• banner
  • banner
STZ CHELLENGER

PEUGEOT SLOVAK OPEN, najväčší tenisový turnaj na tvrdom povrchu na Slovensku
DOTÁCIA: 145 000 eur + H
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 9. – 15. októbra 2023

 

 

Singlový titul pre Kanaďana Dialla

Dátum: 15. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Kanadský tenista Gabriel Diallo sa stal víťazom dvojhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Vo finále zdolal Belgičana Jorisa de Looreho 6:0, 7:5 a získal svoj druhý singlový titul na ATP Challenger Tour. Vlani v auguste nenašiel premožiteľa na domácej pôde v Granby. Kanadský daviscupový reprezentant si za singlové víťazstvo pripíše do rebríčka ATP 125 bodov a v jeho pondelkovom vydaní bude figurovať na 130. priečke, čo je jeho doterajšie kariérne maximum.

Diallo v prvom sete finálového zápasu na dvorci dominoval, keď trikrát prelomil podanie De Looreho a uštedril mu kanára. Dvadsaťdvaročný Kanaďan hral rýchlo, z forhendu dokázal súpera zatlačiť do defenzívy a pripraviť si dobré pozície na zakončenie výmen. V šiestom geme využil pri servise Belgičana tretí setbal.

V druhom dejstve sa De Loore zlepšil a držal so súperom krok do stavu 5:5. V dvanástom geme ho Diallo brejkol, premenil štvrtý mečbal a stal sa prvým kanadským singlovým šampiónom v histórii bratislavského challengeru. V Bratislave cestou do finále zdolal v druhom kole najvyššie nasadeného Rakúšana Dominica Thiema a vo štvrťfinále slovenskú singlovú dvojku Lukáša Kleina.

"Som veľmi veľmi šťastný, že sa mi podarilo získať titul. V prvom sete som hral veľmi dobre, vyšlo mi všetko na čo som siahol. V druhom sete som síce hral stále na vysokej úrovni, ale už to nebolo také jednoznačné. Mal som veľa šancí a našťastie som ho dotiahol do víťazného konca. Je to môj prvý titul v tejto sezóne, od minulého roka to bolo dlhé čakanie. Som veľmi rád aj za môj tím. Tenis je síce individuálny šport, ale v pozadí je okolo nás veľa ľudí a je to zásluha celého tímu," povedal bezprostredne po finále Diallo.

Za najťažší zápas považuje duel druhého kola. "Bol to zápas proti Dominicovi Thiemovi. V rozhodujúcom sete sme hrali tajbrejk, bol to naozaj veľký boj. Rovnako aj štvrťfinále proti Lukášovi Kleinovi bolo veľmi vyrovnané, hral naozaj dobre a diváci ho hnali vpred. Každý zápas na turnaji má svoje úskalia, o to cennejšie je získať titul."

Rodák z Montrealu si v Bratislave získal srdce nejedného tenisového fanúšika. "Keď som hral proti Dominicovi Thiemovi, ktorý je zo susedného Rakúska a v ďalšom kole proti domácemu Lukášovi Kleinovi, diváci boli na ich strane. Od semifinálového duelu som však cítil veľkú podporu fanúšikov, čo mi dodalo veľa síl a sebavedomia. Som im za to naozaj vďačný. Celý turnaj bol veľmi dobre zorganizovaný, ďakujem zberačom, rozhodcom, všetkým organizátorom. Cítil som sa tu veľmi dobre a verím, že na budúci rok sa do Bratislavy vrátim, aby som mohol obhájiť titul," zakončil dvadsaťdvaročný sympaťák. (stz, tasr)

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Aktuality

Klein ďalej, Néma a Líška vypadli

Dátum: 08. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Z troch slovenských tenistov, ktorí zasiahli do stredajšieho diania na Peugeot Slovak Open 2017, sa z postupu do druhého kola radoval iba Lukáš Klein (na fotografii). Držiteľ voľnej karty, aktuálne 630. hráč rebríčka ATP, zvíťazil nad Srbom Pedjom Krstinom 6:7(5), 6:3, 6:4. Patrik Néma odohral vyrovnaný zápas s Rumunom Mariusom Copilom, no podľahol mu 4:6, 7:5, 4:6. Práve Copil bude osemfinálovým súperom Kleina. Zaujímavosťou je, že vlani sa títo dvaja hráči stretli v úvodnom kole bratislavského challengeru. Úspešnejší bol vtedy Rumun, ktorý v tesnom zápase vyhral 7:6(4), 6:3. V záverečnom súboji dňa nestačil Tomáš Líška na dvojku turnaja Mártona Fucsovicsa a podľahol mu 0:6, 0:6.

Čítať ďalej...

Lukáš Klein vyhral a je v osemfinále!

Dátum: 08. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Držiteľ voľnej karty Lukáš Klein, hráč NTC, zvíťazil v prvom kole Peugeot Slovak Open 2017 nad Srbom Pedjom Krstinom 6:7(5), 6:3, 6:4 a postúpil prvý raz v kariére do druhého kola bratislavského challengeru. V osemfinále sa stretne s Mariusom Copilom, premožiteľom ďalšieho Slováka Patrika Nému. Vlani s Rumunom prehral v AEGON aréne v 1. kole 6:7(4), 3:6. V rebríčku sa Klein posunul priebežne na 571. miesto, Néma je 599.

Čítať ďalej...

TSO 2017 vo fotografiách

Dátum: 08. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Némov skvelý výkon na Copila nestačil

Dátum: 08. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Patrik Néma (na snímke), držiteľ voľnej karty na Peugeot Slovak Open 2017, prehral v úvodnom kole so štvrtým nasadeným Mariusom Copilom z Rumunska za 123 minút 4:6, 7:5, 4:6. Hráčov v rebríčku ATP delí vyše 500 miest, no na kurte to vôbec nebolo poznať. O mečbale rozhodlo jastrabie oko, ktoré ukázalo, že Copilov servis bol na čiare, a tak esom ukončil zápas. Hráča NTC za predvedenú hru pochválil aj jeho tréner Karol Kučera.

Čítať ďalej...

Baghdatis: Bratislavský challenger patrí medzi najlepšie na svete

Dátum: 08. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Cyperský tenista Marcos Baghdatis, nasadená päťka turnaja Peugeot Slovak Open 2017, zvíťazil v úvodnom kole nad Matteom Violom z Talianska 6:4, 6:4. Z postupu do ďalšieho kola, v ktorom sa stretne s Estóncom Jurgenom Zoppom, mal radosť aj kvôli tomu, že sa vracia po zranení chrbáta. "Zápas som si užil, je dobre, že som ho vyhral v dvoch setoch. Posledné týždne som sa trápil s bolavým chrbátom, aj preto som do Bratislavy prišiel skôr a vyhľadal Zdenka Ďuriša, s ktorým som v minulosti spolupracoval päť rokov," povedal víťaz bratislavského challengeru z roku 2004.

Čítať ďalej...

Prvým štvrťfinalistom turnajová jednotka

Dátum: 08. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Kazach Michail Kukuškin, nasadená jednotka na Peugeot Slovak Open 2017, sa ako prvý prebojoval do štvrťfiinále turnaja. V druhom kole zvíťazil nad kvalifikantom Nielsom Deseinom z Belgicka vo vyrovnanom zápase 6:7(3), 6:3, 6:4. Ďalší zúper Kukuškina vzíde zo zápasu Jerzy Janowicz - Bernand Tomic.

Čítať ďalej...

Dvaja Slováci v 2. kole, ďalší traja o postup v stredu

Dátum: 07. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Dvaja zo štyroch slovenských tenistov, ktorí zasiahli v utorok do hry, sa prebojovali do druhého kola Peugeot Slovak Open 2017. Prvým domácim osemfinalistom sa stal Lukáš Lacko (na snímke), ktorý si poradil s Jozefom Kovalíkom 6:4, 6:4. Po tomto víťazstve a prehre Norberta Gombosa sa v priebežnom rebríčku posunie na post slovenskej jednotky, z ktorého vytlačí práve Gombosa. Ten nestačil v úvodnom kole na Poliaka Janowicza a vo vyrovnanom zápase mu podľahol 6:3, 5:7, 6:7(5). V záverečnom dueli na centrálnom dvorci si víťazstvo pripísal Andrej Martin, ktorý zdolal Ukrajinca Stachovského 7:6(3), 6:3.

Čítať ďalej...

Andrej Martin do druhého kola

Dátum: 07. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Slovenský tenista Andrej Martin postúpil po víťazstve nad Sergijom Stachovským do druhého kola Peugeot Slovak Open 2017. Za 84 minút zdolal nasadenú šestku z Ukrajiny 7:6(3), 6:3. V ďalšom kole sa stretne s úspešným kvalifikantom Kamilom Majchrzakom z Poľska. Ten si poradil s držiteľom voľnej karty Aleksandrom Nedoviesovom.

FOTO: TASR

Čítať ďalej...

Obhajca Gombos vypadol

Dátum: 07. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Obhajca titulu medzinárodného šampióna Slovenska Norbert Gombos skončil na Peugeot Slovak Open 2017 už v prvom kole na rakete poľského bombardéra Jerzyho Janowicza. V tesnom súboji prehral siedmy nasadený Slovák 6:3, 5:7, 6:7(5) a na turnaji pokračuje už iba vo štvorhre. Gombos v tajbrejku prehrával 3:5, vyrovnal na 5:5, ale za tohto stavu urobil dvojchybu a tá rozhodla. Janowicz nastrieľal 22 es, v dvojhodinovom zápase mal jediný brejkbal a ten využil. Gombos tiež využil jeden brejkbal, ale v zápase mal k dispozícii až 11!

Čítať ďalej...

Lacko cez Kovalíka do 2. kola

Dátum: 07. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

V prvom kole Peugeot Slovak Open zvíťazil v derby domácich tenistov Lukáš Lacko nad Jozefom Kovalíkom 6:4, 6:4. V osemfinále sa v AEGON aréne stretne Lacko, dvojnásobný víťaz tohto turnaja, so 17-ročným kanadským talentom Felixom Augerom-Aliassimom.

Čítať ďalej...

Mladík Auger-Aliassime s prehľadom do 2. kola

Dátum: 07. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Kanaďan Felix Auger-Aliassime zvíťazil v úvodnom kole Peugeot Slovak Open 2017 nad Nemcom Matthiasom Bachingerom za 79 minút 6:2, 6:4. Najmladší spomedzi všetkých hráčov turnaja, 17-ročný rodák z Montrealu, si v ďalšom kole zmeria sily s víťazom slovenského derby Jozef Kovalík - Lukáš Lacko. "Prvé kolá bývajú ťažké, sebavedomie počas nich ešte nie je na najvyššej úrovni. Ja som však dnes hral dobre a podržal ma servis. Odohrali sme viacero náročných výmen a v druhom sete som už začal pociťovať únavu. Zachoval som však pokoj a bol som lepší v kľúčových momentoch," povedal po zápase víťaz.

Čítať ďalej...

Prvý nasadený Kukuškin hladko ďalej

Dátum: 06. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Najvyššie nasadený hráč na turnaji Peugeot Slovak Open 2017 Michail Kukuškin zvíťazil v úvodnom kole nad Talianom Alessandrom Gianessim hladko 6:0, 6:2. V zápase trvajúcom 46 minút jednoznačne dominoval a ukázal, že do Bratislavy prišiel v dobrej forme. V ďalšom kole na neho čaká lepší z dvojice Sijsling - Desein.

Čítať ďalej...

Úspešnejší Gombos s Lackom

Dátum: 06. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Na centrálnom dvorci AEGON arény videli diváci v úvodný deň turnaja Peugeot Slovak Open slovenský súboj deblových párov. Úspešnejší boli Norbert Gombos s Lukášom Lackom, ktorí zdolali držiteľov voľnej karty Andreja Martina a Jozefa Kovalíka za 84 minút 5:7, 6:3, 10-7.

Čítať ďalej...

Néma s Kleinom skončili v prvom kole

Dátum: 06. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Slovenský deblový pár Patrik Néma, Lukáš Klein, držitelia voľnej karty na Peugeot Slovak Open 2017, prehrali v úvodnom kole štvorhry so švédsko-nemeckým párom Brunstrom, Krawietz 6:7(1), 3:6. Obaja domáci tenisti sa ešte predstavia v stredu vo dvojhre.

Čítať ďalej...

Marčenko sa odhlásil, nahradí ho Viola

Dátum: 06. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Ukrajinský tenista Iľja Marčenko sa odhlásil z turnaja Peugeot Slovak Open 2017. Dôvodom je zranenie pravého členka. V pavúku hlavnej súťaže ho nahradí lucky loser Matteo Viola z Talianska. V úvodnom kole sa stretne s piatym nasadeným Marcosom Baghdatisom z Cypru.

Čítať ďalej...

Partneri

Peugeot
J&T BANKA
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX
iFortuna

PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR