STZ CHELLENGER

PEUGEOT SLOVAK OPEN, najväčší tenisový turnaj na tvrdom povrchu na Slovensku
DOTÁCIA: 145 000 eur + H
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 9. – 15. októbra 2023

 

 

AKTUALITY/ news

« 123456789 »   4/23

Karol prehral, kvalifikácia už bez Slovákov

Dátum: 08. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Miloš Karol (na snímke) nepostúpil do finále kvalifikácie na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Držiteľ voľnej karty nestačil v úvodnom zápase na siedmeho nasadeného Francúza Mattea Martineaua a podľahol mu 4:6, 4:6 za 78 minút. Ani jeden z trojice mladých slovenských hráčov v kvalifikácii tak v pondelok nezabojuje o postup do hlavnej súťaže.

Dvadsaťročný Karol sa predstaví ešte vo štvorhre, spolu s Petrom Benjamínom Privarom nastúpia proti francúzskemu páru Theo Arribage, Luca Sanchez.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Naď o hlavnú nezabojuje

Dátum: 08. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Peter Naď (na snímke) nezabojuje o postup do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Držiteľ voľnej karty nestačil v úvodnom kole kvalifikácie na desiateho nasadeného Kalina Ivanovského z Macedónska a podľahol mu 7:6(7), 2:6, 0:6 za 124 minút. Do eliminačného finále postúpil víťaz bratislavského challengeru z roku 2014 Peter Gojowczyk z Nemecka, ktorý vyradil Yankiho Erela z Turecka v troch setoch.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Krajčí nestačil na druhého nasadeného Valkusza

Dátum: 08. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Michal Krajčí (na snímke) sa neprebojoval do finále kvalifikácie na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Držiteľ voľnej karty nestačil v úvodnom eliminačnom kole na druhého nasadeného Maďara Mateho Valkusza a podľahol mu 3:6, 4:6 za 81 minút. Ďalej ide aj štvorka pavúka Cem Ilkel z Turecka, ktorý hladko zdolal šestnásťrčočného talentovaného Čecha Maxima Mrvu 6:1, 6:4.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Vyžrebovali hlavnú súťaž, sú v nej 4 Slováci

Dátum: 07. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

V hlavnom pavúku 24. medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov - Peugeot Slovak Open 2023 - figurujú štyria domáci reprezentanti. Sú nimi Alex Molčan, Lukáš Klein (na snímke) a držitelia voľnej karty Norbert Gombos a Lukáš Pokorný. Najvyššie nasadeným je Rakúšan Dominic Thiem, dvojkou Švajčiar Dominic Stricker.

Nasadená osmička Molčan si v prvom kole zmeria sily s Belgičanom Jorisom De Loorem, Klein sa stretne s mladým Chorvátom Dinom Prižmičom. Na držiteľov voľnej karty Gombosa i Pokorného čakajú nasadení hráči. Gombos vyzve trojku pavúka Benjamina Bonziho z Francúzska, Pokorný sedmičku Maxima Cressyho z USA.

Žreb Slovákov v 1. kole hlavnej súťaže:

Alex MOLČAN (8) - Joris De Loore (Belg.)
Lukáš KLEIN - Dino Prižmič (Chorv.)
Norbert GOMBOS (WC) - Benjamin Bonzi (3-Fr.)
Lukáš POKORNÝ (WC) - Maxime Cressy (7-USA)

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

V kvalifikácii 3 Slováci, jednotkou Rakúšan Novak

Dátum: 07. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

O postup do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2023 budú v kvalifikácii bojovať traja Slováci. Vďaka voľnej karte sa v nej predstavia Michal Krajčí (na snímke), Peter Naď a Miloš Karol. Všetci traja narazia v prvom kole na nasadených súperov. Krajčí si zmeria sily s dvojkou eliminačného pavúka Matem Valkuszom z Maďarska, Naď narazí na desiatku Kalina Ivanovského z Macedónska a Karol vyzve nasadenú sedmičku Mattea Martineaua z Francúzska. Jednotkou kvalifikačného pavúka je Rakúšan Dennis Novak, víťaz bratislavského challengeru z roku 2019.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

V Bratislave sa predstaví aj Tsitsipas

Dátum: 07. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

V sobotu popoludní vyžrebovali v Národnom tenisovom centre hlavnú súťaž štvorhry turnaja Peugeot Slovak Open 2023. Najvyššie nasadenú dvojicu budú v Bratislave tvoriť Romain Arneodo z Monaka a Sam Weissborn z Rakúska. Do bojov zasiahnu aj dva slovenské páry - Lukáš Pokorný s Igorom Zelenayom a Miloš Karol s Petrom Benjamínom Privarom. V štartovom poli figuruje aj slávne priezvisko Tsitsipas. Mladší brat Stefanosa Petros bude štartovať po boku Holanďana Sema Verbeeka.

Čítať ďalej...

Rakúšan Thiem nasadenou jednotkou

Dátum: 06. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Dominic Thiem bude nasadenou jednotkou na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Rakúsky tenista sa na túto pozíciu posunul po odhlásení sa Maďara Mártona Fucsovicsa. Vlaňajší víťaz totiž úspešne pokračuje na tisíckovom podujatí v Šanghaji. Z rovnakého dôvodu bude v pavúku 24. majstrovstiev Slovenska v tenise mužov chýbať aj Fucsovicsov krajan Fábián Marozsán.

V štartovom poli Peugeot Slovak Open figurujú aktuálne podľa rebríčka na nasadzovanie štyria hráči prvej svetovej stovky - okrem grandslamového víťaza Thiema je to Švajčiar Dominic Stricker, Francúz Benjamin Bonzi a Čech Tomáš Macháč.

Čítať ďalej...

Moška: Privítame skvelých hráčov

Dátum: 05. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Riaditeľ turnaja Peugeot Slovak Open Igor Moška bol hosťom v štúdiu STZ. V Rozhovoroch o tenise sme sa s ním bližšie porozprávali o blížiacom sa turnaji, ktorý sa kvalifikačnými zápasmi začína už v nedeľu 8. októbra. V rozhovore nám priblížil zoznam štartujúcich hráčov, udelené voľné karty, prečo sa jeho 24. ročník uskutoční v skoršom termíne a na čo sa tenisoví fanúšikovia v NTC aréne môžu počas jeho priebehu tešiť.

Čítať ďalej...

Vstupenky sú už v predaji

Dátum: 27. 09. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Dvadsiaty štvrtý ročník turnaja Peugeot Slovak Open sa v bratislavskej NTC aréne koná od 9. - 15. októbra 2023. Predstavia sa na ňom všetci hráči z daviscupového výberu Slovenska na čele s Alexom Molčanom, Lukášom Kleinom, Norbertom Gombosom či Lukášom Pokorným v silnej medzinárodnej konkurencii. Zo zahraničných hráčov bude ťahákom pre divákov grandslamový víťaz Dominic Thiem z Rakúska a ďalších sedem hráčov prvej svetovej stovky.

Čítať ďalej...

Klein: Teším sa na domáci turnaj

Dátum: 26. 09. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Na utorkovej tlačovej konferencii predstavil riaditeľ turnaja Igor Moška akceptačný list na podujatie Peugeot Slovak Open 2023. Vo veľmi dobre obsadenom štartovom poli sa objavil grandslamový šampión Dominic Thiem z Rakúska, vlaňajší víťaz turnaja Márton Fucsovics z Maďarska a ďalší šiesti hráči elitnej svetovej stovky. Chýbať nebudú ani daviscupoví reprezentanti Slovenska, diváci sa môžu tešiť na Alexa Molčana, Lukáša Kleina, Norberta Gombosa i viacerých mladých vychádzajúcich hráčov.

Čítať ďalej...

Akceptácia 2023 - Slováci aj grandslamový víťaz!

Dátum: 26. 09. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

V akceptačnom liste 24. ročníka medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov k 10. septembru figurovali ôsmi hráči svetovej stovky. Medzi 19 akceptovanými hráčmi Peugeot Slovak Open 2023 priamo do hlavnej súťaže je iba jeden Slovák – Alex Molčan. Druhý pod čiarou je Lukáš Klein. Ďalší domáci tenisti pribudnú na základe voľných kariet, prípadne postúpia z kvalifikácie.

Najvyšší rebríček mal v čase uzávierky akceptácie Maďar Márton Fucsovics (58. ATP). Na zozname je aj grandslamový víťaz Dominic Thiem z Rakúska, tohtoročný premožiteľ svetovej dvojky Carlosa Alcaraza Maďar Fabián Marozsan či Švajčiar Dominic Stricker, ktorý na US Open vyradil svetovú sedmičku Stefanosa Tsitsipasa.

AKCEPTAČNÝ LIST PEUGEOT SLOVAK OPEN 2023

Čítať ďalej...

Maďar Fucsovics víťazom PSO 2022

Dátum: 13. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Maďarský tenista Márton Fucsovics sa stal víťazom dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2022. Druhý nasadený hráč si vo finále poradil s krajanom Fabiánom Marozsanom, ktorého zdolal 6:2, 6:4 za 76 minút. Tridsaťročný rodák z Nyiregyházy sa stal prvým Maďarom, ktorý v dvadsaťtriročnej histórii ovládol medzinárodné majstrovstvá Slovenska v tenise mužov.

"Som veľmi rád, že som po štyroch rokoch opäť zdvihol nad hlavu víťaznú trofej. Všetko som podriadil tomu, aby som v Bratislave zvíťazil. Celý týždeň som hral veľmi dobre. Mojim cieľom bolo zakončiť rok v elitnej stovke, čo sa mi vďaka tomuto titulu podarilo. Po veľmi zlej sezóne je to skvelý záver," povedal Fucsovics po zisku titulu.

Jeho duel proti Marozsanovi bol vôbec prvý čisto maďarský duel vo finále challengerovej tour. "Bola to pre mňa zvláštna situácia. Ani si nepamätám, kedy som naposledy hral proti krajanovi profesionálny zápas. Je to už určite viac ako päť rokov. Som rád, že som to dnes zvládol a nepoľavil v koncentrácii. Fabián má pred sebou výbornú budúcnosť. Ak bude takto pokračovať, myslím si, že čoskoro bude v prvej stovke rebríčka. Je veľmi pracovitý a pokorný. Je skvelým príkladom pre mladú generáciu. Blahoželám mu k finálovej účasti," pokračovala maďarská singlová jednotka.

Na bratislavskom challengeri sa Fucsovics predstavil už štvrtýkrát: "Mám veľmi rád povrch v NTC aréne. Vyhovuje mi hotel, milujem slovenské jedlo. Výhodou je, že som sa na turnaj priviezol vlastným autom, čo je skvelá zmena oproti lietaniu. Všetko fungovalo výborne," dodal na záver víťaz Peugeot Slovak Open 2022.

FOTO: Roman Benický

Čítať ďalej...

« 123456789 »   4/23
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Partneri

Peugeot
J&T BANKA
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX
iFortuna

PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR