• banner
  • banner
STZ CHELLENGER

PEUGEOT SLOVAK OPEN, najväčší tenisový turnaj na tvrdom povrchu na Slovensku
DOTÁCIA: 145 000 eur + H
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 9. – 15. októbra 2023

 

 

Singlový titul pre Kanaďana Dialla

Dátum: 15. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Kanadský tenista Gabriel Diallo sa stal víťazom dvojhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Vo finále zdolal Belgičana Jorisa de Looreho 6:0, 7:5 a získal svoj druhý singlový titul na ATP Challenger Tour. Vlani v auguste nenašiel premožiteľa na domácej pôde v Granby. Kanadský daviscupový reprezentant si za singlové víťazstvo pripíše do rebríčka ATP 125 bodov a v jeho pondelkovom vydaní bude figurovať na 130. priečke, čo je jeho doterajšie kariérne maximum.

Diallo v prvom sete finálového zápasu na dvorci dominoval, keď trikrát prelomil podanie De Looreho a uštedril mu kanára. Dvadsaťdvaročný Kanaďan hral rýchlo, z forhendu dokázal súpera zatlačiť do defenzívy a pripraviť si dobré pozície na zakončenie výmen. V šiestom geme využil pri servise Belgičana tretí setbal.

V druhom dejstve sa De Loore zlepšil a držal so súperom krok do stavu 5:5. V dvanástom geme ho Diallo brejkol, premenil štvrtý mečbal a stal sa prvým kanadským singlovým šampiónom v histórii bratislavského challengeru. V Bratislave cestou do finále zdolal v druhom kole najvyššie nasadeného Rakúšana Dominica Thiema a vo štvrťfinále slovenskú singlovú dvojku Lukáša Kleina.

"Som veľmi veľmi šťastný, že sa mi podarilo získať titul. V prvom sete som hral veľmi dobre, vyšlo mi všetko na čo som siahol. V druhom sete som síce hral stále na vysokej úrovni, ale už to nebolo také jednoznačné. Mal som veľa šancí a našťastie som ho dotiahol do víťazného konca. Je to môj prvý titul v tejto sezóne, od minulého roka to bolo dlhé čakanie. Som veľmi rád aj za môj tím. Tenis je síce individuálny šport, ale v pozadí je okolo nás veľa ľudí a je to zásluha celého tímu," povedal bezprostredne po finále Diallo.

Za najťažší zápas považuje duel druhého kola. "Bol to zápas proti Dominicovi Thiemovi. V rozhodujúcom sete sme hrali tajbrejk, bol to naozaj veľký boj. Rovnako aj štvrťfinále proti Lukášovi Kleinovi bolo veľmi vyrovnané, hral naozaj dobre a diváci ho hnali vpred. Každý zápas na turnaji má svoje úskalia, o to cennejšie je získať titul."

Rodák z Montrealu si v Bratislave získal srdce nejedného tenisového fanúšika. "Keď som hral proti Dominicovi Thiemovi, ktorý je zo susedného Rakúska a v ďalšom kole proti domácemu Lukášovi Kleinovi, diváci boli na ich strane. Od semifinálového duelu som však cítil veľkú podporu fanúšikov, čo mi dodalo veľa síl a sebavedomia. Som im za to naozaj vďačný. Celý turnaj bol veľmi dobre zorganizovaný, ďakujem zberačom, rozhodcom, všetkým organizátorom. Cítil som sa tu veľmi dobre a verím, že na budúci rok sa do Bratislavy vrátim, aby som mohol obhájiť titul," zakončil dvadsaťdvaročný sympaťák. (stz, tasr)

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Aktuality

Dvojka Stricker sa lúči v prvom kole

Dátum: 09. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Nasadená dvojka turnaja Peugeot Slovak Open 2023 Dominic Stricker sa s bratislavským challengerom lúči už v prvom kole. Švajčiarsky tenista nestačil v úvodnom zápase na mladého Taliana Lucu Nardiho a podľahol mu 6:7(4), 3:6 za 82 minút. V prvom sete vyhrával Stricker 4:1, no Nardi dokázal vyrovnať a vynútiť si tajbrejk, v ktorom napokon slávil úspech. V druhom dejstve sa po rýchlom brejku ujal vedenia 3:0 a zápas už dotiahol do víťazného konca. Stricker nenadviazal na dobrú formu z grandslamového US Open, na ktorom získal skalp Gréka Stefanosa Tsitsipasa.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Šestka Piros ďalej, Džumhur zvalcoval súpera

Dátum: 09. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Maďarský tenista Zsombor Piros (na snímke) sa prebojoval do druhého kola dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Šiesty nasadený hráč zvíťazil v úvodnom kole nad Rakúšanom Filipom Misolicom a zdolal ho 7:5, 3:6, 6:3 za 113 minút. Finalista bratislavského challengeru z roku 2021 si v ďalšom kole zmeria sily s Damirom Džumhurom z Bosny a Hercegoviny. Ten v úvodnom kole nedal šancu ďalšiemu Talianovi Giuliovi Zeppierimu a za 39 minút ho zmietol z kurtu po výsledku 6:2, 6:0.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

V utorok Thiem aj piati Slováci

Dátum: 09. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

V utorkovom programe turnaja Peugeot Slovak Open 2023 sa predstavia piati domáci hráči. Ako prví zasiahnu do hry Lukáš Pokorný s Igorom Zelenayom, ktorí v druhom zápase na centrálnom dvorci NTC arény vyzvú vo štvorhre bielorusko-ukrajinský pár Ivan Ljutarevič, Vladyslav Manafov. Nie pred 14.00 h odohrá prvé kolo dvojhry Lukáš Klein proti mladému Chorvátovi Dinovi Prižmičovi.

Poobedné zápasy dňa budú rovnako aj so slovenskou účasťou. Nie pred 16.00 h nastúpi na centrálny dvorec Alex Molčan. V pozícii nasadenej osmičky vyzve Belgičana Jorisa De Looreho. Po ňom sa slovenským fanúšikom predstaví turnajová jednotka Dominic Thiem z Rakúska, ktorého súperom bude Ukrajinec Vitalij Sačko. Program dňa uzavrie víťaz Slovak Open z roku 2016 Norbert Gombos súbojom proti tretiemu nasadenému Francúzovi Benjaminovi Bonzimu.

Čítať ďalej...

Dvaja bývalí víťazi Slovak Open do hlavnej

Dátum: 09. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Rakúšan Dennis Novak (na snímke) aj Nemec Peter Gojowczyk už v minulosti okúsili chuť turnajového víťazstva na Slovak Open. Tento rok sa obaja museli do hlavnej súťaže prebojovať z kvalifikácie. Novak bol v eliminácii nasadenou jednotkou a v jej finále si poradil s Francúzom Matteom Martineauom 6:3, 6:3 za rovnú hodinu. Víťaz turnaja z roku 2019 si v prvom kole hlavnej súťaže zmeria sily s ďalším kvalifikantom Iľjom Marčenkom z Ukrajiny.

Gojowczyk vo finále kvalifikácie hladko zdolal Austrálčana Akiru Santillana 6:2, 6:2 a v prvom kole hlavného pavúka narazí rovnako na kvalifikanta Kalina Ivanovského z Macedónska. Tridsaťštyriročný Nemec získal titul v Bratislave pred deviatimi rokmi v roku 2014.

Okrem Novaka a Gojowczyka je v pavúku hlavnej súťaže ešte jeden víťaz Slovak Open - domáci reprezentant Norbert Gombos, ktorý víťaznú trofej zdvihol nad hlavu v roku 2016.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Damm a Marčenko postúpili z kvalifikácie

Dátum: 09. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Martin Damm (na snímke) sa prebojoval do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Deviaty nasadený Američan zvíťazil vo finále kvalifikácie nad šestkou eliminačného pavúka Joaom Sousom z Portugalska a zdolal ho 6:3, 6:7(4), 6:1 za 107 minút. V hlavnej súťaži si zahrá aj Ukrajinec Iľja Marčenko, ktorý v pozícii nasadenéj päťky vyradil Poliaka Kacpera Žuka 7:5, 7:5.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Karol prehral, kvalifikácia už bez Slovákov

Dátum: 08. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Miloš Karol (na snímke) nepostúpil do finále kvalifikácie na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Držiteľ voľnej karty nestačil v úvodnom zápase na siedmeho nasadeného Francúza Mattea Martineaua a podľahol mu 4:6, 4:6 za 78 minút. Ani jeden z trojice mladých slovenských hráčov v kvalifikácii tak v pondelok nezabojuje o postup do hlavnej súťaže.

Dvadsaťročný Karol sa predstaví ešte vo štvorhre, spolu s Petrom Benjamínom Privarom nastúpia proti francúzskemu páru Theo Arribage, Luca Sanchez.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Naď o hlavnú nezabojuje

Dátum: 08. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Peter Naď (na snímke) nezabojuje o postup do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Držiteľ voľnej karty nestačil v úvodnom kole kvalifikácie na desiateho nasadeného Kalina Ivanovského z Macedónska a podľahol mu 7:6(7), 2:6, 0:6 za 124 minút. Do eliminačného finále postúpil víťaz bratislavského challengeru z roku 2014 Peter Gojowczyk z Nemecka, ktorý vyradil Yankiho Erela z Turecka v troch setoch.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Krajčí nestačil na druhého nasadeného Valkusza

Dátum: 08. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Michal Krajčí (na snímke) sa neprebojoval do finále kvalifikácie na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Držiteľ voľnej karty nestačil v úvodnom eliminačnom kole na druhého nasadeného Maďara Mateho Valkusza a podľahol mu 3:6, 4:6 za 81 minút. Ďalej ide aj štvorka pavúka Cem Ilkel z Turecka, ktorý hladko zdolal šestnásťrčočného talentovaného Čecha Maxima Mrvu 6:1, 6:4.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Vyžrebovali hlavnú súťaž, sú v nej 4 Slováci

Dátum: 07. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

V hlavnom pavúku 24. medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov - Peugeot Slovak Open 2023 - figurujú štyria domáci reprezentanti. Sú nimi Alex Molčan, Lukáš Klein (na snímke) a držitelia voľnej karty Norbert Gombos a Lukáš Pokorný. Najvyššie nasadeným je Rakúšan Dominic Thiem, dvojkou Švajčiar Dominic Stricker.

Nasadená osmička Molčan si v prvom kole zmeria sily s Belgičanom Jorisom De Loorem, Klein sa stretne s mladým Chorvátom Dinom Prižmičom. Na držiteľov voľnej karty Gombosa i Pokorného čakajú nasadení hráči. Gombos vyzve trojku pavúka Benjamina Bonziho z Francúzska, Pokorný sedmičku Maxima Cressyho z USA.

Žreb Slovákov v 1. kole hlavnej súťaže:

Alex MOLČAN (8) - Joris De Loore (Belg.)
Lukáš KLEIN - Dino Prižmič (Chorv.)
Norbert GOMBOS (WC) - Benjamin Bonzi (3-Fr.)
Lukáš POKORNÝ (WC) - Maxime Cressy (7-USA)

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

V kvalifikácii 3 Slováci, jednotkou Rakúšan Novak

Dátum: 07. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

O postup do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2023 budú v kvalifikácii bojovať traja Slováci. Vďaka voľnej karte sa v nej predstavia Michal Krajčí (na snímke), Peter Naď a Miloš Karol. Všetci traja narazia v prvom kole na nasadených súperov. Krajčí si zmeria sily s dvojkou eliminačného pavúka Matem Valkuszom z Maďarska, Naď narazí na desiatku Kalina Ivanovského z Macedónska a Karol vyzve nasadenú sedmičku Mattea Martineaua z Francúzska. Jednotkou kvalifikačného pavúka je Rakúšan Dennis Novak, víťaz bratislavského challengeru z roku 2019.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

V Bratislave sa predstaví aj Tsitsipas

Dátum: 07. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

V sobotu popoludní vyžrebovali v Národnom tenisovom centre hlavnú súťaž štvorhry turnaja Peugeot Slovak Open 2023. Najvyššie nasadenú dvojicu budú v Bratislave tvoriť Romain Arneodo z Monaka a Sam Weissborn z Rakúska. Do bojov zasiahnu aj dva slovenské páry - Lukáš Pokorný s Igorom Zelenayom a Miloš Karol s Petrom Benjamínom Privarom. V štartovom poli figuruje aj slávne priezvisko Tsitsipas. Mladší brat Stefanosa Petros bude štartovať po boku Holanďana Sema Verbeeka.

Čítať ďalej...

Rakúšan Thiem nasadenou jednotkou

Dátum: 06. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Dominic Thiem bude nasadenou jednotkou na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Rakúsky tenista sa na túto pozíciu posunul po odhlásení sa Maďara Mártona Fucsovicsa. Vlaňajší víťaz totiž úspešne pokračuje na tisíckovom podujatí v Šanghaji. Z rovnakého dôvodu bude v pavúku 24. majstrovstiev Slovenska v tenise mužov chýbať aj Fucsovicsov krajan Fábián Marozsán.

V štartovom poli Peugeot Slovak Open figurujú aktuálne podľa rebríčka na nasadzovanie štyria hráči prvej svetovej stovky - okrem grandslamového víťaza Thiema je to Švajčiar Dominic Stricker, Francúz Benjamin Bonzi a Čech Tomáš Macháč.

Čítať ďalej...

Moška: Privítame skvelých hráčov

Dátum: 05. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Riaditeľ turnaja Peugeot Slovak Open Igor Moška bol hosťom v štúdiu STZ. V Rozhovoroch o tenise sme sa s ním bližšie porozprávali o blížiacom sa turnaji, ktorý sa kvalifikačnými zápasmi začína už v nedeľu 8. októbra. V rozhovore nám priblížil zoznam štartujúcich hráčov, udelené voľné karty, prečo sa jeho 24. ročník uskutoční v skoršom termíne a na čo sa tenisoví fanúšikovia v NTC aréne môžu počas jeho priebehu tešiť.

Čítať ďalej...

Vstupenky sú už v predaji

Dátum: 27. 09. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Dvadsiaty štvrtý ročník turnaja Peugeot Slovak Open sa v bratislavskej NTC aréne koná od 9. - 15. októbra 2023. Predstavia sa na ňom všetci hráči z daviscupového výberu Slovenska na čele s Alexom Molčanom, Lukášom Kleinom, Norbertom Gombosom či Lukášom Pokorným v silnej medzinárodnej konkurencii. Zo zahraničných hráčov bude ťahákom pre divákov grandslamový víťaz Dominic Thiem z Rakúska a ďalších sedem hráčov prvej svetovej stovky.

Čítať ďalej...

Klein: Teším sa na domáci turnaj

Dátum: 26. 09. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Na utorkovej tlačovej konferencii predstavil riaditeľ turnaja Igor Moška akceptačný list na podujatie Peugeot Slovak Open 2023. Vo veľmi dobre obsadenom štartovom poli sa objavil grandslamový šampión Dominic Thiem z Rakúska, vlaňajší víťaz turnaja Márton Fucsovics z Maďarska a ďalší šiesti hráči elitnej svetovej stovky. Chýbať nebudú ani daviscupoví reprezentanti Slovenska, diváci sa môžu tešiť na Alexa Molčana, Lukáša Kleina, Norberta Gombosa i viacerých mladých vychádzajúcich hráčov.

Čítať ďalej...

Partneri

Peugeot
J&T BANKA
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX
iFortuna

PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR