• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

24. júla žreb Fed Cupu 2019

Súpera Slovenska vo Fed Cupe 2019 spoznáme 24. júla, keď svetovú skupinu a II. svetovú skupinu vyžrebujú v londýnskom sídle ITF. Slovensko bude v II. svetovej skupine tretie nasadené  a môže sa stretnúť s Kanadou (hralo by vonku), Talianskom, Španielskom (v oboch prípadoch by hralo doma) a Lotyšskom (dejisko určí dodatočný žreb).

 
news img

Kužmová v nominácii na srdce

Viktória Kužmová (20 r.), ktorá v tomto roku debutovala vo Fed Cupe, je v nominácii na fedcupové srdce, ocenenie za skvelú reprezentáciu. Túto skutočnosť oznámila Slovenskému tenisovému zväzu Medzinárodná tenisová federácia. Informáciu o nominovaných uverejňuje fedcupová stránka. O držiteľoch rozhodujú svojím hlasovaním 29. júna - 5. júla tenisoví fanúšikovia. Výsledky oznámi ITF 6. júla. Kužmová získala rozhodujúci bod vo víťaznom stretnutí Slovensko - Rusko (4:1) a vybojovala oba body v Minsku v play off o postup do svetovej skupiny, ktoré Slovensko prehralo 2:3. Vo svetovom rebríčku WTA si výrazne pohorší, v jeho onlajn vydaní figuruje zatiaľ na 28. mieste.

 
news img

Kapitán o prehre s Bieloruskom

Slovenský kapitán Matej Lipták po fedcupovom stretnutí s Bieloruskom uviedol, že napriek prehre je na hráčky hrdý. ,,Sme smutní, že sme prehrali, pretože sme boli veľmi blízko k postupu medzi elitnú fedcupovú osmičku,” povedal kapitán. Je optimista a verí, že Slovensko sa napriek prehre 2:3 v Bielorusku vo februári 2019 predstaví medzi elitou, kde naposledy účinkovalo v roku 2014. ,,Pevne verím, že príde k zmene formátu súťaže a rozšíreniu svetovej skupiny na 16 tímov. Hovorí sa o tom už pár rokov." Vlani návrh na zmenu odložili, 13.-16. augusta budú o ňom opäť rokovať na valnom zhromaždení ITF v Orlande na Floride. 

 
news img

Bielorusko - Slovensko 3:2

Slovenské tenistky prehrali v play off o účasť medzi elitnou osmičkou v Pohári federácie v Minsku s domácim Bieloruskom 2:3. O všetkom rozhodla až záverečná štvorhra, v ktorej pár Vera Lapková, Lidia Morozovová zdolal tandem Viktória Kužmová, Anna Karolína Schmiedlová 6:3, 6:4.

 
news img

Kužmová vyrovnala na 2:2

Slovenské tenistky hrajú v baráži o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie s domácim Bieloruskom 2:2. O vyrovnávajúci bod pre družstvo kapitána Mateja Liptáka sa na harde v Minsku zaslúžila Viktória Kužmová, ktorá v súboji tímových dvojok zvíťazila nad Aleksandrou Sasnovičovou 6:1, 7:6 (3). O víťazovi duelu v aréne Čižovka tak rozhodne až záverečná štvorhra.

 
news img

Bielorusko - Slovensko 2:1

Slovenské tenistky prehrávajú v baráži o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie s domácim Bieloruskom 1:2. O druhý bod pre bieloruské farby sa na harde v Minsku postarala Arina Sobolenková, ktorá v úvodnej nedeľňajšej dvojhre v súboji tímových jednotiek zdolala Annu Karolínu Schmiedlovú 6:3, 6:4. V záverečnom singli sa mali v aréne Čižovka predstaviť Aleksandra Sasnovičová a Viktória Kužmová. 

 
news img

Kužmová vyrovnala na 1:1

Slovenské tenistky hrajú po úvodnom dni baráže o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie s domácim Bieloruskom 1:1. O dôležitý vyrovnávajúci bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa na harde v Minsku zaslúžila slovenská dvojka Viktória Kužmová, ktorá po výbornom bojovnom výkone zdolala bieloruskú jednotku Arinu Sobolenkovú 6:2, 2:6, 7:6 (5). V tajbrejku tretieho setu otočila z 3:5.

 
news img

SR v Minsku prehráva 0:1

Slovenské tenistky prehrávajú po úvodnej dvojhre baráže o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie v Bielorusku 0:1. O prvý bod pre domáce farby sa na harde v Minsku postarala Aleksandra Sasnovičová, ktorá zdolala Janu Čepelovú 7:6 (6), 7:5. V druhom dejstve otočila z 1:5. Čepelová nahradila v úvodnom singli zdravotne indisponovanú Annu Karolínu Schmiedlovú. V druhej dvojhre si v aréne Čižovka zmerali sily bieloruská jednotka Arina Sobolenková a slovenská dvojka Viktória Kužmová.

 
news img

Schmiedlová otvára v Bielorusku

Stretnutie play off o postup do svetovej skupiny Pohára federácie Bielorusko – Slovensko otvorí v sobotu v Minsku o 12.00 SELČ súboj domácej tímovej dvojky Aleksandry Sasnovičovej proti tímovej jednotke Slovenska Karolíne Schmiedlovej. Potom nasleduje dvojhra Arina Sobolenková – Viktória Kužmová. V nedeľu je v aréne Čižovka začiatok o 11.00 SELČ.

 
news img

Domáce budú pod tlakom

Kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták mal v stredu v bieloruskom Minsku k dispozíci už kompletné kvarteto tenistiek. Do dejiska víkendovej baráže o účasť vo svetovej skupine dorazili aj Jana Čepelová a víťazka antukového turnaja WTA v kolumbijskej Bogote Anna Karolína Schmiedlová. Podľa Liptáka môže v úvodných sobotňajších dvojhrách na harde v aréne Čižovka nastúpiť ktorákoľvek z nominovanej štvorice.

 
news img

Minsk je vyľudnený

V Minsku, dvojmiliónovom dejisku víkendového fedcupového play off o postup do svetovej skupiny Bielorusko - Slovensko, nie je v týchto dňoch veľmi rušno. ,,Mesto je vyľudnené, Bielorusi majú trojdňové voľno, majú sviatok podobný ako sú naše dušičky, a tak vycestovali na svoje chaty. Organizátori preto nevedia odhadnúť, koľko divákov príde na stretnutie," hlási z Minska vedúci slovenskej výpravy Ľubomír Páleník.

 
news img

Do Minska dnes len dve hráčky

Do Minska na víkendové stretnutie s Bieloruskom letia dnes iba dve hráčky - Viktória Kužmová a Rebecca Šramková. Na rannom odchode na viedenské letisko v tíme kapitána Mateja Liptáka chýbali Jana Čepelová, ktorá by mala cestovať v utorok a Karalína Schmiedlová, víťazka turnaja v Bogote. Tá bude tím nasledovať v stredu.