• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Davis Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Davis Cup

 
news img

Mečíř: Na chlapcov som hrdý

Na kvalifikačné stretnutie Davisovho pohára, ktoré Slováci odohrali na pôde Holandska, vycestoval aj prezident Slovenského tenisového zväzu Miloslav Mečíř. V Groningene pozorne sledoval výkony jednotlivých hráčov, no stihol absolvovať aj viaceré stretnutia s poprednými predstaviteľmi holandského zväzu. Po skončení stretnutia nám bližšie porozprával, aké obzory mu táto pracovná cesta otvorila a ako ju hodnotí.

06. 02. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

Alex: DC je iný ako turnaje

Alex Molčan nastupoval v Groningene v pozícii tímového lídra. Napriek bojovným výkonom a veľkej snahe sa mu však nepodarilo získať ani bod. V daviscupovom dueli na pôde Holandska prehral v singli s Timom van Rijthovenom a po boku Lukáša Kleina neuspel ani v debli. Zverenci kapitána Tibora Tótha prehrali v aréne Martini Plaza 0:4 a ani na štvrtý pokus nepostúpili na finálový turnaj.

06. 02. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

Tóth: Prehra 0:4 je krutá

Slovenskí tenisti ani na štvrtý pokus nepostúpili na finálový turnaj Davisovho pohára. V kvalifikačnom dueli prehrali na harde v Groningene s Holandskom 0:4. O rozhodujúci tretí bod pre domáce farby sa postarali Wesley Koolhof a Matwe Middelkoop, ktorí vo štvorhre zdolali pár Lukáš Klein, Alex Molčan 6:3, 6:3. V záverečnej dvojhre zdolal Middelkoop Jozefa Kovalíka 6:4, 6:4.

05. 02. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Slovensko prehráva 0:3

Slovenskí tenisti ani na štvrtý pokus nepostúpili na finálový turnaj Davisovho pohára. V kvalifikačnom dueli prehrávajú na harde v Groningene s Holandskom 0:3. O rozhodujúci tretí bod pre domáce farby sa postarali Wesley Koolhof a Matwe Middelkoop, ktorí vo štvorhre zdolali pár Lukáš Klein, Alex Molčan 6:3, 6:3. Slováci budú v septembri bojovať o to, aby si v roku 2024 mohli opäť zahrať o účasť medzi elitnou šestnástkou.

05. 02. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: V debli Molčan s Kleinom

Slovenský daviscupový kapitán Tibor Tóth sa rozhodol pre zmenu v nominácii do štvorhry v kvalifikačnom stretnutí Davisovho pohára Slovenska proti Holandsku. Pôvodne nominovaného Jozefa Kovalíka nahradí Alex Molčan, ktorý nastúpi po boku Lukáša Kleina. Ich súpermi budú Wesley Koolhof, svetová jednotka v debli, spolu s Matwe Middelkoopom (19. ATP vo štvohre). Zápas je v Groningene na programe od 13.00 h.

FOTO: Marleen Fouchier

05. 02. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

Tóth: Zápasy boli vyrovnané

Kapitán slovenského daviscupového tímu Tibor Tóth bol pri bilancovaní stavu 0:2 po sobotňajších dvojhrách sklamaný. Obaja jeho zverenci - Lukáš Klein aj Alex Molčan - nechali na kurte všetko, podali veľmi dobré výkony a bojovali o každú loptu. Ani to však nestačilo a skóre hovorí jasnou rečou pre domácich Holanďanov. Nič však ešte nie je stratené, v nedeľu sa hrá o tri body.

"Mrzí ma to. Dnes sme videli dva kvalitné a vyrovnané zápasy," začal hodnotenie sobotňajších dvojhier slovenský kapitán.

04. 02. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

Alex: Ešte neskladáme zbrane

Alex Molčan nastupoval v pozícii slovenskej singlovej jednotky na druhý zápas stretnutia proti Holandsku za nepriaznivého stavu 0:1. Proti Timovi Van Rijthovenovi, domácej dvojke, to však vôbec nemal na kurte jednoduché. Holanďan je známy svojím delovým servisom, ktorý mu počas celého zápasu opäť výborne fungoval. Hoci Molčan, rovnako ako Lukáš Klein v prvom zápase, bojoval o každú loptičku, z kurtu napokon odchádzal zdolaný.

04. 02. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Po singloch stav 0:2

Slovenskí tenisti prehrávajú po úvodnom dni kvalifikačného duelu o postup na finálový turnaj Davisovho pohára s Holandskom 0:2. O druhý bod pre domáce farby sa na harde v Groningene zaslúžil Tim van Rijthoven, ktorý zdolal slovenskú jednotku Alexa Molčana 7:6(6), 5:7, 6:3. V úvodnom singli zvíťazil Tallon Griekspoor nad Lukášom Kleinom 6:7(6), 2:6, 6:4.

04. 02. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

Luky: Veľmi ma to mrzí

Lukáš Klein bol veľmi blízko k zisku prvého bodu v kvalifikačnom daviscupovom stretnutí Holandska proti Slovensku. V pozícii slovenskej dvojky nestačil na lídra holandského tímu Tallona Griekspoora a tesne mu podľahol 6:7(6), 6:2, 4:6. Klein pred vypredanou arénou Martini Plaza v Groningene podal vynikajúci výkon, no nakoniec ťahal za kratší koniec a po zápase neskrýval sklamanie.

04. 02. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Slovensko prehráva 0:1

Slovenskí tenisti prehrávajú po úvodnej dvojhre kvalifikačného duelu o postup na finálový turnaj Davisovho pohára s Holandskom 0:1. O prvý bod pre domáce farby sa na harde v Groningene postaral Tallon Griekspoor, ktorý zdolal Lukáša Kleina po trojsetovom boji 7:6(6), 2:6, 6:4 za 142 minút. Dvadsaťštyriročný hráč NTC, ktorý v singli zažil daviscupovú premiéru, podal proti holandskej jednotke výborný výkon. Rozhodli maličkosti v zlomových momentoch, ktoré o trošku lepšie zvládol jeho súper.

04. 02. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

Nováčik v tíme Pokorný: Je to skvelá motivácia

V daviscupovom tíme Slovenska na stretnutie proti Holandsku sú hneď dvaja nováčikovia. Kapitán Tibor Tóth nominoval do svojej pätice Lukáša Pokorného a keďže pre chorobu musel priamo z Groningenu odísť Igor Zelenay, pribudol v nominácii aj Peter Benjamín Privara. Pre Pokorného je to druhá skúsenosť s tímom, už vlani absolvoval s chlapcami celú prípravu na stretnutie proti Rumunsku.

04. 02. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

Tóth: Všetci hrajú výborne

Slovenský daviscupový kapitán Tibor Tóth má v Groningene k dispozícii päticu hráčov. Jednotkou tímu je Alex Molčan, na pozíciu dvojky nominoval Tóth Lukáša Kleina. Okrem nich sú v tíme Jozef Kovalík a dvaja mladí hráči - Lukáš Pokorný a Peter Benjamín Privara. Tóth je s výkonmi hráčov na tréningoch spokojný, všetci sa rýchlo aklimatizovali a prispôsobili podmienkam.

03. 02. 2023
Davis Cup Více zde