• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

BJKC: SR na desiatej priečke

Slovensko figuruje na desiatej priečke nového rebríčka krajín v Pohári Billie Jean Kingovej. Po víťazsve v kvalifikačnom stretnutí nad Slovinskom si polepšilo o jednu priečku. Na čele renkingu je naďalej Kanada, úradujúci majster sveta z roku 2023. Druhá je Česká republika, tretia priečka patrí Taliansku. Do elitnej desiatky krajín sa vyšplhalo Poľsko, naopak, vypadli z nej Kazachstan a Francúzsko. V tomto roku štartuje v Pohári Billie Jean Kingovej rekordný počet 138 krajín.

Schmiedlová podľahla Garciovej

Anna Karolína Schmiedlová nepostúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA 250 vo francúzskom meste Rouen (232 244 eur, antuka v hale). Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza nestačila v druhom kole na domácu dvojku pavúka Caroline Garciovú (23. WTA) a podľahla jej 1:6, 0:6 za necelú hodinu.

FOTO: Instagram/openrouen

Rozpis zápasov skupinovej fázy

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) potvrdila vo štvrtok rozpis zápasov skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára pre jednotlivé dejiská. Podujatia skupinovej fázy sa uskutočnia v Bologni (Taliansko), Manchestri (Veľká Británia), Valencii (Španielsko) a Čuchaji (Čína) v dňoch 10. – 15. septembra. Šestnásť krajín bude súťažiť v štyroch skupinách po štyri tímy. Víťazi a druhí z každej skupiny postúpia do vyraďovacej fázy v Malage.

Šramková v Oeirase končí

Rebecca Šramková sa neprebojovala do druhého kola dvojhry na turnaji WTA 125 v portugalskom meste Oeiras (142 608 eur, antuka vonku). Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza nestačila v úvodnom zápase v pozícii nasadenej osmičky na lucky loserku Varvaru Lepchenkovú z USA a podľahla jej vo vyrovnanom zápase 6:7(5), 5:7 za 139 minút.

 
 

Aktuálne informácie