugeot Slovak Open 2023 sa diváci v NTC aréne majú na čo tešiť. V akcii uvidia štyroch domácich hráčov aj nasadenú jednotku Dominica Thiema z Rakúska. Program na centrálnom dvorci sa začína o 11.00 h a otvoria ho druhým kolom štvorhry Miloš Karol s Petrom Benjamínom Privarom. Po nich bude nasledovať duel sedmičky pavúka Maxima Cressyho z USA s lucky-loserom Matteom Martineauom. Nie skôr ako o 14.00 príde na kurt Lukáš Klein, na ktorého čaká duel s Fínom Ottom Virtanenom.

Nie pred 16.00 sa divákom predstaví Norbert Gombos, ktorý zabojuje proti ukrajinskému kvalifikantovi Iľjovi Marčenkovi. Na záver hracieho dňa sa diváci môžu tešiť na Rakúšana Dominica Thiema. Grandslamomý šampión z US Open 2020 nastúpi proti Kanaďanovi Gabrielovi Diallovi.

Čítať ďalej...

Pokorný nestačil na Cressyho

Dátum: 11. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Pokorný nepostúpil do druhého kola dvojhry na challengeri Peugeot Slovak Open 2023. V úvodnom zápase nestačil na nasadenú sedmičku Maxima Cressyho z USA a podľahol mu 6:7(4), 3:6 za 88 minút. Domáci držiteľ voľnej karty počas zápasu výborne podával, zaznamenal v zápase 10 es a jedinú dvojchybu. Hoci oboch hráčov delí od seba v rebríčku ATP 500 priečok, na kurte to tak nevyzeralo.

"Myslím si, že to bol z mojej strany dobrý zápas. Škoda prvého setu, mal som tam dva setbaly, no nevyšli mi returny. V tajbrejku rozhodol jeden minibrejk. Súper podľa očakávania celý zápas dobre servoval, nevedel som si nájsť pohodu na returne. V druhom sete mi nevyšiel jeden gem, spravil som tam nejaký chyby a súper ma za to potrestal," povedal po zápase dvadsaťjedenročný hráč Národného tenisového centra. "Škoda, že som nedokázal lepšie využiť šance, ktoré sa mi v zápase naskytli. Možno mi chýbal aj kúsok šťastia. Hoci bol medzi nami veľký rebríčkový rozdiel, išiel som do zápasu s tým, že ho chcem vyhrať. Vedel som o jeho kvalitách, ale ja mám taktiež dobrý servis, takže som veril, že to môže byť vyrovnané."

Zverenec trénera Ľubomíra Kurhajca a kondičných Dávida Olasza a Hyneka Fučíka si však zo zápasu odnáša aj pozitíva: "Som rád, že som si v zápase potvrdil, že môžem hrať aj s takýmito silnými hráčmi a že nie som od nich až tak ďaleko. Musím sa naučiť využívať šance, ktoré sa mi v zápasoch naskytnú a dotiahnuť ich do víťazného konca," dodal sympaticky Pokorný.

FOTO: tenipo

 

Čítať ďalej...

Karol s Privarom vo štvorhre víťazne

Dátum: 11. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Miloš Karol s Petrom Benjamínom Privarom postúpili do štvrťfinále štvorhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. V úvodnom kole zvíťazili nad francúzskou dvojicou Theo Arribage, Luca Sanchez a zdolali ju 6:4, 3:6, 10-4 za 72 minút. Slovenský pár, ktorý v Bratislave štartuje vďaka voľnej karte, si v súboji o postup do semifinále zmeria sily so štvrtou nasadenou nemeckou dvojicou Frantzen, Jebens.

Miloš Karol po zápase povedal: "Bol to náš prvý spoločný zápas na medzinárodnej úrovni. Začali sme veľmi dobre na podaní a podarilo sa nám ich aj brejknúť, čo nám veľmi pomohlo psychicky. V druhom sete nám ušiel štart, potom sme sa chytali, ale nakoniec sme sa doň nedokázali vrátiť. Supertajbrejk sa nám podaril, Peťo veľmi dobre returnoval a som rád, že sme postúpili do ďalšieho kola."

K svojmu parťákovi sa pridal aj Peter Benjamín Privara: "V druhom sete som Miloša nepodržal na servise a to nás trošku vytrestalo. Potom sme začali hrať uvoľnenejšie, ale aj napriek štyrom brejkbalom v deviatom geme sme ich už nedokázali brejknúť späť. Verili sme si však v supertajbrejku. Celkovo musím povedať, že sa mi hralo dobre. Už pred zápasom som očakával, že by nám to mohlo výjsť. Miloš výborne servuje a všetky údery hrá poctivo. Ja zasa trošku viac vymýšľam, takže sme sa veľmi dobre dopĺňali. Je super, že sme postúpili," doplnil Peter Benjamín Privara.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 10. októbra 2023

Dátum: 11. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

V utorok zasiahli do hry na challengeri Peugeot Slovak Open až piati slovenskí hráči - vo štvorhre Lukáš Pokorný s Igorom Zelenayom, v dvojhre Alex Molčan, Lukáš Klein a Norbert Gombos. Fanúšikom v Národnom tenisovom centre sa na centrálnom dvorci predstavila aj nasadená jednotka Dominic Thiem z Rakúska. Prinášame fotogalériu z týchto zápasov.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

« 1234567 »   2/23
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Partneri

Peugeot
J&T BANKA
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX
iFortuna

PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR