• banner
  • banner
STZ CHELLENGER

PEUGEOT SLOVAK OPEN, najväčší tenisový turnaj na tvrdom povrchu na Slovensku
DOTÁCIA: 145 000 eur + H
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 9. – 15. októbra 2023

 

 

Singlový titul pre Kanaďana Dialla

Dátum: 15. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Kanadský tenista Gabriel Diallo sa stal víťazom dvojhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Vo finále zdolal Belgičana Jorisa de Looreho 6:0, 7:5 a získal svoj druhý singlový titul na ATP Challenger Tour. Vlani v auguste nenašiel premožiteľa na domácej pôde v Granby. Kanadský daviscupový reprezentant si za singlové víťazstvo pripíše do rebríčka ATP 125 bodov a v jeho pondelkovom vydaní bude figurovať na 130. priečke, čo je jeho doterajšie kariérne maximum.

Diallo v prvom sete finálového zápasu na dvorci dominoval, keď trikrát prelomil podanie De Looreho a uštedril mu kanára. Dvadsaťdvaročný Kanaďan hral rýchlo, z forhendu dokázal súpera zatlačiť do defenzívy a pripraviť si dobré pozície na zakončenie výmen. V šiestom geme využil pri servise Belgičana tretí setbal.

V druhom dejstve sa De Loore zlepšil a držal so súperom krok do stavu 5:5. V dvanástom geme ho Diallo brejkol, premenil štvrtý mečbal a stal sa prvým kanadským singlovým šampiónom v histórii bratislavského challengeru. V Bratislave cestou do finále zdolal v druhom kole najvyššie nasadeného Rakúšana Dominica Thiema a vo štvrťfinále slovenskú singlovú dvojku Lukáša Kleina.

"Som veľmi veľmi šťastný, že sa mi podarilo získať titul. V prvom sete som hral veľmi dobre, vyšlo mi všetko na čo som siahol. V druhom sete som síce hral stále na vysokej úrovni, ale už to nebolo také jednoznačné. Mal som veľa šancí a našťastie som ho dotiahol do víťazného konca. Je to môj prvý titul v tejto sezóne, od minulého roka to bolo dlhé čakanie. Som veľmi rád aj za môj tím. Tenis je síce individuálny šport, ale v pozadí je okolo nás veľa ľudí a je to zásluha celého tímu," povedal bezprostredne po finále Diallo.

Za najťažší zápas považuje duel druhého kola. "Bol to zápas proti Dominicovi Thiemovi. V rozhodujúcom sete sme hrali tajbrejk, bol to naozaj veľký boj. Rovnako aj štvrťfinále proti Lukášovi Kleinovi bolo veľmi vyrovnané, hral naozaj dobre a diváci ho hnali vpred. Každý zápas na turnaji má svoje úskalia, o to cennejšie je získať titul."

Rodák z Montrealu si v Bratislave získal srdce nejedného tenisového fanúšika. "Keď som hral proti Dominicovi Thiemovi, ktorý je zo susedného Rakúska a v ďalšom kole proti domácemu Lukášovi Kleinovi, diváci boli na ich strane. Od semifinálového duelu som však cítil veľkú podporu fanúšikov, čo mi dodalo veľa síl a sebavedomia. Som im za to naozaj vďačný. Celý turnaj bol veľmi dobre zorganizovaný, ďakujem zberačom, rozhodcom, všetkým organizátorom. Cítil som sa tu veľmi dobre a verím, že na budúci rok sa do Bratislavy vrátim, aby som mohol obhájiť titul," zakončil dvadsaťdvaročný sympaťák. (stz, tasr)

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Aktuality

V sobotu na centri od 14:00

Dátum: 09. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Sobotňajší program na centrálnom dvorci odštartuje o 14:00 semifinálový zápas medzi kvalifikantom Alexandrom Bublikom z Kazachstanu a Matthiasom Bachingerom z Nemecka. Po nich si o účasť vo finále zahrá Čech Lukáš Rosol s Rakúšanom Dennisom Novakom. Program uzavrie finále štvorhry, ktoré bude mať aj slovenské zastúpenie vďaka Igorovi Zelenayovi, ktorý si po boku Ukrajinca Denisa Molčanova zmeria sily s indicko-bieloruským párom Ramanathan, Vasilevskij.

Čítať ďalej...

Zelenay vo finále štvorhry

Dátum: 09. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Slovenský tenista Igor Zelenay sa po boku Ukrajinca Denisa Molčanova prebojoval do finále štvorhry Slovak Open 2018. V semifinálovom zápase zdolali prvý nasadený pár Skupski, O´Mara 6:4, 7:5. V sobotňajšom finále si tretí nasadený pár zahrá proti indicko-bieloruskej dvojici Ramanathan, Vasilevskij.

Čítať ďalej...

Novak štvrtým semifinalistom

Dátum: 09. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Z rakúskeho štvrťfinálového duelu na turnaji Peugeot Slovak Open 2018 vzišiel posledný semifinalista. Úspešnejší bol Dennis Novak (na snímke), ktorý svojho krajana Sebastiana Ofnera zdolal v rýchlom tempe hrajúcom sa zápase 6:1, 1:6, 6:3. Jeho súperom medzi štvorkou najlepších bude Čech Lukáš Rosol.

Čítať ďalej...

Rosolovi sa v Bratislave darí

Dátum: 09. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

V zápase dvoch víťazov turnaja Peugeot Slovak Open bol úspešnejší Čech Lukáš Rosol (na snímke). Víťaz z roku 2012 zdolal Bielorusa Jegora Gerasimova 6:7(5), 6:3, 6:4 a postúpil do semifinále. Jeho súperom bude určite rakúsky tenista, úspešnejší z duelu Ofner - Novak. Gerasimov v Bratislave triumfoval v roku 2015, kedy vo finále porazil Slováka Lukáša Lacka.

Čítať ďalej...

Kvalifikant Bublik v semifinále

Dátum: 09. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Alexander Bublik z Kazachstanu zvíťazil vo štvrťfinálovom zápase na Peugeot Slovak Open 2018 nad Sergijom Stachovským z Ukrajiny 6:3, 7:6(5). Dvadsaťjedenročný Bublik sa do hlavnej časti turnaja prebojoval cez trojkolovú kvalifikáciu, takže na medzinárodných majstrovstvách Slovenska ťahá víťaznú sériu šiestich zápasov. V semifinále sa stretne s Nemcom Matthiasom Bachingerom.

Čítať ďalej...

Turnaj už bez nasadených hráčov

Dátum: 09. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Peugeot Slovak Open 2018 je po prehre Rusa Jevgenija Donskoja už bez nasadených hráčov. Dvojku turnaja zdolal vo štvrťfinále Matthias Bachinger (na snímke) z Nemecka 6:4, 7:6(6). V semifinále sa stretne s lepším z dvojice Stachovskij - Bublik.

Čítať ďalej...

Baghdatis prehral s Novakom

Dátum: 08. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Cyperský tenista Marcos Baghdatis, siedmy nasadený na turnaji Peugeot Slovak Open 2018, prehral v druhom kole s Dennisom Novakom (na snímke) z Rakúska za 58 minút 4:6, 1:6. Jediným nasadeným tenistom, ktorý sa prebojoval do štvrťfinále medzinárodných majstrovstiev Slovenska je dvojka Jevgenij Donskoj z Ruska. V súboji o semifinále si zmeria sily s Nemcom Matthiasom Bachingerom.

Čítať ďalej...

Lacko titul neobháji

Dátum: 08. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Lacko, nasadená jednotka na turnaji Peugeot Slovak Open 2018, vypadol v druhom kole s Bielorusom Jegorom Gerasimovom. Za 52 minút mu podľahol 3:6, 3:6. Gerasimov, ktorý v Bratislave triumfoval v roku 2015, sa vo štvrťfinále stretne s ďalším víťazom medzinárodných majstrovstiev Slovenska Lukášom Rosolom. Čech tu zvíťazil v roku 2012. Lacko bol posledným slovenským zástupcom v hlavnej časti singlového pavúka. Po desiatich rokoch sa tak zopakovala situácia, že štvrťfinále turnaja bude bez slovenskej účasti.

Čítať ďalej...

Rosol ďalším štvrťfinalistom

Dátum: 08. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Rosol zvíťazil v 2. kole turnaja Peugeot Slovak Open 2018 nad ôsmym nasadeným Belgičanom Rubenom Bemelmansom 4:6, 6:3, 7:6(2) a postúpil do štvrťinále. Tam sa víťaz medzinárodných majstrovstiev Slovenska z roku 2012 stretne s lepším z dvojice Lukáš Lacko - Jegor Gerasimov.

Čítať ďalej...

Nasadená dvojka ide ďalej

Dátum: 08. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Jevgenij Donskoj (na snímke), nasadená dvojka turnaja Peugeot Slovak Open 2018, postúpil do štvrťfinále. V druhom kole zvíťazil vo veľmi vyrovnanom zápase nad kvalifikantom Jurijom Rodionovom z Rakúska 6:7(4), 6:4, 7:6(5). Jeho súperom bude Nemec Matthias Bachinger, ktorý si poradil s nasadenou šestkou, Indom Ramkumarom Ramanathanom 6:3, 3:6, 6:2. S bratislavským turnajom sa rozlúčil aj tretí nasadený Talian Lorenzo Sonego, nad sily ktorého bol Kazach Alexander Bublik. Ten do hlavnej súťaže postúpil z kvalifikácie. V súboji o semifinále sa Bublik stretne s Ukrajincom Sergijom Stachovským.

Čítať ďalej...

Aj Gombos vo dvojhre skončil

Dátum: 07. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Slovenský držiteľ voľnej karty Norbert Gombos prehral v druhom kole Peugeot Slovak Open so Sergijom Stachovským z Ukrajiny 7:6(6), 4:6, 2:6 a do štvrťfinále nepostúpil. Stachovský mu tak oplatil semifinálovú prehru z bratislavského challengeru z roku 2016, kedy Gombos na turnaji triumfoval. Jeho štvrťfinálovým súperom bude v piatok lepší z dvojice Lorenzo Sonego - Alexander Bublik.

Čítať ďalej...

Obhajca Lacko v druhom kole

Dátum: 07. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Lacko, nasadená jednotka na turnaji Peugeot Slovak Open 2018, zvíťazil v úvodnom kole nad Francúzom Stephane Robertom 4:6, 6:4, 7:5. V zápase trvajúcom 110 minút sa hral vyrovnaný tenis, v ktorom napokon ťahal za dlhší koniec trojnásobný víťaz bratislavského challengeru. V druhom kole sa Lacko stretne s ďalším víťazom tohto turnaja z roku 2015, ktorým je Bielorus Jegor Gerasimov. Vo vtedajšom finále zdolal bieloruský tenista práve Lacka v dvoch tajbrejkoch.

Čítať ďalej...

Martin opäť na rakete Bublika

Dátum: 07. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Andrej Martin prehral v 1. kole Peugeot Slovak Open 2018 s Kazachom Alexandrom Bublikom 6:2, 3:6, 5:7. Je to už piaty slovenský tenista, ktorý sa rozlúčil na tohtoročnom medzinárodnom šampionáte SR v úvodnom kole. Martin podľahol kvalifikantovi Bublikovi aj minulý týždeň na challengeri v nemeckom Eckentali.

Čítať ďalej...

Molčanova stopka v 1. kole

Dátum: 07. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Alex Molčan, držiteľ voľnej karty na turnaji Peugeot Slovak Open 2018, prehral v úvodnom kole s Rakúšanom Dennisom Novakom za 80 minút 4:6, 4:6. Hráčovi NTC sa tak ani pri tretej účasti v hlavnej súťaži bratislavského challengeru nepodarilo postúpiť do druhého kola. "Do zápasu som dobre vstúpil, viedol som 4:1, no potom som chytil nejakú krízu. Prišla na mňa strašná únava, nevyužil som šance, prvý set mohol dopadnúť ináč. Cez zápas som sa cítil fajn, nepociťoval som žiadnu bolesť z predchádzajúceho zranenia. V pondelok ma seklo na tréningu, tak som si dal dva dni voľna a tie mi asi ublížili. Veľmi som sa uvoľnil a došla mi takpovediac para," zhodnotil 20-ročný zverenec Ľubomíra Kurhajca a Karola Kučeru.

Čítať ďalej...

Donskoj a Bemelmans v 2. kole

Dátum: 07. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Druhý nasadený Rus Jevgenij Donskoj (na snímke) postúpil do druhého kola turnaja Peugeot Slovak Open 2018. Svojho súpera Jurgena Zoppa z Estónska zdolal za 72 minút 7:6(4), 6:2 a v ďalšom kole na neho čaká kvalifikant Jurij Rodionov z Rakúska. Ďalej ide aj  osmička turnaja Ruben Bemelmans z Belgicka, ktorý si v prvom kole poradil s Nemcom Rudolfom Mollekerom 6:4, 6:3.

Čítať ďalej...

Partneri

Peugeot
J&T BANKA
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX
iFortuna

PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR