• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Davis Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Davis Cup

 
news img

Tóth: Všetci hrajú výborne

Slovenský daviscupový kapitán Tibor Tóth má v Groningene k dispozícii päticu hráčov. Jednotkou tímu je Alex Molčan, na pozíciu dvojky nominoval Tóth Lukáša Kleina. Okrem nich sú v tíme Jozef Kovalík a dvaja mladí hráči - Lukáš Pokorný a Peter Benjamín Privara. Tóth je s výkonmi hráčov na tréningoch spokojný, všetci sa rýchlo aklimatizovali a prispôsobili podmienkam.

03. 02. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Stetnutie otvorí Klein

Holandská tenisová jednotka Tallon Griekspoor a slovenská dvojka Lukáš Klein nastúpia v sobotu o 14.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre kvalifikačného duelu o postup na finálový turnaj Davisovho pohára. V druhom singli si na harde v Groningene zmerajú sily Tim van Rijthoen a Alex Molčan. Rozhodol o tom piatkový žreb.

03. 02. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Sledujte stretnutie Holandsko - Slovensko naživo na JOJ Šport

Už tento víkend nastúpia slovenskí reprezentanti na kvalifikačné stretnutie Davisovho pohára proti Holandsku. Aj vy môžete byť pri tom vďaka priamemu televíznemu prenosu na stanici Joj Šport. Sobotňajšie dvojhry sú na programe od 14.00 h, nedeľňajší program sa začína o 13.00 h. Zloženie jednotlivých dvojíc sa dozvieme počas piatkového žrebovania, ktoré je v Groningene na programe o 13.00 h.

02. 02. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Slováci si vyskúšali kurt

Slovenskí reprezentanti si v stredu po prvý raz vyskúšali kurt, na ktorom cez víkend nastúpia na kvalfiikačné stretnutie Davisovho pohára proti Holandsku (4. - 5. február, Groningen). V nominácii kapitána Tibora Tótha sú Alex Molčan, Jozef Kovalík, Lukáš Klein, Lukáš Pokorný a Igor Zelenay. Do Holandska s nimi odletel aj mladý hráč Peter Benjamín Privara, ktorý absolvuje s tímom celú prípravu.

01. 02. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

Tóth o DC: Môžeme prekvapiť

Norbert Gombos pre zranenie nenastúpi vo víkendovom kvalifikačnom dueli o postup na finálový turnaj Davisovho pohára na pôde Holandska. V nominácii ho nahradí Lukáš Pokorný, informoval kapitán tímu Tibor Tóth. Okrem Pokorného bude mať Tóth k dispozícii kvarteto Alex Molčan, Jozef Kovalík, Lukáš Klein a Igor Zelenay. Holandsko vyrukuje s päticou Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Tim van Rijthoven, Wesley Koolhof, Matwe Middelkoop.

"Noro sa potrebuje doliečiť, od Australian Open nehral. Nahradí ho Luky Pokorný," ozrejmil na úvod zmenu v pôvodnej nominácii kapitán Tibor Tóth.

31. 01. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

ITF ukončila spoluprácu s Kosmosom

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) ukončila vo štvrtok po piatich rokoch spoluprácu s investičnou spoločnosťou Kosmos. Firma, ktorej majiteľom je bývalý španielsky futbalový reprezentant a stopér FC Barcelona Gerard Pique, finančne zastrešovala Davisov pohár, najvýznamnejšiu súťaž mužských družstiev v tenise.

V roku 2018 podpísala ITF s Kosmosom dlhodobý 25-ročný kontrakt vo výške tri miliardy dolárov pre organizáciu finálových turnajov, ten sa však nenaplní. "ITF potvrdzuje, že jej spolupráca so spoločnosťou Kosmos sa skončila," uvádza sa v oficiálnom stanovisku Medzinárodnej tenisovej federácie. (tasr)

12. 01. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

Nominácia proti Holandsku

Kvinteto slovenských tenistov Alex Molčan, Norbert Gombos, Jozef Kovalík, Lukáš Klein a Igor Zelenay figuruje v slovenskej nominácii na kvalifikačné stretnutie Davisovho pohára proti Holandsku. Kapitán Tibor Tóth nominoval rovnakú päticu, aká bola v tíme aj v septembrovom dueli I. svetovej skupiny proti Rumunsku, ktorý Slovensko vyhralo 3:1. Hrať sa bude 4. a 5. februára 2023 na harde v holandskom Groningene.

05. 01. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Slováci do Groningenu

Slovenskí tenisti odohrajú kvalifikačný duel o postup na finálový turnaj Davisovho pohára na pôde Holandska 4. - 5. februára na harde v Groningene. Dejiskom bude viacúčelová hala Martini Plaza. Informovala o tom Medzinárodná tenisová federácia (ITF). Postup do skupinovej fázy finálového turnaja, ktorá je na programe v septembri, si zaistia víťazi dvanástich kvalifikačných zápasov. Tohtoroční finalisti Kanada a Austrália majú účasť zabezpečenú automaticky. Španielsko a Taliansko dostali od ITF voľné karty.

12. 12. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

SR vycestuje do Holandska

Slovenskí tenisti zabojujú o budúcoročný finálový turnaj Davisovho pohára na pôde Holandska. Rozhodol o tom nedeľňajší žreb v Malage, počas ktorého figurovali medzi nenasadenými tímami. Hrať sa bude 3. - 4. alebo 4. - 5. februára 2023, postup si zabezpečia víťazi dvanástich kvalifikačných duelov. S Holanďanmi majú Slováci priaznivú bilanciu 1:0. V roku 2005 ich zdolali vo štvrťfinále svetovej skupiny v NTC 3:2 a napokon postúpili až do finále, v ktorom prehrali s Chorvátmi 2:3.

Najlepší holandský singlista je momentálne Botic Van de Zandschulp, ktorý figuruje vo svetovom rebríčku ATP na 35. mieste. Tallon Griekspoor je 96., Tim van Rijthoven 115.

27. 11. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

Mečíř: Mladá krv oživila tím

Pre Miloslava Mečířa bolo daviscupové stretnutie Slovenska proti Rumunsku prvé v pozícii prezidenta Slovenského tenisového zväzu. Bývalý dlhoročný kapitán daviscupového tímu si bol vedomý dôležitosti stretnutia a postup do februárovej kvalifikácie o finálový turnaj 2023 ho veľmi potešil.

18. 09. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Fotogaléria postupu

Národné tenisové centrum zažilo v sobotu veľkú postupovú radosť. V stretnutí I. svetovej skupiny Davisovho pohára medzi Slovenskom a Rumunskom pridala druhý bod na stranu domácich deblová dvojica Lukáš Klein, Igor Zelenay a Slovensko sa dostalo do výhody. Rozhodujúci tretí bod získal po veľmi dobrom výkone Alex Molčan. Pri oboch zápasoch bol objektív Romana Benického.

17. 09. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

Alex: V tíme je skvelá chémia

Alex Molčan bol po víťaznom zápase s Rumunskom spokojný, že vo dvojhrách splnil dvojbodovú misiu. Priznal však, že ho najviac ohúril výkon daviscupového debutanta Lukáša Kleina, ktorý na antuke v bratislavskom NTC získal po boku Igora Zelenaya dôležitý druhý bod.

17. 09. 2022
Davis Cup Více zde