• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Fed Cup po novom

Pohár federácie zmení od roku 2020 formát po vzore Davisovho pohára. Šestnásť tímov vrátane Slovenska bude 7.-8. februára bojovať o postup na 12-členný finálový turnaj, ktorý sa uskutoční 14.-19. apríla na antukových dvorcoch v Budapešti.

 
news img

Slovensko pätnáste

Slovensko sa po fedcupovom víťazstve nad Brazíliou posunulo v aktuálnom rebríčku zo 16. na 15. miesto. Na čele je Česko pred USA a Francúzskom, ktoré sa prebojovalo tohto roku do finále proti Austrálii. Uskutoční sa 9. - 10. novembra u protinožcov.

 
news img

Veľa šťastia, Dominika!

Bola to radostná, emotívna a hlavne víťazná rozlúčka. Dominika Cibulková sa pred svojimi fanúšikmi rozlúčila s fedcupovou reprezentáciou. V AXA aréne NTC tlieskali fanúšikovia tenisu hráčke, ktorá reprezentovala 14 rokov a odohrala 22 stretnutí za Slovensko. V máji bude mať 30 rokov a ešte pokračuje v profesionálnej kariére. Veľa šťastia a tenisových úspechov, Dominika! Krajšiu fedcupovú rozlúčku si ani nemohla želať. Dominika Cibulková zdolala na antuke v bratislavskom NTC Brazílčanku Beatriz Haddadovú Maiovú a rozhodla o tom, že slovenské tenistky sa udržali v II. svetovej skupine.

 
news img

Kužmová získala druhý bod

Slovenské tenistky vedú po prvom dni barážového zápasu o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie nad Brazíliou 2:0. O druhý bod sa na antuke v AXA aréne bratislavského NTC zaslúžila slovenská dvojka Viktória Kužmová, ktorá zdolala Beatriz Haddadovú Maiovú 6:3, 6:3. Triumf slovenských farieb môže v nedeľu spečatiť Dominika Cibulková v prípade víčazstva nad Maiovou v súboji tímových jednotiek.

 
news img

Cibulkovej jasné víťazstvo

Slovenské tenistky vedú po úvodnej dvojhre play off súboja o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie nad Brazíliou 1:0. O prvý bod sa na antuke v AXA aréne bratislavského NTC postarala slovenská jednotka Dominika Cibulková, ktorá deklasovala brazílsku dvojku Carolinu Meligeniovú Rodriguesovú Alvesovú 6:1, 6:1. V druhom singli si zmerali sily Viktória Kužmová a Beatriz Haddadová Maiová.

 
news img

Cibulková otvára s Brazíliou

Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková a brazílska dvojka Carolina Meligeniová Rodriguesová Alvesová nastúpia v sobotu o 13.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre barážového súboja o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie. V druhom singli si na antuke v AXA aréne bratislavského NTC zmerajú sily slovenská dvojka Viktória Kužmová a brazílska jednotka Beatriz Haddadová Maiová. Rozhodol o tom piatkový žreb.

 
news img

Pozvánka na Copacabanu

Pri výmene darčekov fedcupových tímov na bankete sa vždy dočkáme nejakého prekvapenia. Slovenské tímy v poslednom čase darujú súperom praktické power banky so zväzovým emblémom. Tak urobili aj hráčky družstva kapitána Mateja Liptáka tentoraz. Brazílčanky na oplátku darovali Slovenkám značkové šľapky. Akoby ich pozývali na slávnu Copacabanu, dlhočiznú pláž v Riu de Janeiro.

 
news img

Kroje - to tu ešte nebolo!

Prekvapenie. Slovenské tenistky sa na štvrtkovom bankete pred fedcupovým stretnutím s Brazíliou predviedli v krojoch. Každá v inom. Skvelý nápad zaujal a ako dokumentujú fotografie, hráčkam netradičný výber mimoriadne pristane. Dominike Cibulkovej odovzdal prezident STZ Tibor Macko kyticu, ktorou sa pred jej rozlúčkovým reprezentačným stretnutím poďakoval za roky v slovenskom fedcupovom tíme. Banket bol dobrou príležitosťou aj na ocenenie Brazílčanky Caroline Alvesovej fedcupovým srdcom. Získala ho za februárové zápasy v I. skupine americkej zóny v Kolumbii, kde vyhrala všetky štyri zápasy, v ktorých nastúpila. Tisícdolárový šek venovala na charitu podľa vlastného rozhodnutia. 

 
news img

Brazílska jednotka na tréningu

Beatriz Haddadová Maiová (22 r.) je aktuálne najlepšia brazílska hráčka, 124. v najnovšom rebríčku WTA, ale bola už aj 58. Do Bratislavy pricestovala s oneskorením, lebo v sobotu ešte hrala semifinále v Bogote. S najlepšími Slovenka Cibulkovou a Kužmovou sa ešte nikdy nestretla. Na jej tréning pred víkendovým fedcupovým súbojom v AXA aréne NTC mieril svoj objektív Dušan Barbuš.

 
news img

Slovenky majú formu

Kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták si pochvaľuje prípravu na víkendový súboj o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie proti Brazílii. Ak nenastanú nejaké zdravotné komplikácie, vo dvojhrách by sa na antuke v AXA aréne NTC mali predstaviť Dominika Cibulková s Viktóriou Kužmovou. ,,Atmosféra v tíme je skvelá, baby tvoria super kolektív a antukový kurt je perfektne pripravený. Všetky dievčatá naplno trénujú okrem Kaji Schmiedlovej, ktorá má menšie problémy s kolenom. Po dlhej turnajovej šnúre sa chce zotaviť a zatiaľ má pohodovejší režim. Vo štvrtok alebo v piatok začne naplno trénovať. Všetky baby sú v skvelej forme," uviedol kapitán Matej Lipták.

 
news img

Ďalší rušný deň na antuke

Fedcupová reprezentácia Slovenska sa na antuke AXA arény NTC naplno pripravuje pred víkendovým stretnutím s Brazíliou. Stredajší popoludňajší blok otvárala Rebecca Šramková, po nej šla na dvorec Viktória Kužmová a na rad prišla aj štvorhra. Doobeda mali tréning Brazílčanky, ktoré očakávali poobede prílet svojej jednotky Beatriz Haddadovej Maiovej. Na schwechatské letisko ju išla čakať aj slovenská tenisová kamarátka, bývalá juniorská reprezentantka a hráčka NTC, Romana Tabaková. Prípravný týždeň si Slovenky v utorok večer spestrili návštevou divadla.
Foto: René Miko

 
news img

Príprava nabrala obrátky

V AXA aréne NTC v pondelok podvečer trénovali Dominika Cibulková a Viktória Kužmová, v utorok doobeda sa pridali Magdaléna Rybáriková s Rebeccou Šramkovou. Ako sparingpartner sa do prípravy zapojil od začiatku ľavák Matej Búřil a činní sú aj osobní tréneri hráčok, ktorí nechýbajú na tréningoch. Prípravu manažuje kapitán Matej Lipták za asistencie trénerky Janette Husárovej. Pracovnú atmosféru pred víkendovým fedcupovým súbojom play off s Brazíliou o udržanie sa v II. svetovej skupine sme zachytili objektívmi. Foto: Dušan Barbuš