• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Šramková v Madride o hlavnú

Rebecca Šramková zabojuje o hlavnú súťaž dvojhry na turnaji WTA 1000 v Madride (7 679 965 eur, antuka vonku). Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza viedla v úvodnom kole kvalifikácie nad desiatou nasadenou Dánkou Clarou Tausonovou 7:6(6), keď jej súperka zápas skrečovala. V eliminačnom finále bude jej súperkou Američanka Hailey Baptisteová.

Na extraligu už tento týždeň

Extraliga, najvyššia slovenská tenisová súťaž družstiev, sa začína už v nedeľu 28. apríla úvodným kolom. Prvenstvo obhajujú hráči TK LOVE 4 TENNIS Bratislava a hráčky TK Slávia STU Bratislava. Na súpiskách jednotlivých tímov figuruje viacero zvučných mien domáceho tenisu. Z daviscupového tímu Slovenska sú to Lukáš Klein, Jozef Kovalík, Alex Molčan, Lukáš Pokorný, Norbert Gombos aj Igor Zelenay, spomedzi slovenských reprezentantiek v Pohári Billie Jean Kingovej Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Hrunčáková, Tereza Mihalíková či Renáta Jamrichová. Najväčšou medzinárodnou hviezdou je Argentínčan Tomas Martin Etcheverry, aktuálne 27. hráč svetového rebríčka ATP, ktorý je na súpiske vlaňajšieho finalistu z Jaslovských Bohuníc.

Gombos v Ostrave do hlavnej

Norbert Gombos postúpil do hlavnej súťaže dvojhry na challengeri 75 v Ostrave (74 825 eur, antuka vonku). Vo finále kvalifikácie si poradil so štvrtým nasadeným Brazílčanom Orlandom Luzom a po otočke ho zdolal 4:6, 6:4, 7:6(1) za 144 minút. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza nastúpi v prvom kole hlavnej súťaže proti tretiemu nasadenému Vitalijovi Sačkovi z Ukrajiny.

Klein v Madride hladko vyhral

Lukáš Klein postúpil do finále kvalifikácie na turnaji ATP 1000 v Madride (9 249 713 eur, antuka vonku). V úvodnom eliminačnom kole si poradil s domácim držizeľom voľnej karty Polom Martinom Tiffonom a hladko ho zdolal 6:3, 6:2 za 82 minút. Zverenec trénera Karola Kučeru a kondičného Dávida Olasza zabojuje o postup do hlavnej súťaže proti piatemu nasadenému Argentínčanovi Thiagovi Agustinovi Tirantemu.

 
 

Aktuálne informácie

news img

Detský Davis Cup a Fed Cup s Nadáciou SPP 2024

Prihláška do klubového kola - informácie TU
Oblastné kolo do 10 rokov: Prihlášku treba zaslať najneskôr do 28. 4. 2024 na adresu stella.kassova@stz.sksúpisky treba spracovať cez eTenis do 15. 5. 2024.
zoznam prihlásených družstiev do 10 rokov

 

23. 04. 2024
Tenis detí Více zde
 
news img

Hľadáme zamestnanca - Správca kurtov v NTC Košice

Spoločnosť NTC Košice, a.s. hľadá zamestnanca / zamestnancov na pozíciu  Pracovník správy  športoviska – správca kurtov.

22. 04. 2024
NTC KE Více zde
 
news img

Nové predpisy

Dňa 19. 4. 2024 schválil Výkonný výbor STZ nové predpisy:

Rozpis M SR družstiev mládeže 2024
Rozpis M SR družstiev seniorov 2024

Zoznam všetkých platných predpisov STZ nájdete v článku Stanovy a športovo-technické predpisy STZ.

 
news img

KONKURZ na usporiadateľov Detského DC a FC 2024

Slovenský tenisový zväz vyhlasuje konkurz na organizovanie Detského DC a FC na rok 2024.

Prihlášku na usporiadanie podujatia je nutné zaslať na e-mailovú adresu stella.kassova@stz.sk najneskôr do:
5. mája pre oblastné kolo do 10 rokov
30. júna pre regionálne kolo do 10 rokov
4. augusta pre regionálne kolo do 8 rokov

15. 04. 2024
Tenis detí Více zde
 
news img

Školenie trénerov 1. kvalifikačného stupňa - východoslovenský región

Východoslovenský tenisový zväz v spolupráci so Slovenským tenisovým zväzom organizuje školenie trénerov 1. kvalifikačného stupňa - viac informácií.

Kontaktná osoba: Tomáš Záborský
e-mail:
 vychodotenis@stz.sk 
telefón: 0905 498 081

 
news img

Letná univerziáda 2024

V dňoch 3. - 5. septembra 2024 sa bude konať Letná univerziáda SR pod záštitou ministra školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky JUDr. Ing. Tomáša Druckera. Organizátorom je Slovenská technická univerzita. Súťaže v tenise budú prebiehať na kurtoch športového arálu P. Gleska, Račianska 103, Bratislava. 

Bližšie informácie nájdete na webovej stránke: https://univerziada.stuba.sk/

Propagačný letákPropozície 

 
news img

NTC tím pre sezónu 2024

NTC tím bude v Bratislave tvoriť v roku 2024 celkom 17 hráčov - 7 v mužskej zložke a 10 v ženskej zložke. O ich výkonnostný rast sa bude starať 13 tenisových trénerov a 3 kondiční. Novými členmi NTC tímu sú Radovan Michalik, Kali Šupová a Soňa Depešová. Naopak, v tíme skončili Lukáš Palovič, Jakub Krošlák, Peter Benjamín Privara, Nikola Daubnerová, Bianca Behúlová a Radka Zelníčková.

14. 02. 2024
Aktuality Více zde