• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Davis Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Davis Cup

 
news img

Molčan otestoval kurt v NTC

Antukový dvorec v bratislavskom NTC je od piatku dokončený a hráči daviscupového tímu Slovenska môžu začať s prípravou na nadchádzajúce stretnutie I. svetovej skupiny proti Rumunsku. Ako prví si ho boli vyskúšať Alex Molčan a Filip Horanský, ktorí si spolu zatrénovali pod dohľadom daviscupových trénerov Ľubomíra Kurhajca, Dávida Olasza a tiež svojich osobných trénerov Mariána Vajdu, Karola Becka a Miloslava Mečířa ml.

09. 09. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Tóth oznámil nomináciu

Kvinteto slovenských tenistov Alex Molčan, Norbert Gombos, Filip Horanský, Lukáš Klein a Igor Zelenay figuruje v slovenskej nominácii na zápas I. svetovej skupiny Davisovho pohára proti Rumunsku. V utorok na tlačovej konferencii to oznámil kapitán tímu Tibor Tóth. Hrať sa bude 16. a 17. septembra na antuke v bratislavskom NTC. Víťaz duelu postúpi do budúcoročnej kvalifikácie o finálový turnaj 2023. Úvodné piatkové dvojhry stretnutia proti Rumunsku sa začnú o 17.00 h., v sobotu od 14.00 h sú na programe štvorhra a záverečné single.

06. 09. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Nominácia Rumunska proti Slovensku

Rumunskí tenisti nastúpia v stretnutí I. svetovej skupiny Davisovho pohára proti Slovensku (16. - 17. septembra 2022, NTC aréna, Bratislava) s nasledujúcou päticou hráčov: Nicholas David Ionel (283. ATP), Marius Copil (349. ATP), Cezar Cretu (401. ATP), Gabi Adrian Boitan (602. ATP) a Victor Vlad Cornea (1014. ATP). Kapitánom tímu je Gabriel Trifu.

05. 09. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Vstupenky sú v predaji

Slovenskí tenisti privítajú v septembrovom dueli I. svetovej skupiny Davis Cupu reprezentáciu Rumunska. Jeho víťaz postúpi do kvalifikácie o finálový turnaj, ktorá je na programe v marci 2023. Hrať sa bude na antuke v bratislavskej  NTC aréne. Vstupenky na toto stretnutie si možno zakúpiť v sieťach predpredaj.sk ticketportal.sk a na recepcii NTC.

08. 08. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

Slovensko privíta Rumunsko

Slovenskí tenisti privítajú v septembrovom dueli I. svetovej skupiny Davisovho pohára reprezentáciu Rumunska. To je výsledok štvrtkového žrebu v londýnskej centrále ITF. Víťaz stretnutia postúpi do kvalifikácie o finálový turnaj. Slovensko figurovalo pri žrebe medzi nasadenými tímami, Rumunsko bolo nenasadené. Hrať sa bude 16. - 17.  resp. 17. - 18. septembra 2022. Pôjde už o desiate stretnutie, ktoré Slovensko odohrá pred domácimi fanúšikmi, tretie pod taktovkou kapitána Tibora Tótha.

31. 03. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: ITF oznámila dejiská finálových skupín

Hamburg bude 14.-18. septembra hostiť jednu zo skupín finálového turnaja Davisovho pohára. Nemeckí tenisti by sa mali v areáli Rothenbaum predstaviť v najsilnejšom zložení aj s Alexandrom Zverevom. Ako informovala agentúra DPA, práve olympijský šampión z OH 2020 v Tokiu sa zasadzoval o to, aby sa jedna zo skupín hrala v Nemecku.

17. 03. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Fotogaléria druhého dňa

Slovenskí tenisti po tretí raz za sebou skončili pred bránami finálového turnaja Davisovho pohára. Na harde v bratislavskom NTC boli blízko k zisku skalpu favorizovaného Talianska, no nevyužili vedenie 2:1 po štvorhre a neodplatili súperom prehru z roku 2009 z antuky v sardínskom Cagliari. Norbert Gombos v rozhodujúcej dvojhre podľahol Lorenzovi Musettimu, hoci úvodný set vyhral v tajbrejku. Fotograf Samuel Benický takto zachytil rozhodujce momenty druhého hraciaho dňa.

06. 03. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Horanský prehral, stav 2:2

Slovenskí tenisti hrajú v kvalifikačnom dueli o postup na finálový turnaj Davisovho pohára s Talianskom nerozhodne 2:2. O vyrovnávajúci bod pre hostí sa na harde v bratislavskom NTC postaral líder talianskeho tímu Jannik Sinner, ktorý zdolal za 91 minút Filipa Horanského (na snímke) 7:5, 6:4. O všetkom tak rozhodne záverečná dvojhra, v ktorom doma vyzve Norbert Gombos hosťujúceho Lorenza Musettiho.

05. 03. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Slovensko vedie 2:1!

Slovenskí tenisti vedú v kvalifikačnom dueli o postup na finálový turnaj Davisovho pohára nad Talianskom 2:1. O dôležitý druhý bod pre domáce farby sa na harde v bratislavskom NTC postarali v sobotňajšej štvorhre Filip Polášek s Igorom Zelenayom, ktorí zdolali pár Simone Bolelli, Jannik Sinner 6:3, 1:6, 7:6(3).

05. 03. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Fotogaléria prvého dňa

Slovenský daviscupový tím hrá po prvom hracom dni kvalifikačného stretnutia o postup na finálový turnaj Davisovho pohára s výberom Talianska nerozhodne 1:1. V úvodnom zápase podal výborný výkon Norbert Gombos, no napokon ťahal s jedenástym hráčom svetového rebríčka Jannikom Sinnerom za kratší koniec a v napínavom zápase prehral 4:6, 6:4, 4:6. Vyrovnávajúci bod pre slovenské farby získal v druhom singli Filip Horanský, ktorý dokonale zaskočil taliansku dvojku Lorenza Sonega a zvíťazil 7:6(2), 6:3. Prvý hrací deň zachytil objektív Samuela Benického.

04. 03. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Horanský vyrovnal na 1:1!

Slovenskí tenisti hrajú po úvodnom dni kvalifikačného duelu o postup na finálový turnaj Davisovho pohára s Talianskom 1:1. O vyrovnávajúci bod pre domáce farby sa na harde v bratislavskom NTC zaslúžil Filip Horanský (na snímke), ktorý po výbornom výkone nečakane zdolal taliansku dvojku Lorenza Sonega 7:6(2), 6:3.

04. 03. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Fotogaléria slávnostného žrebu stretnutia Slovensko - Taliansko

Vo štvrtok vyžrebovali v Národnom tenisovom centre kvalifikačné stretnutie o postup na finálový turnaj Davisovho pohára medzi Slovenskom a Talianskom. Na úvodný zápas nastúpi v piatok o 17.00 h slovenská dvojka Norbert Gombos, ktorý vyzve jednotku Talianov Jannika Sinnera. V druhej piatkovej dvojhre sa predstavia Alex Molčan a Lorenzo Sonego. Žreb stretnutia takto zachytil objektív Samuela Benického.

03. 03. 2022
Davis Cup Více zde