• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

SR medzi deviatkou najlepších!

Oba slovenské reprezentačné výbery - mužský v Davisovom pohári a ženský v Pohári Billie Jean Kingovej - sa v roku 2024 prebojovali na záverečný finálový turnaj majstrovstiev sveta družstiev v tenise. Súťaže v Davisovom pohári sa v tomto roku zúčastnilo 157 krajín, spomedzi ktorých sa Slovensko dostalo medzi šestnástku najlepších. V Pohári Billie Jean Kingovej štartovalo v roku 2024 rekordných 138 krajín, Slovensko si vybojovalo miestenku medzi najlepšou dvanástkou. V konkurencii všetkých zúčastnených sa Slovensko zaradilo medzi deväť krajín, ktoré budú mať v roku 2024 zastúpenie na oboch finálových turnajoch.

Kovalík získal titul v Splite

Jozef Kovalík získal titul vo dvojhre na challengeri 75 v chorvátskom Splite (74 825 eur, antuka vonku). Vo finále si poradil s najvyššie nasadeným Zsomborom Pirosom z Maďarska a zdolal ho vo vyrovnanom zápase 6:4, 5:7, 7:5 za 155 minút. Pre tridsaťjedenročného daviscupového reprezentanta je to už ôsmy challengerový titul v dvojhre, druhý v tomto roku. Pred dvoma týždňami sa z turnajového víťazstva tešil v Zadare. Vďaka tomuto triumfu sa v rebríčku ATP posunul na 155. priečku a stal sa slovenskou singlovou dvojkou.

Lipták: Zdobí nás tímový duch

Kapitán slovenského tímu Matej Lipták považuje postup na novembrový finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej za veľkú výzvu. Okrem tenistiek Slovenska si miestenku na majstrovstvá sveta družstiev v tenise zabezpečili v kvalifikácii Američanky, Nemky, Britky, Poľky, Rumunky, Japonky a Austrálčanky. Účasť medzi elitnou dvanástkou mali už v predstihu istú úradujúce šampiónky Kanaďanky, vlaňajšie finalistky Talianky, domáce Španielky a Češky ako držiteľky voľnej karty.

Slovenky na finálový turnaj!

Slovenské tenistky postúpili na novembrový finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej v Seville. V kvalifikačnom dueli proti Slovinsku vedú na harde v Peugeot aréne NTC už 3:0. O rozhodujúci tretí bod pre slovenské farby sa zaslúžila Renáta Jamrichová, ktorá v úvodnej sobotňajšej dvojhre deklasovala slovinskú jednotku Veroniku Erjavečovú 6:2, 6:0.

 
 

Aktuálne informácie

news img

Rada STZ

Zasadnutie Rady STZ sa bude konať 20. apríla 2024 v Národnom tenisovom centre, Príkopova 6, Bratislava.
pozvánka, zoznam kandidátov


Zloženie členov Rady STZ pre obdobie 2022 - 2026

Bližšie podrobnosti o zložení Rady STZ, jej právach, povinnostiach a pôsobnosti sú uvedené v článku VI. Stanov STZ.

 

16. 04. 2024
Orgány STZ Více zde
 
news img

Sledujte LIVE - juniorský turnaj ITF WTT J200 v Piešťanoch

V týždni od 15. apríla 2024 sa na dvorcoch TK Kúpele Piešťany hrá medzinárodný juniorský turnaj kategórie ITF J200 chlapcov a dievčat do 18 rokov. Dianie môžete sledovať aj prostredníctvom LIVESCORE a LIVESTREAM.   

Viac informácií o podujatí nájdete na stránke www.itftennis.com.

15. 04. 2024
Tenis doma Více zde
 
news img

KONKURZ na usporiadateľov Detského DC a FC 2024

Slovenský tenisový zväz vyhlasuje konkurz na organizovanie Detského DC a FC na rok 2024.

Prihlášku na usporiadanie podujatia je nutné zaslať na e-mailovú adresu stella.kassova@stz.sk najneskôr do:
5. mája pre oblastné kolo do 10 rokov
30. júna pre regionálne kolo do 10 rokov
4. augusta pre regionálne kolo do 8 rokov

15. 04. 2024
Tenis detí Více zde
 
news img

Školenie trénerov 1. kvalifikačného stupňa - východoslovenský región

Východoslovenský tenisový zväz v spolupráci so Slovenským tenisovým zväzom organizuje školenie trénerov 1. kvalifikačného stupňa - viac informácií.

Kontaktná osoba: Tomáš Záborský
e-mail:
 vychodotenis@stz.sk 
telefón: 0905 498 081

 
news img

Detský Davis Cup a Fed Cup s Nadáciou SPP 2024

Prihláška do klubového kola - informácie TU
Oblastné kolo do 10 rokov: Prihlášku treba zaslať najneskôr do 28. 4. 2024 na adresu stella.kassova@stz.sksúpisky treba spracovať cez eTenis do 15. 5. 2024.
zoznam prihlásených družstiev do 10 rokov

 

15. 04. 2024
Tenis detí Více zde
 
news img

Výročná správa Slovenského tenisového zväzu 2023

Slovenský tenisový zväz vo výročnej správe za rok 2023 sumarizuje svoju činnosť v celom rozsahu, t. j. v športovej aj ekonomickej oblasti:

- Výročná správa STZ za rok 2023

 
news img

Nové stanovy regionálnych zväzov schválené

V marci a v apríli sa uskutočnili výročné konferencie regionálnych tenisových zväzov, ktoré hodnotili svoju činnosť za uplynulý rok. Na programe bolo taktiež schvaľovanie nových stanov regionálnych zväzov. Vo všetkých štyroch regiónoch boli stanovy prijaté.

12. 04. 2024
Tenis doma Více zde
 
news img

Letná univerziáda 2024

V dňoch 3. - 5. septembra 2024 sa bude konať Letná univerziáda SR pod záštitou ministra školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky JUDr. Ing. Tomáša Druckera. Organizátorom je Slovenská technická univerzita. Súťaže v tenise budú prebiehať na kurtoch športového arálu P. Gleska, Račianska 103, Bratislava. 

Bližšie informácie nájdete na webovej stránke: https://univerziada.stuba.sk/

Propagačný letákPropozície 

 
news img

Turnaje plážový tenis 2024

Na základe prihlášok Slovenský tenisový zväz vydáva Termínovú listinu pre Plážový tenis 2024.

Turnajov v plážovom tenise, organizovaných pod hlavičkou STZ, sa môžu zúčastniť iba hráči prihlásení na turnaj cez www.zasportujsiopen.sk a registrovaní v STZ (viac informácií). Absolvované turnaje bude STZ hráčom zapisovať aj s dosiahnutými bodmi do karty hráča v eTenise, z čoho sa po odohraní sezóny vytvorí oficiálny rebríček, ktorý bude slúžiť pre nasadzovanie v nasledujúcej sezóne.

 
news img

NTC tím pre sezónu 2024

NTC tím bude v Bratislave tvoriť v roku 2024 celkom 17 hráčov - 7 v mužskej zložke a 10 v ženskej zložke. O ich výkonnostný rast sa bude starať 13 tenisových trénerov a 3 kondiční. Novými členmi NTC tímu sú Radovan Michalik, Kali Šupová a Soňa Depešová. Naopak, v tíme skončili Lukáš Palovič, Jakub Krošlák, Peter Benjamín Privara, Nikola Daubnerová, Bianca Behúlová a Radka Zelníčková.

14. 02. 2024
Aktuality Více zde