• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Zomrel Marek Liptai

V pondelok 8. januára 2024 zomrel vo veku 80 rokov Marek Liptai. Všestranný športovec, svoju dlhoročnú úspešnú hráčsku a trénerskú kariéru spojil najmä s martinským a žilinským tenisom. Ako tréner pôsobil aj v Rakúsku a Nemecku. Posledná rozlúčka so zosnulým sa uskutoční vo štvrtok 11. januára 2024 o 15.00 h na martinskom cintoríne. Česť jeho pamiatke!

10. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

AO: Molčan na úvod víťazne

Alex Molčan postúpil do druhého kola trojkolovej kvalifikácie na prvý grandslamový turnaj roka Australian Open (86 500 000 AUD, tvrdý povrch vonku). V pozícii nasadenej štrnástky si v úvodnom zápase poradil s Holanďanom Gijsom Brouwerom, ktorého zdolal 6:4, 6:4 za 79 minút. Zverenec trénera Karola Becka a kondičného Pavla Šmelu si v druhom eliminačnom kole zmeria sily s domácim Johnom Millmanom, ktorý v kvalifikácii štartuje na základe chráneného renkingu.

10. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová podľahla Mertensovej

Anna Karolína Schmiedlová neuspela v druhom kole dvojhry na turnaji WTA 250 v austrálskom Hobarte (267 082 USD, tvrdý povrch vonku). V pozícii kvalifikantky podľahla najvyššie nasadenej Belgičanke Elise Mertensovej 2:6, 3:6 za 76 minút. Pre zverenku trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza bolo podujatie v Hobarte generálkou na grandslamový Australian Open, na ktorom bude vďaka rebríčkovému postaveniu štartovať priamo v hlavnej súťaži.

10. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Mihalíková v Hobarte končí

Tereza Mihalíková spolu s Číňankou Sü I-fan nepostúpili do druhého kola štvorhry na turnaji WTA 250 v austrálskom Hobarte (267 082 USD, tvrdý povrch vonku). V úvodnom kole nestačili na najvyššie nasadenú americko-japonskú dvojicu Desirae Krawczyková, Ena Šibaharová a podľahli jej 6:7(5), 1:6 za 87 minút.

09. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

AO: Klein ďalej, Kovalík vypadol

Lukáš Klein (na snímke) postúpil do druhého kola kvalifikácie na grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (86 500 000 AUD, tvrdý povrch vonku). V úvodnom kole zdolal Argentínčana Marca Trungellitiho 6:3, 3:6, 6:3 za rovné dve hodiny. Zverenec trénera Karola Kučeru a kondičného Dávida Olasza prehrával v rozhodujúcom sete 0:2, no nezložil zbrane a napokon sa radoval z postupu do ďalšieho kola. Dvadsaťpäťročný hráč Národného tenisového centra si v ňom zmeria sily s Američanom Denisom Kudlom.

09. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

AO: Hrunčáková aj Šramková von

Viktória Hrunčáková (na snímke) nepostúpila do druhého kola kvalifikácie na grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (86 500 000 AUD, tvrdý povrch vonku). V úvodnom zápase nestačila v pozícii nasadenej dvadsaťosmičky na Číňanku S' Wej a podľahla jej 3:6, 2:6 za 72 minút. Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka sa na úvodnom podujatí veľkej štvorky predstaví ešte vo štvorhre po boku Kazašky Anny Danilinovej, s ktorou minulý týždeň zvíťazili na podujatí WTA v novozélandskom Aucklande.

09. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Moška v HN o SR medzi elitou

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška zhodnotil pre Hospodárske noviny sezónu 2023 z pohľadu tenisového diania. Za uplynulých dvanásť mesiacov ho potešilo hneď niekoľko vecí, medzi ktoré patrí zaradenie Slovenska medzi 13 najvyspelejších tenisových krajín sveta podľa hodnotenia Medzinárodnej tenisovej federácie či jesenné víťazstvá daviscupového tímu a tímu v Pohári Billie Jean Kingovej, vďaka ktorým Slovensko aj v roku 2024 môže bojovať o postup na finálový turnaj. Radosť mu robili skvelé výsledky juniorky Renáty Jamrichovej na grandslamových turnajoch a mnohé ďalšie individuálne aj tímové úspechy. Viac sa dočítate v nasledujúcom ROZHOVORE.

08. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová po obrate ďalej

Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do druhého kola dvojhry na turnaji WTA 250 v austrálskom Hobarte (267 082 USD, tvrdý povrch vonku). V súboji dvoch kvalifikantiek zvíťazila v úvodnom zápase hlavnej súťaže nad Kolumbijčankou Camilou Osoriovou, ktorú vo vyrovnanom zápase zdolala 1:6, 7:6(4), 7:5 za 152 minút. Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza odvrátila za stavu 1:5 v rozhodujúcom sete dva mečbaly súperky a zápas doviedla ziskom šiestich hier za sebou do úspešného konca.

08. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Hrunčákovej titul v Aucklande

Viktória Hrunčáková spoločne s Kazaškou Annou Danilinovou triumfovali na turnaji WTA 250 v novozélandskom Aucklande (267  082 USD, tvrdý povrch vonku). Vo finále zdolali v pozícii druhého nasadeného páru česko-americké jednotky pavúka Marii Bouzkovú s Bethanie Mattekovou-Sandsovou vo vyrovnanom zápase 6:3, 6:7(5), 10-8 za 105 minút. Pre zverenku trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka je to piaty kariérny titul vo štvorhre na okruhu WTA. S Danilinovou získala titul v roku 2021 na okruhu ITF v Dubaji.

07. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Halové majstrovstvá Slovenska staršieho žiactva

Halové majstrovstvá Slovenska sa v sobotu 6. januára začínajú prvou vekovou kategóriou, ktorou je staršie žiactvo. Turnaj chlapcov hostí TK Slávia STU Bratislava, súťaž dievčat usporiadava MŠK Poprad-Tatry. Turnaje vyvrcholia v utorok 9. januára finálovými zápasmi.

07. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová v kvalde úspešná

Anna Karolína Schmiedlová postúpila do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA 250 v austrálskom Hobarte (267 082 USD, tvrdý povrch vonku). V pozícii nasadenej šestky zdolala vo finále kvalifikácie mladú talentovanú Češku Lindu Fruhvirtovú 6:4, 6:2 za 85 minút. Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza si v prvom kole hlavného pavúka zmeria sily s ďalšou kvalifikantkou Camilou Osoriovou z Kolumbie.

06. 01. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

AO: Vyžrebovali kvalifikáciu

V nedeľu v Melbourne vyžrebovali kvalifikáciu prvého grandslamového turnaja roka Australian Open. Predstavia sa v nej piati slovenskí reprezentanti - traja muži a dve ženy. V mužskom pavúku to budú Alex Molčan, Lukáš Klein a Jozef Kovalík. Zo žien o postup do hlavnej súťaže zabojujú Viktória Hrunčáková a Rebecca Šramková. Kvalifikačné zápasy sa mali hrať od pondelka 8. januára, pre nepriazeň počasia však bol celý program úvodného dňa presunutý na utorok.

Istú účasť v hlavnom pavúku dvojhry má zo Slovákov iba singlová jednotka Anna Karolína Schmiedlová.

06. 01. 2024
Aktuality Více zde