• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Davis Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Davis Cup

 
news img

DC: Slovensko zvíťazilo!

Slovenskí tenisti sa po štvrtý raz za sebou prebojovali do kvalifikácie o finálový turnaj Davisovho pohára. V dueli I. svetovej skupiny zvíťazili na antuke v bratislavskom NTC nad Rumunskom 3:1. O rozhodujúci tretí bod sa postaral Alex Molčan, ktorý v dueli tímových jednotiek po koncentrovanom výkone deklasoval Nicholasa Davida Ionela 6:1, 6:1.

17. 09. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Slovensko po debli vedie

Slovenskí tenisti vedú v dueli I. svetovej skupiny Davisovho pohára nad Rumunskom 2:1. O dôležitý druhý bod pre domáce farby sa na antuke v bratislavskom NTC zaslúžili Lukáš Klein s Igorom Zelenayom, ktorí v sobotňajšej štvorhre zdolali pár Victor Vlad Cornea, Marius Copil 7:6(4), 6:2.

17. 09. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Fotogaléria prvého dňa

Slovenský daviscupový tím hrá po prvom hracom dni stretnutia I. svetovej skupiny Davisovho pohára s výberom Rumunska nerozhodne 1:1. V úvodnom zápase nestačil Norbert Gombos na Rumuna Nicholasa Davida Ionela a podľahol mu po vyše trojhodinovom maratóne 7:6(4), 5:7, 4:6. Vyrovnávajúci bod pre slovenské farby získal v druhom singli Alex Molčan. Slovenská jednotka si poradila v dvoch setoch s Mariusom Copilom 7:5, 6:1. Prvý hrací deň zachytil objektív Romana Benického.

17. 09. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Po prvom dni nerozhodne

Slovenskí tenisti hrajú po prvom dni stretnutia I. svetovej skupiny Davisovho pohára s Rumunskom 1:1. O vyrovnávajúci bod pre domáce farby sa na antuke v bratislavskom NTC zaslúžil Alex Molčan, ktorý zdolal rumunskú dvojku Mariusa Copila 7:5, 6:1. V úvodnom piatkovom singli prehral Norbert Gombos s Nicholasom Davidom Ionelom po vyše trojhodinovom trojsetovom boji 7:6(4), 5:7, 4:6.

16. 09. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Slovensko prehráva 0:1

Slovenskí tenisti prehrávajú v dueli I. svetovej skupiny Davisovho pohára s Rumunskom 0:1. O úvodný bod pre hostí sa na antuke v bratislavskom NTC postaral Nicholas David Ionel, ktorý pri svojom debute v prestížnej súťaži zdolal slovenskú dvojku Norberta Gombosa (na snímke) po vyše trojhodinovom trojsetovom boji 6:7(4), 7:5, 6:4.

16. 09. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Stretnutie otvorí Gombos

Slovenská tenisová dvojka Norbert Gombos a rumunská jednotka Nicholas David Ionel nastúpia v piatok o 17.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre duelu I. svetovej skupiny Davisovho pohára. V druhom singli si na antuke v bratislavskom NTC zmerajú sily Alex Molčan a Marius Copil. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

Sobotňajší program otvorí o 14.00 h štvorhra, do ktorej slovenský kapitán Tibor Tóth nominoval pár Lukáš Klein, Igor Zelenay. Rumuni by mali vyrukovať s tandemom Victor Vlad Cornea, Copil. Nasledovať bude súboj tímových jednotiek Molčana a Ionela, v záverečnom singli sa stretnú Gombos a Copil. Víťaz stretnutia postúpi do kvalifikácie o postup na finálový turnaj 2023.

15. 09. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Fotogaléria žrebovania

Vo štvrtok sa v Národnom tenisovom centre uskutočnilo žrebovanie stretnutia I. svetovej skupiny Davisovho pohára medzi Slovenskom a Rumunskom. Kapitán Tibor Tóth nominoval na dvojhry Alexa Molčana a Norberta Gombosa, vo štvorhre sa predstavia Igor Zelenay s Lukášom Kleinom. Počas celého žrebovania fotografoval Roman Benický.

14. 09. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Kapitáni na tlačovkách

Slovenský daviscupový tím nastúpi na stretnutie I. svetovej skupiny proti Rumunsku v zložení Alex Molčan, Norbert Gombos, Jozef Kovalík, Lukáš Klein a Igor Zelenay. Kapitán Tibor Tóth urobil oproti pôvodnej nominácii jednu zmenu, Filipa Horanského nahradil rozbehnutý Jozef Kovalík, ktorý získal na minulotýždňovom challengeri v Tullne trofej pre víťaza dvojhry.

14. 09. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

Peugeot fandí slovenskému DC tímu!

Spoločnosť Peugeot, dlhoročný partner STZ, zorganizovala pri príležitosti blížiaceho sa daviscupového stretnutia Slovensko - Rumunsko fotenie a natáčanie so slovenskými reprezentantmi. V hlavnej úlohe im sekundoval nový Peugeot 308, ktorý získal ocenenie Auto roka 2022 na Slovensku.

13. 09. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

Klein: Davis Cup je špeciálny

Lukáš Klein (na snímke) sa v daviscupovej nominácii kapitána Tibora Tótha objavil po druhý raz. Vlani proti Čile do hry nezasiahol, tentoraz sa ukazuje, že by mohol byť vhodným partnerom pre Igora Zelenaya do štvorhry. Pred stretnutím s Rumunskom si spolu zahrali na dvoch challengerových turnajoch v Come a v Tullne. Na prvom boli vo štvrťfinále, na druhom v semifinále. Potom však z turnaja odstúpili.

13. 09. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

Gombi: Príďte nás podporiť

Slovenská singlová dvojka Norbert Gombos, ktorý je od pondelka opäť hráčom prvej svetovej stovky, začal s prípravou na daviscupové stretnutie proti Rumunsku. V pondelok naobed si schuti zatrénoval s Alexom Molčanom a vyskúšal si kurt v bratislavskej NTC aréne. Daviscupové povinnosti má rád, domáca atmosféra ho dokáže správne nabudiť.

12. 09. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Tréningy fotoobjektívom

Slovenskí reprezentanti naplno trénujú pred stretnutím I. svetovej skupiny Davisovho pohára, ktoré odohrajú proti Rumunsku (16. - 17. september 2022, NTC aréna, Bratislava). Pri dolaďovaní formy ich na tréningu takto zachytil fotoobjektív Dušana Barbuša.

12. 09. 2022
Davis Cup Více zde