• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Šramková v Porte do druhého kola

Rebecca Šramková postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji ITF WTT W75 v Porte (60 000 USD, tvrdý povrch v hale). Siedma nasadená hráčka zvíťazila v úvodnom kole nad talianskou kvalifikantkou Silviou Ambrosiovou a zdolala ju 7:5, 6:2 za 101 minút. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza si v ďalšom zápase zmeria sily s Francúzkou Elsou Jacquemotovou.

23. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

AO: Jamrichová v debli neobháji

Renáta Jamrichová neobháji na grandslamovom turnaji Australian Open titul v juniorskej štvorhre. V druhom kole spoločne s Britkou Isabelle Lacyovou prehrali so šiestou nasadenou domácou dvojicou Maya Jointová, Kristiana Sidorovová 2:6, 4:6. Zverenka trénera Jána Matúša a kondičného Tadeáša Mikesa pokračuje na turnaji v dvojhre. V pozícii turnajovej jednotky postúpila už do osemfinále, v ktorom nastúpi práve proti Jointovej.

Foto: ITF

23. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Kašťáková s deblovým titulom z Bosny a Hercegoviny

Sára Kašťáková získala deblový titul na medzinárodnom juniorskom turnaji ITF J60 v Bosne a Hercegovine. Spolu s Britkou Tiou Bonitou Jakupovicovou-Kljakovou zdolali vo finále v pozícii druhého nasadeného páru grécko-slovinský pár Alexandra Magiová, Pia Petelinseková 6:0, 6:3. Pre sedemnásťročnú slovenskú hráčku je to tretí titul vo štvorhre na juniorskom okruhu ITF.

22. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

AO: Jamrichová opäť presvedčivo

Renáta Jamrichová suverénne postúpila do tretieho kola dvojhry na juniorskom grandslamovom turnaji Australian Open. V Melbourne v pozícii nasadenej jednotky zvíťazila v druhom zápase nad Bulharkou Yoanou Konstantinovovou a zdolala ju 6:2, 6:1 za necelú hodinu. Zverenka trénera Jána Matúša a kondičného Tadeáša Mikesa zaznamenala 7 es a celkovo si v zápase pripísala 20 víťazných úderov.

21. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

AO: Jednotka Jamrichová ďalej

Renáta Jamrichová suverénne postúpila do druhého kola dvojhry na juniorskom grandslamovom turnaji Australian Open. V Melbourne v pozícii nasadenej jednotky zvíťazila v prvom kole nad Taliankou Francescou Gandolfiovou a zdolala ju 6:0, 6:2 za 55 minút. Zverenka trénera Jána Matúša a kondičného Tadeáša Mikesa využila v zápase šesť z ôsmich brejkbalov.

20. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík v Buenos Aires skrečoval

Jozef Kovalík sa neprebojoval do štvrťfinále dvojhry na challengeri 50 v argentínskom Buenos Aires (41 000 USD, antuka vonku). Piaty nasadený hráč skrečoval zápas druhého kola proti Kazachovi Dmitrymu Popkovi za stavu 3:6, 2:5. Tridsaťjedenročný slovenský reprezentant figuruje v nominácii daviscupového kapitána Tibora Tótha na blížiace sa kvalifikačné stretnutie, ktoré Slovensko odohrá v Srbsku.

18. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Luki Klein: Môj najlepší výkon

Lukáš Klein sa pri svojej premiérovej účasti v hlavnej súťaži prvého grandslamového turnaja roka Australian Open predviedol vo vynikajúcom svetle. V súboji s nasadenou šestkou Alexandrom Zverevom z Nemecka mu chýbalo pár loptičiek k tomu, aby si pripísal doposiaľ najväčší skalp vo svojej kariére. Dvadsaťpäťročný hráč Národného tenisového centra však favorizovanému hráčovi po veľmi vyrovnanom a dramatickom zápase druhého kola podľahol 5:7, 6:3, 6:4, 6:7(5), 6:7 (7-10) za štyri a pol hodiny.

18. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

AO: Hrunčáková v debli prehrala

Viktória Hrunčáková s Kazaškou Annou Danilinovou nepostúpili do druhého kola štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne (86 500 000 AUD, tvrdý povrch vonku). Americkej dvojici Caroline Dolehideová, Peyton Stearnsová podľahli v prvom zápase po trojsetovom boji 7:6(3), 4:6, 4:6. Zápas niekoľkokrát prerušili pre dážď.

18. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

AO: Klein po veľkej dráme vypadol

Lukáš Klein nepostúpil do tretieho kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne (86 500 000 AUD, tvrdý povrch vonku). V pozícii kvalifikanta prehral napriek výbornému výkonu so šiestym nasadeným Nemcom Alexandrom Zverevom po štyriapolhodinovom päťsetovom boji 5:7, 6:3, 6:4, 6:7(5), 6:7 (7-10). Zverenec trénera Karola Kučeru a kondičného Dávida Olasza viedol 2:1 na sety a bol blízko k senzácii, za stavu 4:4 vo štvrtom dejstve však nevyužil brejkbal a v tajbrejku náskok 3:1.

18. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Masaryk s deblovým titulom z ITF 1 v Melbourne

Tomáš Masaryk získal deblový titul v Melbourne na turnaji ITF 1 hráčov na vozíčku v kategórii quad. Na prvom podujatí sezóny štartoval po boku Juhoafričana Donalda Ramphadiho a ziskom titulu potvrdili na turnaji pozíciu nasadených jednotiek. Vďaka tomuto triumfu sa Masaryk posunul vo svetovom rebríčku štvorhry vo svojej kategórii na ôsmu priečku, ktorá je jeho doterajším maximom. Na budúci týždeň na neho v Melbourne čaká výzva v podobe grandslamového turnaja Australian Open, na ktorom sa predstaví ako prvý Slovák v histórii.

FOTO: Instagram Tomáša Masaryka

17. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

AO: Schmiedlová končí aj v debli

Anna Karolína Schmiedlová (na snímke) nepostúpila do druhého kola štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open (86 500 000 AUD, tvrdý povrch vonku). Spolu s Ukrajinkou Angelinou Kalininovou nestačili v úvodnom zápase na americko-ruskú dvojicu Emma Navarrová, Diana Šnajderová a podľahli jej 5:7, 0:6 za 89 minút. Schmiedlová s Kalininovou mali dobre rozohratý prvý set, viedli v ňom 4:1 aj 5:3, no túto výhodu nevyužili a v druhom sete už súperkám hladko podľahli.

17. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Lukáš Klein: Je to skvelý pocit

Lukáš Klein si v utorok v Melbourne pripísal svoje prvé víťazstvo v hlavnej súťaži na grandslamovom turnaji. Po úspešne zvládnutej kvalifikácii nastúpil na úvodný zápas Australian Open proti Kórejčanovi Soon-woo Kwonovi, ktorého zdolal 7:6(0), 4:6, 7:6(3), 6:3 za 190 minút. Dvadsaťpäťročný hráč Národného tenisového centra vyzve v ďalšom zápase nasadenú šestku Alexandra Zvereva z Nemecka.

16. 01. 2024
Aktuality Více zde