STZ CHELLENGER

PEUGEOT SLOVAK OPEN, najväčší tenisový turnaj na tvrdom povrchu na Slovensku
DOTÁCIA: 145 000 eur + H
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 9. – 15. októbra 2023

 

 

AKTUALITY/ news

Molčan premiérovo vo štvrťfinále na PSO

Dátum: 11. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Alex Molčan postúpil premiérovo do štvrťfinále dvojhry na challengeri Peugeot Slovak Open 2021. Vo štvrtkovom zápase druhého kola si hladko poradil s Nemcom Tobiasom Kamkem a zdolal ho 6:2, 6:2 za 68 minút. Piaty nasadený hráč nastúpi v dueli o postup do semifinále proti Bosniakovi Damirovi Džumhurovi, ktorý v prvom kole turnaja vyradil Norberta Gombosa.

Čítať ďalej...

Horanský so Stachovským do semifinále štvorhry

Dátum: 11. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Filip Horanský (na snímke) s Ukrajincom Sergijom Stachovským postúpili do semifinále štvorhry na Peugeot Slovak Open 2021. Vo štvrťfinále si poradili s najvyššie nasadeným česko-britským párom Roman Jebavý, Jonny O´Mara a zdolali ho 7:6(3), 6:3 za 74 minút. V súboji o postup do finále si zmerajú sily s lepšou z dvojíc Miloš Karol, Lukáš Pokorný - Frederico Ferreira Silva, Ergi Kirkin.

Vo štvrťfinále neuspeli Peter Benjamín Privara s Petrom Naďom. Mladí hráči štartujúci na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov na voľnú kartu nestačili na skúsený indický pár N. Sriram Balaji, Divij Sharan a podľahli mu 3:6, 3:6 za 52 minút.

FOTO: tasr

Čítať ďalej...

Molčan do druhého kola

Dátum: 10. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Alex Molčan zvládol úvodnú prekážku na challengeri Peugeot Slovak Open 2021. Piaty nasadený hráč zvíťazil nad Indom Ramkumarom Ramanathanom 6:3, 7:6(7) za 85 minút. V tajbrejku druhého dejstva čelil hráč NTC za stavu 6:7 setbalu, no následne získal tri body za sebou a postúpil do druhého kola. Finalistu turnaja ATP v Belehrade tam čaká Nemec Tobias Kamke.

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

V slovenskom derby úspešnejší Lacko

Dátum: 10. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Lacko (na snímke) sa prebojoval do druhého kola dvojhry na Peugeot Slovak Open 2021. Trojnásobný víťaz bratislavského challengeru zdolal v úvodnom kole krajana Miloša Karola 6:4, 6:3 za 55 minút. Na začiatku oboch setov prelomil podanie úspešného kvalifikanta a počas celého zápasu ho nepustil k žiadnym brejkbalovým možnostiam. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi proti Maďarovi Zsombosovi Pirosovi.

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Pokorný vzdoroval nasadenej dvojke

Dátum: 10. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Pokorný (na snímke) neuspel v prvom kole dvojhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open 2021. Ako držiteľ voľnej karty nestačil v bratislavskom NTC na nasadenú dvojku Holanďana Tallona Griekspoora (72. ATP) a podľahol mu 6:7(4), 1:6 za 67 minút. Zverenec trénera Ľubomíra Kurhajca držal v prvom sete  s favoritom krok a dlho sa hralo bez prelomeného servisu.

V jedenástej hre sa do vedenia dostal Holanďan, no devätnásťročný Pokorný nezložil zbrane a stratené podanie si zobral späť. O víťazovi setu sa rozhodovalo v tajbrejku. V tom Pokorný viedol 3:1, no napokon ťahal za kratší koniec.

Druhé dejstvo už bolo jasne v réžii skúsenejšieho Griekspoora, ktorému sa v Bratislave darí. V júni tohto roku tu vyhral aj antukový challenger Bratislava Open.

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Obhajca titulu Marterer do štvťfinále

Dátum: 10. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Nemecký tenista Maximilian Marterer sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na Peugeot Slovak Open 2021. Obhajca vlaňajšieho titulu na bratislavskom challengeri vyradil v druhom kole siedmeho nasadeného Brita Liama Broadyho 6:4, 7:6(6) za 83 minút. Počas celého zápasu ťažil z výborného podania, celkovo zahral 20 es.

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

V stredu o 17.00 na Molčana

Dátum: 09. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

V stredu sa na centrálnom dvorci Národného tenisového centra predstaví hneď niekoľko domácich tenistov. Ako prvý z nich nastúpi na svoj zápas Lukáš Pokorný, ktorý si o 13.00 h zmeria sily s druhým nasadeným Holanďanom Tallonom Griekspoorom. Po ňom bude nasledovať slovenské derby medzi trojnásobným víťazom Slovak Open Lukášom Lackom a úspešným mladým kvalIfikantom Milošom Karolom. Zápasom dňa bude duel novej slovenskej jednotky Alexa Molčana s Indom Ramkumarom Ramanathanom, ktorý sa nezačne skôr ako o 17.00 h.

Čítať ďalej...

Gombos i Horanský vypadli

Dátum: 09. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Norbert Gombos aj Filip Horanský sa s účinkovaním na turnaji Peugeot Slovak Open 2021 rozlúčili už v prvom kole dvojhry. Gombos, víťaz bratislavského challengeru z roku 2016, prehral ako nasadená štvorka s Damirom Džumhurom z Bosny a Hercegoviny 3:6, 3:6 za 69 minút. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza nenašiel počas celého zápasu recept na disponovaného súpera, ktorý sa na dvorci výborne pohyboval a aj z náročných pozícii dokázal zahrať víťaznú údery.

Čítať ďalej...

Palovič s tesnou prehrou

Dátum: 09. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Palovič nepostúpil do druhého kola dvojhry na 22. medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov. V utorkovom zápase prvého kola nestačil na Ukrajinca Danyla Kaleničenka a podľahol mu 6:7(4), 6:7(5) za 109 minút. Zverenec trénera Milana Martinca vstúpil do zápasul sebavedomo a za stavu 6:5 sa pri podaní súpera dostal k dvom setbalom. Ani jeden z nich však nevyužil. V tajbrejku mal potom navrch jeho ukrajinský súper.

Druhý set bol rovnako vyrovnaný. Devätnásťročný hráč NTC nedovolil Kaleničenkovi využiť úvodné dva mečbaly. Vynútil si tajbrejk, v ktorého koncovke mal však navrch znova Ukrajinec.

Čítať ďalej...

Karol s Pokorným víťazne

Dátum: 09. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Miloš Karol s Lukášom Pokorným postúpili do osemfinále štvorhry na challengeri Peugeot Slovak Open 2021. Domáci pár štartujúci na voľnú kartu zdolal v úvodnom kole štvrtú nasadenú poľskú dvojicu Szymon Walkow, Jan Zielinski 2:6, 6:3, 10-5 za 65 minút. Mladí hráči NTC podali veľmi dobrý výkon proti skúseným Poliakom, ktorí majú na svojom konte niekoľko turnajových víťazstiev. V supertajbrejku si Karol s Pokorným hneď od začiatku vypracovali výrazný náskok a premenili štvrtý mečbal.

Čítať ďalej...

Gombos v utorok o 17.00

Dátum: 08. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Ťahákom programu druhého hracieho dňa hlavnej súťaže na challengeri Peugeot Slovak Open 2021 bude súboj turnajovej štvorky Norberta Gombosa s Bosniakom Damirom Džumhurom. Zápas bol nasadený do večerného programu a nezačne sa skôr ako o 17.00 h. Súboj Gombosa, víťaza bratislavského turnaja z roku 2016, proti Džumhurovi, ktorý je finalistom z roku 2019, je pre fanúšikov prísľubom kvalitného tenisu. 

Čítať ďalej...

Miloš Karol v hlavnej súťaži

Dátum: 08. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Miloš Karol (na snímke) postúpil do hlavnej súťaže dvojhry na challengeri 90 v Bratislave (66 640 EUR, tvrdý povrch hala). Osemnásťročný hráč NTC, ktorý v kvalifikácii Peugeot Slovak Open 2021 štartoval vďaka voľnej karte od organizátorov, zdolal vo finále eliminácie piateho nasadeného Rusa Alexandra Ševčenka 7:6(5), 6:4 za 97 minút. Slovensko tak v hlavnom pavúku bude mať sedemčlenné zastúpenie. V úvodnom kole narazí Karol na trojnásobného víťaza bratislavského challengeru Lukáša Lacka.

Čítať ďalej...

Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Partneri

Peugeot
J&T BANKA
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX
iFortuna

PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR