• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Šramková v Madride o hlavnú

Rebecca Šramková zabojuje o hlavnú súťaž dvojhry na turnaji WTA 1000 v Madride (7 679 965 eur, antuka vonku). Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza viedla v úvodnom kole kvalifikácie nad desiatou nasadenou Dánkou Clarou Tausonovou 7:6(6), keď jej súperka zápas skrečovala. V eliminačnom finále bude jej súperkou Američanka Hailey Baptisteová.

Na extraligu už tento týždeň

Extraliga, najvyššia slovenská tenisová súťaž družstiev, sa začína už v nedeľu 28. apríla úvodným kolom. Prvenstvo obhajujú hráči TK LOVE 4 TENNIS Bratislava a hráčky TK Slávia STU Bratislava. Na súpiskách jednotlivých tímov figuruje viacero zvučných mien domáceho tenisu. Z daviscupového tímu Slovenska sú to Lukáš Klein, Jozef Kovalík, Alex Molčan, Lukáš Pokorný, Norbert Gombos aj Igor Zelenay, spomedzi slovenských reprezentantiek v Pohári Billie Jean Kingovej Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Hrunčáková, Tereza Mihalíková či Renáta Jamrichová. Najväčšou medzinárodnou hviezdou je Argentínčan Tomas Martin Etcheverry, aktuálne 27. hráč svetového rebríčka ATP, ktorý je na súpiske vlaňajšieho finalistu z Jaslovských Bohuníc.

Gombos v Ostrave do hlavnej

Norbert Gombos postúpil do hlavnej súťaže dvojhry na challengeri 75 v Ostrave (74 825 eur, antuka vonku). Vo finále kvalifikácie si poradil so štvrtým nasadeným Brazílčanom Orlandom Luzom a po otočke ho zdolal 4:6, 6:4, 7:6(1) za 144 minút. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza nastúpi v prvom kole hlavnej súťaže proti tretiemu nasadenému Vitalijovi Sačkovi z Ukrajiny.

Klein v Madride hladko vyhral

Lukáš Klein postúpil do finále kvalifikácie na turnaji ATP 1000 v Madride (9 249 713 eur, antuka vonku). V úvodnom eliminačnom kole si poradil s domácim držizeľom voľnej karty Polom Martinom Tiffonom a hladko ho zdolal 6:3, 6:2 za 82 minút. Zverenec trénera Karola Kučeru a kondičného Dávida Olasza zabojuje o postup do hlavnej súťaže proti piatemu nasadenému Argentínčanovi Thiagovi Agustinovi Tirantemu.

 
 

Aktuálne informácie