• banner
  • banner
STZ CHELLENGER

PEUGEOT SLOVAK OPEN, najväčší tenisový turnaj na tvrdom povrchu na Slovensku
DOTÁCIA: 145 000 eur + H
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 9. – 15. októbra 2023

 

 

Singlový titul pre Kanaďana Dialla

Dátum: 15. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Kanadský tenista Gabriel Diallo sa stal víťazom dvojhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Vo finále zdolal Belgičana Jorisa de Looreho 6:0, 7:5 a získal svoj druhý singlový titul na ATP Challenger Tour. Vlani v auguste nenašiel premožiteľa na domácej pôde v Granby. Kanadský daviscupový reprezentant si za singlové víťazstvo pripíše do rebríčka ATP 125 bodov a v jeho pondelkovom vydaní bude figurovať na 130. priečke, čo je jeho doterajšie kariérne maximum.

Diallo v prvom sete finálového zápasu na dvorci dominoval, keď trikrát prelomil podanie De Looreho a uštedril mu kanára. Dvadsaťdvaročný Kanaďan hral rýchlo, z forhendu dokázal súpera zatlačiť do defenzívy a pripraviť si dobré pozície na zakončenie výmen. V šiestom geme využil pri servise Belgičana tretí setbal.

V druhom dejstve sa De Loore zlepšil a držal so súperom krok do stavu 5:5. V dvanástom geme ho Diallo brejkol, premenil štvrtý mečbal a stal sa prvým kanadským singlovým šampiónom v histórii bratislavského challengeru. V Bratislave cestou do finále zdolal v druhom kole najvyššie nasadeného Rakúšana Dominica Thiema a vo štvrťfinále slovenskú singlovú dvojku Lukáša Kleina.

"Som veľmi veľmi šťastný, že sa mi podarilo získať titul. V prvom sete som hral veľmi dobre, vyšlo mi všetko na čo som siahol. V druhom sete som síce hral stále na vysokej úrovni, ale už to nebolo také jednoznačné. Mal som veľa šancí a našťastie som ho dotiahol do víťazného konca. Je to môj prvý titul v tejto sezóne, od minulého roka to bolo dlhé čakanie. Som veľmi rád aj za môj tím. Tenis je síce individuálny šport, ale v pozadí je okolo nás veľa ľudí a je to zásluha celého tímu," povedal bezprostredne po finále Diallo.

Za najťažší zápas považuje duel druhého kola. "Bol to zápas proti Dominicovi Thiemovi. V rozhodujúcom sete sme hrali tajbrejk, bol to naozaj veľký boj. Rovnako aj štvrťfinále proti Lukášovi Kleinovi bolo veľmi vyrovnané, hral naozaj dobre a diváci ho hnali vpred. Každý zápas na turnaji má svoje úskalia, o to cennejšie je získať titul."

Rodák z Montrealu si v Bratislave získal srdce nejedného tenisového fanúšika. "Keď som hral proti Dominicovi Thiemovi, ktorý je zo susedného Rakúska a v ďalšom kole proti domácemu Lukášovi Kleinovi, diváci boli na ich strane. Od semifinálového duelu som však cítil veľkú podporu fanúšikov, čo mi dodalo veľa síl a sebavedomia. Som im za to naozaj vďačný. Celý turnaj bol veľmi dobre zorganizovaný, ďakujem zberačom, rozhodcom, všetkým organizátorom. Cítil som sa tu veľmi dobre a verím, že na budúci rok sa do Bratislavy vrátim, aby som mohol obhájiť titul," zakončil dvadsaťdvaročný sympaťák. (stz, tasr)

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Aktuality

Akceptácia 2023 - Slováci aj grandslamový víťaz!

Dátum: 26. 09. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

V akceptačnom liste 24. ročníka medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov k 10. septembru figurovali ôsmi hráči svetovej stovky. Medzi 19 akceptovanými hráčmi Peugeot Slovak Open 2023 priamo do hlavnej súťaže je iba jeden Slovák – Alex Molčan. Druhý pod čiarou je Lukáš Klein. Ďalší domáci tenisti pribudnú na základe voľných kariet, prípadne postúpia z kvalifikácie.

Najvyšší rebríček mal v čase uzávierky akceptácie Maďar Márton Fucsovics (58. ATP). Na zozname je aj grandslamový víťaz Dominic Thiem z Rakúska, tohtoročný premožiteľ svetovej dvojky Carlosa Alcaraza Maďar Fabián Marozsan či Švajčiar Dominic Stricker, ktorý na US Open vyradil svetovú sedmičku Stefanosa Tsitsipasa.

AKCEPTAČNÝ LIST PEUGEOT SLOVAK OPEN 2023

Čítať ďalej...

Maďar Fucsovics víťazom PSO 2022

Dátum: 13. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Maďarský tenista Márton Fucsovics sa stal víťazom dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2022. Druhý nasadený hráč si vo finále poradil s krajanom Fabiánom Marozsanom, ktorého zdolal 6:2, 6:4 za 76 minút. Tridsaťročný rodák z Nyiregyházy sa stal prvým Maďarom, ktorý v dvadsaťtriročnej histórii ovládol medzinárodné majstrovstvá Slovenska v tenise mužov.

"Som veľmi rád, že som po štyroch rokoch opäť zdvihol nad hlavu víťaznú trofej. Všetko som podriadil tomu, aby som v Bratislave zvíťazil. Celý týždeň som hral veľmi dobre. Mojim cieľom bolo zakončiť rok v elitnej stovke, čo sa mi vďaka tomuto titulu podarilo. Po veľmi zlej sezóne je to skvelý záver," povedal Fucsovics po zisku titulu.

Jeho duel proti Marozsanovi bol vôbec prvý čisto maďarský duel vo finále challengerovej tour. "Bola to pre mňa zvláštna situácia. Ani si nepamätám, kedy som naposledy hral proti krajanovi profesionálny zápas. Je to už určite viac ako päť rokov. Som rád, že som to dnes zvládol a nepoľavil v koncentrácii. Fabián má pred sebou výbornú budúcnosť. Ak bude takto pokračovať, myslím si, že čoskoro bude v prvej stovke rebríčka. Je veľmi pracovitý a pokorný. Je skvelým príkladom pre mladú generáciu. Blahoželám mu k finálovej účasti," pokračovala maďarská singlová jednotka.

Na bratislavskom challengeri sa Fucsovics predstavil už štvrtýkrát: "Mám veľmi rád povrch v NTC aréne. Vyhovuje mi hotel, milujem slovenské jedlo. Výhodou je, že som sa na turnaj priviezol vlastným autom, čo je skvelá zmena oproti lietaniu. Všetko fungovalo výborne," dodal na záver víťaz Peugeot Slovak Open 2022.

FOTO: Roman Benický

Čítať ďalej...

Molčanov s Nedovjesovom víťazmi vo štvorhre

Dátum: 12. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Denis Molčanov s Alexandrom Nedovjesovom sa stali víťazmi štvorhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2022. Tretí nasadený ukrajinsko-kazašský pár si vo finále poradil s českým tandemom Petr Nouza, Andrew Paulson a zvíťazil vo vyrovnanom zápase 4:6, 6:4, 10-6 za 85 minút. Pre Molčanova s Nedovjesovom je to druhá spoločná finálová účasť na bratislavskom challengeri, vlani v NTC podľahli Horanskému so Stachovským. Molčanov sa na medzinárodných majstrovstvách Slovenska už z titulu tešil, v roku 2018 ho získal po boku Igora Zelenaya.

FOTO: Roman Benický

Čítať ďalej...

V NTC uvidíme maďarské finále

Dátum: 12. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Druhým finalistom turnaja Peugeot Slovak Open 2022 sa stal druhý nasadený hráč Márton Fucsovics z Maďarska. V semifinále si poradil so štvorkou pavúka Tomášom Macháčom z Českej republiky 7:6(5), 2:6, 6:3 za 148 minút. Na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov tak budeme prvý raz v histórii svedkami čisto maďarského finále. Fucsovicsovým súperom bude krajan Fabián Marozsan, ktorý si v prvom semifinále poradil s Turkom Cemom Ilkelom. Súboj o titul je v NTC aréne na programe v nedeľu o 15.00 h.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Maďar Marozsan prvým finalistom

Dátum: 12. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Maďarský tenista Fabián Marozsan (na snímke) sa stal prvým finalistom vo dvojhre na challengeri Peugeot Slovak Open 2022. V semifinále si poradil s kvalifikantom Cemom Ilkelom z Turecka a zdolal ho 6:2, 6:7(6), 6:3 za 113 minút. V druhom semifinále si zmerajú sily nasadená dvojka Márton Fucsovics z Maďarska so štvorkou pavúka Tomášom Macháčom z Českej republiky.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Zelenay o titul nezabojuje

Dátum: 11. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Igor Zelenay spolu s Chorvátom Frankom Skugorom nezabojujú o titul vo štvorhre na turnaji Peugeot Slovak Open 2022. V semifinále prehrali s tretím nasadeným ukrajinsko-kazašským párom Denis Molčanov, Aleksander Nedovjesov 6:7(2), 6:7(4) za 104 minút. Molčanov s Nedovjesovom si vo finále zmerajú sily s českou dvojicou Petr Nouza, Andrew Paulson.

Zelenay na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov získal vo štvorhre už tri tituly. Prvý si pripísal ešte v roku 2009, keď triumfoval po boku Nemca Philippa Marxa. V roku 2015 vyhral so Srbom Iľjom Bozoľjačom, v roku 2018 spolu s Molčanovom. Tento rok sa s turnajom rozlúčil už v semifinále.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Klein prehral, v dvojhre už bez Slovákov

Dátum: 11. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Klein sa neprebojoval do semifinále dvojhry na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov. Nad jeho sily bol štvrtý nasadený Čech Tomáš Macháč, ktorému podľahol 4:6, 7:6(5), 3:6 za 137 minút. Najlepším výsledkom zverenca trénera Petra Vlka a kondičného Dávida Olasza na Peugeot Slovak Open zostáva semifinále z roku 2020, kedy podľahol práve Macháčovi. Prehrou Kleina prišlo Slovensko o posledného domáceho reprezentanta v dvojhre.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Gombos sa do semifinále nepozrie

Dátum: 11. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Norbert Gombos sa neprebojoval do semifinále dvojhry na challengeri Peugeot Slovak Open 2022. Tretí nasadený hráč nestačil vo štvrťfinále na Maďara Fabiána Marozsana, ktorému podľahol 1:6, 6:3, 3:6 za 82 minút.

Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza bol po zápase sklamaný: "Prvý set mi vôbec nevyšiel. Súper hral úplne bezchybne, všetko mu padalo. Snažil som sa však zostať kľudný. V druhom som lepšie returnoval a pomohol som si aj servisom, čo bol kľúč k úspechu. V treťom sete som mal na začiatku brejkbal, ktorý som nevyužil. Súper naopak zobral servis mne. Škoda posledného gemu, mal som ešte šancu vrátiť sa do zápasu, žiaľ, už to nevyšlo. Som sklamaný."

Svoje celkové účinkovanie na tohtoročných medzinárodných majstrovstvách Slovenska však víťaz z roku 2016 nevidí zle: "Vyhral som dva zápasy, po mesačnej pauze od turnajov je to fajn. Švrťfinále mi však nepomôže, lepšie body sa získavajú až v ďalších fázach. Tento rok som práve na mnohých turnajoch prehral vo štvrťfinále. Ak by som dokázal aspoň polovicu z nich vyhrať, bol by som aj v rebríčku niekde inde. Žiaľ, nevyšlo to. Skúsim teraz ešte zabojovať na posledných turnajoch, aby som si zaistil hlavnú súťaž na Australian Open."

Na koniec sezóny plánuje ešte dva turnaje: "Mám prihlásené Helsinki a Andriu. Uvidím, ako zahrám vo Fínsku, podľa toho sa rozhodnem, čo ďalej . Musím sa dať aj dokopy pred ďalšou sezónou. Nie som už najmladší, regenerácia trvá dlhšie. Musím si doliečiť aj rameno a pripraviť sa na ďalšiu sezónu," dodal tridsaťdvaročný hráč NTC.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Maďar Fucsovics do semifinále

Dátum: 11. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Maďarský tenista Márton Fucsovics (na snímke) postúpil do semifinále dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2022. V pozícii nasadenej dvojky zdolal vo štvrťfinále Nemca Maximiliana Marterera hladko 6:4, 6:1 za 69 minút. V súboji o postup do finále si zmeria sily s lepším z dvojice Lukáš Klein - Tomáš Macháč.

Ďalej ide aj Cem Ilkel z Turecka. Úspešný kvalifikant vyradil nasadenú päťku Tima Van Rijthovena z Holandska 6:4, 7:5. V ďalšom kole na neho čaká Maďar Fabián Marozsan, ktorý zdolal Norberta Gombosa.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 10. novembra 2022

Dátum: 10. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

V štvrtkovej fotogalérii hlavnej súťaže Peugeot Slovak Open 2022 nájdete snímky zo zápasov slovenských reprezentantov Norberta Gombosa, Lukáša Kleina, Jozefa Kovalíka, deblistu Igora Zelenaya a mnoho ďalších zaujímavých hráčov.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Klein cez Kovalíka do štvrťfinále

Dátum: 10. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Klein sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na challengeri Peugeot Slovak Open 2022. V druhom kole zdolal v slovenskom derby ôsmeho nasadeného Jozefa Kovalíka 7:6(5), 6:3 za 97 minút Zverenca trénera Petra Vlka a kondičného Dávida Olasza čaká vo štvrťfinále štvrtý nasadený Čech Tomáš Macháč.

"Poznáme sa a vieme, čo od seba môžeme čakať. Aj dnes to bolo tesné, prvý set som vyhral až v tajbrejku. Jojove šance som v ňom dokázal odvrátiť, čo mi dosť pomohlo a našťastie sa mi podarilo zvládnuť aj druhý set. Jojo má v poslednej dobe dobrú formu. Ja som si zápas užil a som rád, že som vyhral," povedal k súboju s krajanom a spoluhráčom z daviscupového tímu dvadsaťštyriročný hráč NTC. "Doma hrám rád, povrch v NTC je relatívne rýchly, čo mi sedí. Uvidíme, ako sa mi to podarí ešte využiť," zakončil Klein.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Gombos do štvrťfinále, čaká ho Marozsan

Dátum: 10. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Norbert Gombos sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2022. Tretí nasadený hráč zvíťazil v druhom kole nad Francúzom Geoffreyom Blancaneauxom a zdolal ho 6:2, 7:6(4) za 83 minút. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza si v súboji o postup do semifinále zmeria sily s Maďarom Fabiánom Marozsanom (192. ATP).

"Začal som veľmi dobre, videl som, že môj súper sa očividne trápil s povrchom. V prvom sete hľadal rytmus, ja som dominoval. V druhom začal dobre podávať, aj preto sme to dotiahli až do tajbrejku. Som rád, že som to zvládol a doviedol som zápas do víťazného konca," uviedol Gombos, ktorý za najťažší moment zápasu označil tajbrejk druhého setu: "Videl som, že súper chytil tempo a bol nepríjemný. Bolo veľmi dôležité, že sa mi podarilo zápas dohrať v dvoch setoch."

Vo štvrťfinále čaká Gombiho Maďar Fabián Marozsan: "Veľmi ho nepoznám, ešte sme spolu nehrali. Raz sme spolu trénovali. Myslím si, že lepšie výsledky uhral na antuke. Verím, že forma mi vydrží a že budem dobre hrať aj v ďalšom zápase," zakončil Gombos, víťaz Peugeot Slovak Open z roku 2016.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Zelenay do semifinále štvorhry

Dátum: 10. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Igor Zelenay spolu s Chorvátom Frankom Skugorom postúpili do semifinále štvorhry na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov. Vo štvrťfinále si poradili s rakúsko-ukrajinskou dvojicou David Pichler, Vitalij Sačko, ktorú zdolali 7:6(7), 7:5 za 98 minút.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 9. novembra 2022

Dátum: 09. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Vo fotogalérii z tretieho hracieho dňa hlavnej súťaže Peugeot Slovak Open 2022 nájdete snímky zo zápasov slovenských reprezentantov Norberta Gombosa, Petra Benjamína Privaru, deblistov Igora Zelenaya, Lukáša Pokorného,  Miloša Karola a mnoho ďalších zaujímavých hráčov.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Privara v premiére na PSO nesklamal

Dátum: 09. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Peter Benjamín Privara nepostúpil pri svojej prvej účasti v hlavnom pavúku dvojhry na challengeri Peugeot Slovak Open do druhého kola. Nad jeho sily bol v úvodnom zápase kvalifikant Viktor Durasovic z Nórska, ktorému podľahol 3:6, 4:6 za 66 minút. Z pätice Slovákov štartujúcich v hlavnej súťaži dvojhry sa tak do druhého kola prebojovali traja hráči - Norbert Gombos, Jozef Kovalík a Lukáš Klein.

Osemnásťročný Privara bol so svojim výkonom v Bratislave celkom spokojný: "Išiel som do toho s najvyššími ambíciami, chcel som hrať kolo po kole, no žiaľ, dnes to nevyšlo. Súper bol skúsenejší a o kúsok aj lepší. Myslím si však, že sa nemám za čo hanbiť. Bojoval som, aj keď mi to dnes úplne nevyšlo podľa predstáv," zhodnotil po zápase. "S hráčmi takejto úrovne som už hral, nebolo to niečo špeciálne alebo neznáme. Súper však hral lepšie, nerobil také chyby ako ja. Verím, že o pár mesiacov budem vedieť takýchto hráčov zdolať," dodal Privara.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Partneri

Peugeot
J&T BANKA
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX
iFortuna

PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR