• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Lipták: Budú to tvrdé oriešky

Slovenský tím sa na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej stretne v skupine B s Austráliou a Belgickom. Rozhodol o tom piatkový žreb v Londýne. Dlhoročný a skúsený kapitán tímu Matej Lipták vedel, že vyberať si v tejto situácii možných súperov bolo veľmi zložité, pretože každý jeden je silný a má vo svojom strede kvalitné hráčky.

„Paradoxne to vyšlo tak, že sme v jednej skupine tri tímy, ktoré nehrali kvalifikáciu," poukázal na zaujímavý fakt kapitán slovenského tímu Matej Lipták.

 
news img

SR proti Austrálii a Belgicku

Súperkami slovenských tenistiek v B-skupine na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej v Glasgowe budú Austrálčanky a Belgičanky. Rozhodol o tom piatkový žreb v Londýne. Hrať sa bude 8. - 13. novembra v Emirates aréne, do semifinále postúpia víťazi štyroch trojčlenných skupín. Žrebovanie hostila BBC a o zložení skupín rozhodla v televíznom štúdiu legendárna Američanka Billie Jean Kingová, bývalá svetová jednotka, po ktorej od roku 2020 pomenovali celú súťaž.

 
news img

SR v piatok spozná súperov

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) vo štvrtok oznámila, že žrebovanie finálového turnaja Pohára Billie Jean Kingovej sa uskutoční v piatok 8. júla v Londýne. Žrebovanie bude hostiť BBC a povedie ho samotná Billie Jean Kingová, bývalá svetová jednotka, po ktorej je celá súťaž od roku 2020 pomenovaná.

Finálový turnaj je na programe 8. - 13. novembra 2022 v Emirates aréne v škótskom Glasgowe. Zúšastní sa ho dvanásť krajín, medzi ktorými nebude chýbať ani Slovensko. Zverenky kapitána Mateja Liptáka mali v kvalifikácii voľný žreb, keďže ich pôvodný súper - Austrália - postúpil kvôli suspendácii Ruska a Bieloruska priamo do finálovej skupiny.

 
news img

Slovenky na finálový turnaj!

Slovenské tenistky sa predstavia na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej aj v tomto roku. Zverenky kapitána Mateja Liptáka mali 15. – 16. apríla 2022 nastúpiť v kvalifikácii proti výberu Austrálie. Na opačný koniec zemegule však napokon cestovať nemusia. Po pozastavení činnosti Ruskej tenisovej federácii z členstva v ITF ju priamo na finálovom turnaji nahradí Austrália, najvyššie renkinovo postavený tím spomedzi vlaňajších semifinalistov. Slovensko tak v kvalifikácii prišlo o súpera a vďaka voľnému žrebu sa rovnako predstaví priamo na finálovom turnaji.

 
news img

BJKC: Turnaj ovládli Rusky, vo finále zdolali Švajčiarsko

Ruské tenistky sa stali víťazkami Pohára Billie Jean Kingovej v Prahe. O triumfe nad Švajčiarskom v sobotnom finále rozhodli už vo dvojhrách. Prvý bod pre výber Ruskej tenisovej federácie (RTF) vybojovala v O2 aréne Daria Kasatkinová, ktorá za 80 minút zdolala Jil Teichmannovú 6:2, 6:4. V druhom singli si Ľudmila Samsonovová poradila s Belindou Benčičovou 3:6, 6:3, 6:4 za 147 minút.

 
news img

Lipták: Bude to náročné

Sobotňajší žreb v pražskej O2 aréne prisúdil Slovensku do budúcoročnej kvalifikácie o postup na finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej naoazj ťažkého súpera. Austrália ako najvyššie nasadený tím bude na domácej pôde veľkou výzvou pre tím kapitána Mateja Liptáka. Nielen kvalita súpera ale aj vzdialený kontinent a aprílový termín budú tvrdým orieškom.

 
news img

BJKC: Slovenky proti Austrálii

Slovenské tenistky sa v kvalifikácii o postup na finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej 2022 predstavia v Austrálii. Rozhodol o tom sobotňajší žreb v Prahe. Hrať sa bude 15.-16. apríla, postup si zabezpečia víťazi deviatich kvalifikačných duelov. Účasť už majú istú tohtoroční finalisti - hráčky Ruskej tenisovej federácie a Švajčiarky.

 
news img

BJKC: Slovenkám ušiel postup

Slovenské tenistky už odohrali obe svoje stretnutia v C skupine finálového turnaja Billie Jean Kingovej v Prahe. V úvodný hrací deň podľahli tesne Španielkam, v utorok senzačne zdolali USA. Ani toto víťazstvo im však nestačilo na postup do semifinále. Hoci skupina ešte nie je odohratá a dnes je na programe stretnutie Španielska s USA, Slovensko už medzi štvoricu najlepších postúpiť z prvého miesta nemôže. Do semifinále postupujú iba víťazi všetkých štyroch skupín, z tej našej to bude Španielsko alebo USA.

 
news img

Viki zbožňuje tímové súťaže

Viktória Kužmová odohrala oba zápasy na pozícii singlovej dvojky a získala v nich dva body. Práve otázka tímovej dvojky bola pred štartom finálového turnaja Billie Jean Kingovej vari najväčším orieškom pre kapitána Mateja Liptáka. Nakoniec vložil dôveru do Kužmovej a tá sa mu odvďačila víťazstvami. Okrem toho pridala spolu s Terezou Mihalíkovou aj rozhodujúci bod vo štvorhre proti Amerike, čím zabezpečili Slovensku cenné víťazstvo v celom stretnutí.

 
news img

Skvelé! Slovenky zdolali USA

Slovenské tenistky vyhrali vo svojom druhom vystúpení na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej v Prahe nad USA 2:1 a zostali v hre o postup do semifinále. Vo štvorhre sa o rozhodujúci bod postarali Viktória Kužmová a Tereza Mihalíková, ktoré zdolali tandem Caroline Dolehideová, CoCo Vandewegheová 6:2, 6:7(5), 12-10. O víťazovi skupiny a postupujúcom medzi elitné kvarteto definitívne rozhodne stredajší záverečný duel v skupine medzi USA a Španielskom.

 
news img

SR - USA 1:1 po dvojhrách

Slovenské tenistky hrajú vo svojom druhom stretnutí C-skupiny na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej v Prahe s USA po dvojhrách nerozhodne 1:1. O vyrovnávajúci bod pre americké farby sa v súboji tímových jednotiek postarala Danielle Collinsová, ktorá zdolala Annu Karolínu Schmiedlovú hladko v dvoch setoch 6:3, 6:2 za 68 minút. O víťazovi tak rozhodne záverečná štvorhra, v ktorej by mali Slovenky nastúpiť s tandemom Viktória Kužmová, Tereza Mihalíková.

 
news img

Lipták hodnotí prvé stretnutie

V prvom stretnutí finálového turnaja Pohára Billie Jean Kingovej v Prahe podľahli Slovenky Španielsku 1:2. Po skvelom úvodnom bode Kužmovej nepridala druhý v súboji jednotiek Schmiedlová a rozhodovalo sa v záverečnej štvorhre. Tá bola počas celého priebehu otvorená, no v supertajbrejku boli nakoniec úspešnejšie Španielky, ktoré Kužmovú s Mihalíkovou zdolali. Kapitán Matej Lipták zhodnotil dianie úvodného dňa.