• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Kapitán Lipták po prehre

Matej Lipták, kapitán fedcupového tímu, ktorý pred dvoma rokmi doviedol Slovensko do semifinále, bude musieť so svojim družstvom v apríli čeliť hrozbe zostupu z elitnej svetovej šestnástky. Po víkendovej prehre Slovenska s Holandskom sme sa zaujímali o jeho názor aj na túto tému.

 
news img

Slovensko hrá o záchranu

Slovensko bude hrať po prvý raz od roku 2008 v play off o udržanie sa v II. svetovej skupine Fed Cupu. V 1. kole II. svetovej skupiny tím kapitána Mateja Liptáka prehral na antuke haly Omnisport v Apeldoorne s Holandskom 1:4.

 

 
news img

V Apeldoorne SR prehráva 1:2

Po tretej dvojhre 1. kola II. svetovej skupiny Fed Cupu v Apeldoorne je stav stretnutia Holandsko – Slovensko 2:1. Na antuke haly Omnisport Magdaléna Rybáriková prehrala s Kiki Bertensovou 1:6, 6:2, 1:6.

 
news img

Sesterské objatie

Fotoreportérovi TASR Martinovu Baumannovi sa vydaril v prvý deň fedcupového súboja Holandsko - Slovensko záber, ktorý si získal priazeň užívateľov sociálnych sietí. Snímku možno nazvať sesterské objatie. Kristína Schmiedlová  sa teší s Karolínou z jej sobotňajšej výhry v Apeldoorne. Na čele mala napísané ,,Pome" a na lícach iniciálky sestrinho mena.

 
news img

Po sobote je v Apeldoorne 1:1

Po prvom dni 1. kola II. svetovej skupiny Fed Cupu je stav stretnutia Holandsko – Slovensko 1:1. Po zisku prvého bodu, o ktorý sa zaslúžila Karolína Schmiedlová výhrou nad domácou jednotkou Kiki Bertensovou 6:2, 7:5, podľahla Magdaléna Rybáriková Arantxe Rusovej 3:6, 4:6.

 
news img

Fed Cup: Holandsko - SR 0:1

Po prvej dvojhre stretnutia 1. kola II. svetovej skupiny Fed Cupu na antukovom dvorci haly Omnisport v Alepdoorne vedie Slovensko nad Holandskom 1:0. V úvodnom singli zvíťazila Karolína Schmiedlová nad Kiki Bertensovou 6:2, 7:5 v zápase trvajúcom 1:49 hod.

 
news img

Kuriozita z Apeldoornu

Kurióznu menovku vyrobili pred žrebom v Apeldoorne organizátori fedcupového stretnutia Holandsko - Slovensko. Skombinovali mená kapitána a jeho zverenky a vzniklo z toho - ako dokumentuje fotografia - Matej Cibulková. Kapitán Matej Lipták v Apeldoorne, ale iste aj slovenská jednotka Dominika Cibulková, ktorá v tíme Slovenska chýba, sa na menovke dobre zabavili.

 
news img

Ako to robia v Holandsku

 Žrebovanie Fed Cupu je tradičný ceremoniál, ktorý pred súbojom Slovenska s Holandskom v 150-tisícovom Apeldoorne obohatili organizátori akciou propagujúcou tenis medzi deťmi. Hlavným lákadlom bola účasť bývalého profesionála Jacca Elthinga (44 r.).

 
news img

Kapitáni po žrebe

Jediným prekvapením žrebu fedcupového súboja Holandsko – Slovensko bola nominácia 24-ročnej Arantxe Rusovej na pozíciu tímovej dvojky domácich. Bývalá juniorská svetová jednotka, kedysi 61. hráčka WTA, je momentálne až 218. Slovenského kapitána Mateja Liptáka rozhodnutie jeho holandského kolegu Paula Haarhuisa však neprekvapilo.

 
news img

Začína Karolína Schmiedlová

Súboj Holandsko - Slovensko v 1. kole II. svetovej skupiny Fed Cupu na antukovom dvorci haly Omnisport v Apeldoorne otvorí v sobotu o 13.00 hod. dvojhra Kiki Bertensová - Karolína Schmiedlová, po ktorej nasleduje zápas Arantxa Rusová - Magdaléna Rybáriková.

 
news img

Večera v kráľovskom paláci

Mimoriadne dôležitá v tenisových tímových súťažiach je atmosféra v družstve. Pred víkendovým fedcupovým súbojom 1. kola II. svetovej skupiny Holandsko - Slovensko je nálada v tíme kapitána Mateja Liptáka príjemná. 

 
news img

Lipták o Holandsku

Na radnici v Apeldoorne v piatok na pravé poludnie vyžrebujú stretnutie 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie medzi tenistkami Holandska a Slovenska. Kapitánovi Matejovi Liptákovi budú v hale Omnisport chýbať Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová i Jana Čepelová.