• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Davis Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Davis Cup

 
news img

DC: Stretnutie v piatok otvoria Gombos so Sinnerom

Slovenská dvojka Norbert Gombos a talianska jednotka Jannik Sinner nastúpia v piatok o 17.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre kvalifikačného stretnutia o postup na finálový turnaj Davisovho pohára. V druhom singli si na tvrdom povrchu Greenset Confort v bratislavskom NTC zmerajú sily Alex Molčan a Lorenzo Sonego. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

03. 03. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Tréningy fotoobjektívom

Kvalifikačné daviscupové stretnutie o postup na finálový turnaj Slovensko - Taliansko sa nezadržateľne blíži. Oba tímy sa v Národnom tenisovom centre v Bratislave pripravujú v kompletnej zostave. Tréningy majú vysoké tempo, hráči so svojimi kapitánmi a trénermi dolaďujú formu. Vo štvrtok je na programe žreb stretnutia, hrať sa začína v piatok od 17.00 h úvodnou dvojhrou. Vďaka fotoobjektívu môžete aj vy nazrieť na tréningy oboch tímov.

FOTO: tenipo

02. 03. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

Tóth: Dolaďujeme formu

Slovenský daviscupový tím je už od uplynulej soboty v kompletnom zložení, k tímu sa po návrate z turnaja v Dubaji pripojili aj Alex Molčan a Filip Polášek. Kapitán Tibor Tóth na utorkovej tlačovej konferencii vyjadril spokojnosť s doterajšou prípravou: "Snažíme sa vyladiť formu a prispôsobovať hráčov k zápasom. Podarilo sa nám postaviť najsilnejší tím, čo svedčí o tom, že chalani chcú hrať. Nálada v tíme je bojovná, všetci chcú prispieť k víťazstvu."

01. 03. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

Volandri: Ideme podľa plánu

Kapitán talianskeho daviscupového tímu Filippo Volandri si pochvaľuje doterajšiu prípravu na kvalifikačný duel o postup na finálový turnaj Davisovho pohára proti tenistom Slovenska (4. - 5. marca). Spokojný je s povrchom i kurtom v bratislavskom NTC. "V mene celého tímu sa chcem poďakovať za vrelé privítanie v Bratislave. Povrch v NTC je podobný ako na turnajoch ATP, moji hráči sú na ňom zvyknutí hrať. Zatiaľ ide všetko podľa plánu," uviedol šéf talianskej lavičky, ktorému budú chýbať Matteo Berrettini i Fabio Fognini.

01. 03. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Taliani bez Fogniniho

Taliansky tím pricestuje do Bratislavy na kvalifikačné stretnutie o postup na finálový turnaj Davisovho pohára bez Fabia Fogniniho (na snímke). Kapitán Filippo Volandri povolal namiesteho neho Stefana Travagliu, ktorý v stretnutí proti Slovensku (4. - 5. marca 2022) doplní jeho výber. Dôvodom Fogniniho neúčasti je zranenie lýtkového svalu, ktoré si provodil minulý týždeň na turnaji ATP 500 v Riu de Janeiro.

25. 02. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Slováci začali s prípravou

Slovenskí tenisti odštartovali prípravu na kvalifikačný duel o postup na finálový turnaj Davisovho pohára proti Taliansku (4. - 5. marca). Kapitán Tibor Tóth mal vo štvrtok v bratislavskom NTC k dispozícii Norberta Gombosa a deblového špecialistu Igora Zelenaya, ďalší hráči sa pripoja k tímu v najbližších dňoch.

24. 02. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Zmeny vo formáte súťaže

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) a Kosmos Tennis vo štvrtok oznámili, že skupinová fáza finále Davisovho pohára sa bude od roku 2022 konať v septembri. Podujatie budú hostiť štyri mestá, pričom v každom z nich sa od 14. do 18. septembra tohto roku predstaví jedna skupina štyroch tímov. Finálové fázy Davisovho pohára, teda štvrťfinále, semifinále a finále, sa potom budú konať na jednom, zatiaľ neoznámenom mieste od 23. do 27. novembra 2022.

17. 02. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Vstupenky sú v predaji pre všetkých fanúšikov

Slovenskí tenisti už o pár dní privítajú v kvalifikačnom stretnutí o postup na finálový turnaj Davisovho pohára hviezdami nabitú reprezentáciu Talianska. Hrať sa bude na tvrdom povrchu v bratislavskej  NTC aréne. Pôjde už o deviate stretnutie za sebou, ktoré odohrá Slovensko pred domácimi divákmi, druhé pod vedením kapitána Tibora Tótha. Vstupenky na toto stretnutie si možno zakúpiť v sieťach predpredaj.skticketportal.sk a na recepcii NTC.

07. 02. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Tóth oznámil nomináciu

Pätica slovenských tenistov Alex Molčan, Norbert Gombos, Filip Horanský, Filip Polášek, Igor Zelenay figuruje v nominácii na kvalifikačný duel Davisovho pohára proti Taliansku. Na piatkovej tlačovej konferencii ju oznámil kapitán slovenského tímu Tibor Tóth. Hrať sa bude 4. - 5. marca na tvrdom povrchu v bratislavskom NTC. Víťaz zápasu postúpi na finálový turnaj.

04. 02. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

Taliani na čele so Sinnerom

Talianski tenisti nastúpia v kvalifikačnom dueli Davisovho pohára proti Slovensku (4. - 5. marca, NTC) bez Mattea Berrettiniho - vlaňajšieho wimbledonského finalistu. V nominácii však figuruje ďalší hráč z elitnej svetovej desiatky Jannik Sinner. Okrem štvrťfinalistu Australian Open kapitán Filippo Volandri nominoval Lorenza Sonega (23. ATP), Fabia Fogniniho (31. ATP), Lorenza Musettiho (66. ATP) a Simoneho Bolelliho (22. ATP vo štvorhre). Víťaz duelu postúpi na finálový turnaj.

03. 02. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Šalátová misa pre Rusov

Hráči Ruskej tenisovej federácie sa stali víťazmi finálového turnaja Davisovho pohára v Madride. Vo finále zdolali Chorvátsko 2:0, keď o svojom triumfe rozhodli už vo dvojhrách. O rozhodujúci druhý bod pre ruské farby sa postaral Daniil Medvedev, ktorý v dueli tímových jednotiek zdolal Marina Čiliča 7:6(7), 6:2.

05. 12. 2021
Davis Cup Více zde
 
news img

Tóth: Taliansko je ťažký súper

Nedeľňajší žreb v Madride prisúdil slovenskému daviscupovému tímu silný výber Talianska. Siedmy nasadený tím z Apeninského polostrova má vo svojom strede hneď dvoch hráčov z elitnej svetovej desiatky - Mattea Berretiniho a Jannika Sinnera. Pre výber kapitána Tibora Tótha bude Taliansko výzvou, pre divákov rozhodne veľkým lákadlom.

05. 12. 2021
Davis Cup Více zde