• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Davis Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Davis Cup

 
news img

Tóth: Taliansko je ťažký súper

Nedeľňajší žreb v Madride prisúdil slovenskému daviscupovému tímu silný výber Talianska. Siedmy nasadený tím z Apeninského polostrova má vo svojom strede hneď dvoch hráčov z elitnej svetovej desiatky - Mattea Berretiniho a Jannika Sinnera. Pre výber kapitána Tibora Tótha bude Taliansko výzvou, pre divákov rozhodne veľkým lákadlom.

05. 12. 2021
Davis Cup Více zde
 
news img

Slovensko privíta Taliansko

Slovenskí tenisti privítajú v marcovom kvalifikačnom dueli o postup na finálový turnaj Davisovho pohára výber Talianska. To je výsledok nedeľňajšieho žrebu v Madride. Slovensko bolo pri žrebe nenasadené, Taliansko figurovalo na siedmej pozícii medzi nasadenými tímami. Hrať sa bude 4. a 5. marca 2021. Pôjde už o deviate stretnutie za sebou, ktoré odohrá Slovensko pred domácimi divákmi, druhé pod vedením kapitána Tibora Tótha. V doposiaľ jedinom vzájomnom stretnutí v marci 2009 na antuke v Cagliari zvíťazili Taliani 4:1.

05. 12. 2021
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Žreb kvalifikácie v nedeľu

Slovenský daviscupový tím sa už v nedeľu dozvie meno súpera, proti ktorému bude bojovať v kvalifikácii o postup na finálový turnaj Davisovho pohára 2022. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) spolu so spoločnosťou Kosmos Tennis oznámili, že žrebovanie sa uskutoční 5. decembra 2021 o 13.30 h v Madride. Zúčastnia sa na ňom prezident ITF David Haggerty a riaditeľ finálového turnaja Davisovho pohára Fernando Verdasco.

02. 12. 2021
Davis Cup Více zde
 
news img

Ohlasy čilských médií na Garinovu prehru s Gombosom

Ohlasy čilských médií na prehru 1:3 so Slovenskom v dueli 1. svetovej skupiny Davisovho pohára tenisových družstiev v Bratislave: 

El Mercurio: "Garin inkasoval od 115. hráča svetového rebríčka ATP nečakaný debakel a Čile po prehre so Slovenskom prišlo o šancu bojovať o finálový turnaj Davisovho pohára."

El Tercera: "Po matnom výkone dostal Garin na frak a Čile bude bojovať iba o udržanie sa v 1. svetovej skupine."

Las Ultimas Noticias: "Namiesto zisku vyrovnávajúceho bodu pre Čile prišla tvrdá facka. Garin sa dušoval, že ho hladká prehra s Gombosom posilní."

La Cuarta: "Garin dostal studenú sprchu a Čile môže zabudnúť na postup na finálový turnaj Davisovho pohára v Madride." (tasr)

FOTO: Roman Benický

19. 09. 2021
Davis Cup Více zde
 
news img

Gombos: Dávam do toho maximum

Už pri daviscupovej premiére v dueli proti Rakúsku naznačil, že by raz mohol byť nástupcom Dominika Hrbatého. Norbert Gombos získal skalp vlaňajšieho šampióna US Open Dominica Thiema a dokázal strhnúť publikum v bratislavskom NTC. Po jeho dominantnom výkone a demontáži čilskej jednotky Cristiana Garina sa opäť vynorili spomienky na slovenského tenisového hrdinu.

19. 09. 2021
Davis Cup Více zde
 
news img

Massú: Gombos hral famózne

Čilský kapitán daviscupového tímu Nicolas Massú i jednotka Cristian Garin sa netajili tým, že do Bratislavy prišli nad Slovenskom zvíťaziť. O to väčšie bolo ich sklamanie po fenomenálnom víťazstve Gombosa nad Garinom, ktoré znamenalo triumf Slovenska 3:1. Obaja sa však zhodli, že Gombos bol na kurte nezastaviteľný.

19. 09. 2021
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Fotogaléria druhého dňa

Národné tenisové centrum zažilo v sobotu explóziu radosti. Druhý bod na stranu domácich pridala skúsená deblová dvojica Filip Polášek, Igor Zelenay a Slovensko sa dostalo do výhody. Rozhodujúci tretí bod pridal pre Slovensko po fantastickom výkone Norbert Gombos. Pri oboch zápasoch bol objektív Romana Benického.

18. 09. 2021
Davis Cup Více zde
 
news img

Moška: Fantastický úspech celého tímu

Generálny sekretár STZ Igor Moška neskrýval nadšenie z víťazstva daviscupového tímu Slovenska nad Čile: "Gratulujem celému tímu na čele s kapitánom Tiborom Tóthom k skvelému víťazstvu 3:1 nad reprezentáciou Čile! Úžasný výkon Norberta Gombosa v rozhodujúcom zápase proti svetovej sedemnástke Cristianovi Garinovi bol v NTC fantastický tenisový zážitok v skvelej atmosfére a znamenal víťazstvo Slovenska. Je to skvelý úspech celého tímu. Veľmi to chlapcom prajem."

18. 09. 2021
Davis Cup Více zde
 
news img

Gombi: Bola to symfónia

Norbert Gombos mal po zisku rozhodujúceho bodu v daviscupovom stretnutí s Čile dvojnásobnú radosť. Súperovej jednotke Cristianovi Garinovi odplatil aj s úrokmi prehru z US Open a jeho osobný tréner Tibor Tóth tak zažil víťaznú premiéru na kapitánskej lavičke. Tridsaťjedenročný hráč NTC priznal, že ani vo sne mu nenapadlo, že by mohol sedemnástemu hráčovi svetového rebríčka ATP uštedriť debakel 6:0, 6:1.

18. 09. 2021
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Slovensko zdolalo Čile!

Slovenskí tenisti vyhrali v dueli I. svetovej skupiny Davisovho pohára v bratislavskom NTC nad Čile 3:1. O rozhodujúci tretí bod pre domáce farby sa postaral Norbert Gombos, ktorý v súboji tímových jednotiek po výbornom výkone deklasoval Cristiana Garina 6:0, 6:1. O tom, či Slováci postúpia priamo do februárovej kvalifikácie o finálový turnaj, rozhodnú výsledky ďalších víkendových stretnutí.

18. 09. 2021
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Slovensko po debli vedie

Slovenskí tenisti vedú v dueli I. svetovej skupiny Davisovho pohára v bratislavskom NTC nad Čile 2:1. O druhý bod pre domáce farby sa zaslúžili Filip Polášek s Igorom Zelenayom, ktorí v sobotňajšej štvorhre zdolali pár Alejandro Tabilo, Marcelo Tomás Barrios Vera 6:1, 7:6(4). Stretnutie pokračuje súbojom tímových jednotiek Norberta Gombosa a Cristiana Garina.

18. 09. 2021
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Fotogaléria prvého dňa

Slovenskí tenisti hrajú po úvodnom dni daviscupového stretnutia s Čile nerozhodne 1:1. V prvom zápase prehrala slovenská dvojka a debutant v národnom tíme Alex Molčan s lídrom čilského výberu Cristianom Garinom  2:6, 4:6. Potom na dvorec nastúpil domáci hráč číslo jeden Norbert Gombos, ktorý zvíťazil nad Nicolásom Jarrym vo vyrovnanom zápase 6:3, 6:7(5), 6:3. Takto zachytil úvodný deň vo fotografiách Roman Benický.

17. 09. 2021
Davis Cup Více zde