• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Davis Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Davis Cup

 
news img

DC: Proti Grécku začne Molčan

Grécka tenisová dvojka Alexandros Skorilas a slovenská jednotka Alex Molčan nastúpia v sobotu o 10.00 h SELČ proti sebe v úvodnej dvojhre duelu I. svetovej skupiny Davisovho pohára. V druhom singli si na harde v Aténach zmerajú sily Stefanos Tsitsipas a Lukáš Klein. Rozhodol o tom piatkový žreb. Nedelňajší program na Panathénskom štadióne otvorí o 10.00 h štvorhra, v ktorej by sa mali stretnúť Petros Tsitsipas a Michail Pervolarakis s párom Klein, Igor Zelenay. Nasledovať budú súboje tímových jednotiek a tímových dvojok.

15. 09. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

Tsitsipas: Budeme musieť bojovať

Lídrom Grécka vo víkendovom stretnutí I. svetovej skupiny Davisovho pohára proti Slovensku bude aktuálne piaty hráč svetového rebríčka ATP Stefanos Tsitsipas. Dvadsaťpäťročný hráč je už v Aténach a pripravuje sa spolu s domácim tímom. Gréci sa tešia, že budú môcť hrať na takom významnom mieste, akým Panathenaic Stadium rozhodne je.

14. 09. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

Molčan: V DC je možné všetko

Slovenskí reprezentanti dolaďujú v Aténach formu na víkendové stretnutie I. svetovej skupiny Davisovho pohára proti Grécku. S prípravou sú zatiaľ spokojní, hoci na centrálnom kurte si do štvrtka obeda stále nezatrénovali. Ten by mal byť pripravený na poobedné tréningy. V nominácii kapitána Tibora Tótha je kvinteto hráčov Alex Molčan, Lukáš Klein, Norbert Gombos, Lukáš Pokorný a Igor Zelenay. Podľa slov kapitána sú všetci zdravotne v poriadku a tešia sa na stretnutie.

14. 09. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Príprava Slovákov v Aténach

Slovenský daviscupový tím je od nedele v Aténach v plnom zložení. Pätica hráčov Alex Molčan, Lukáš Klein, Norbert Gombos, Lukáš Pokorný a Igor Zelenay naplno trénuje. Zápasový kurt na štadióne Panathenaic, na ktorom cez víkend nastúpia na stretnutie I. svetovej skupiny Davisovho pohára proti domácemu Grécku, však ešte pripravený nie je. Viac o príprave porozprával kapitán slovenského tímu Tibor Tóth.

13. 09. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Proti Grécku už tento víkend

Slovenskí reprezentanti nastúpia už tento víkend na stretnutie I. svetovej skupiny Davisovho pohára proti Grécku. Kapitán Tibor Tóth nominoval do Atén päticu hráčov Alex Molčan, Lukáš Klein, Norbert Gombos, Lukáš Pokorný a Igor Zelenay. Jeho náprotivkom bude Apostolos Tsitsipas, ktorý sa bude spoliehať najmä na svetovú sedmičku Stefanosa Tsitsipasa, ale aj štvoricu ďalších hráčov, ktorými sú Alexandros Skorilas, Michail Pervoralakis, Aristotelis Thanos a Petros Tsitsipas.

07. 09. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Tsitsipas v nominácii Grécka

Stefanos Tsitsipas (na snímke) figuruje v nominácii gréckeho daviscupového kapitána a svojho otca Apostolosa Tsitsipasa na stretnutie proti Slovensku. Okrem aktuálnej svetovej sedmičky sú v nej aj Alexandros Skorilas, Michail Pervoralakis, Aristotelis Thanos a Petros Tsitsipas. Informáciu priniesla webová stránka Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Stretnutie Grécka so Slovenskom sa odohrá 16. - 17. septembra 2023 v Aténach. Dejiskom bude krásny antický štadión Panathenaic, ktorý pojme až 12 800 divákov. Podľa infomácií z gréckej strany je stretnutie už teraz vypredané.

FOTO: tasr

05. 09. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Tóth nominoval proti Grécku

Pätica slovenských tenistov Alex Molčan, Lukáš Klein, Norbert Gombos, Lukáš Pokorný a Igor Zelenay figuruje v nominácii kapitána Tibora Tótha na zápas I. svetovej skupiny Davisovho pohára v Grécku. Lídrom domáceho tímu v Aténach bude 16. - 17. septembra Stefanos Tsitsipas, siedmy hráč svetového rebríčka ATP. Hrať sa bude na harde vonku na štadióne Panathenaic. Víťaz duelu si zabezpečí účasť v budúcoročnej kvalifikácii o postup na finálový turnaj 2024.

05. 09. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Slováci v Aténach na harde

Slovenskí tenisti odohrajú duel I. svetovej skupiny Davisovho pohára proti Grécku v hlavnom meste v Aténach. Stretnutie sa uskutoční 16. - 17. septembra 2023. Dejiskom bude viacúčelový štadión Panathenaic, ktorý je vyrobený z mramoru a je jednou z hlavných historických atrakcií mesta. Kapacita štadióna na toto stretnutie je 12 800 divákov. Hrať sa bude na tvrdom povrchu s loptičkami značky Babolat.

21. 07. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

Tóth: Veľmi ťažký súper

Slovenského kapitána Tibora Tótha výsledok štvrtkového žrebu stretnutí I. svetovej skupiny Davisovho pohára príliš nepotešil. Jeho tím pocestuje do Grécka, ktorého lídrom je svetová trojka Stefanos Tsitsipas. Tóth si uvedomuje silu tímu, pričom ťažšieho súpera by sme medzi nenasadnými tímami hľadali ťažko.

"Gréci vonku sú silní súperi. Majú vo svojom strede skvelého singlistu Tsitsipasa, ktorý hráva aj štvorhry. Budeme sa musieť na tento zápas veľmi dobre pripraviť," povedal na úvod Tóth.

09. 02. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

Slováci vycestujú do Grécka

Slovenskí tenisti sa v dueli I. svetovej skupiny Davisovho pohára predstavia v Grécku, ktorého lídrom je finalista Australian Open Stefanos Tsitsipas. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v londýnskej centrále Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Hrať sa bude 15. - 16. alebo 16. - 17. septembra. Víťaz zápasu zabojuje v roku 2024 v kvalifikácii o postup na finálový turnaj.

"Je to veľmi ťažký žreb," reagoval generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

09. 02. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

Slovensko pri žrebe nasadené

Vo štvrtok 9. februára vyžrebujú na pôde Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) dvojice barážových stretnutí I. svetovej skupiny Davisovho pohára. Slovensko bude pri žrebe figurovať medzi nasadenými krajinami, konkrétne na deviatom mieste. Žrebovanie je naplánované na 12.00 h SEČ. Súperom Slovenska v septembrovom dueli bude jedna z nenasadených krajín, medzi ktorými sú Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Taiwan, Dánsko, Grécko, Izrael, Litva, Peru, Portugalsko, Turecko, Ukrajina a Uzbekistan.

08. 02. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

Privara: Obohacujúci týždeň

Úplným nováčikom v slovenskom daviscupovom tíme bol v stretnutí proti Holandsku Peter Benjamín Privara. Osemnásťročný hráč Národného tenisového centra sa do nominácie kapitána Tibora Tótha dostal po tom, ako Igor Zelenay priamo v dejisku stretnutia ochorel a musel opustiť tím. Po skončení stretnutia v Groningene nám Privara porozprával, ako si celé stretnutie užil a čo mu táto nová skúsenosť priniesla.

07. 02. 2023
Davis Cup Více zde