• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Lipták hodnotí prvé stretnutie

V prvom stretnutí finálového turnaja Pohára Billie Jean Kingovej v Prahe podľahli Slovenky Španielsku 1:2. Po skvelom úvodnom bode Kužmovej nepridala druhý v súboji jednotiek Schmiedlová a rozhodovalo sa v záverečnej štvorhre. Tá bola počas celého priebehu otvorená, no v supertajbrejku boli nakoniec úspešnejšie Španielky, ktoré Kužmovú s Mihalíkovou zdolali. Kapitán Matej Lipták zhodnotil dianie úvodného dňa.

 
news img

Slovenky podľahli Španielsku

Slovenské tenistky prehrali v úvodom vystúpení v C-skupine na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej v Prahe so Španielskom 1:2. O všetkom rozhodla záverečná štvorhra, v ktorej pár Viktória Kužmová, Tereza Mihalíková podľahol dvojici Carla Suarezová Navarrová, Sara Sorribesová Tormová 6:4, 2:6, 7-10 za 89 minút. V utorok o 17.00 h nastúpia Slovenky proti USA a ak chcú pomýšľať na postup do semifinále, musia zvíťaziť.

 
news img

Schmiedlová prehrala, 1:1

Slovenské tenistky hrajú v zápase C-skupiny na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej v Prahe so Španielskom 1:1. O vyrovnávajúci bod pre španielske farby sa postarala Sara Sorribesová Tormová, ktorá v súboji tímových jednotiek zdolala Annu Karolínu Schmiedlovú po trojsetovej bitke 6:3, 3:6, 6:2 za 166 minút. O všetkom sa tak rozhodne v záverečnej štvorhre, do ktorej kapitán Matej Lipták nominoval dvojicu Viktória Kužmová, Tereza Mihalíková.

 
news img

Kužmová získala prvý bod!

Slovenské tenistky vedú v úvodnom vystúpení v C-skupine na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej v Prahe nad Španielskom 1:0. O úvodný bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa postarala Viktória Kužmová, ktorá zdolala Carlu Suarezovú Navarrovú 6:2, 3:6, 6:3 za 110 minút. Na druhú dvojhru nastúpili tímové jednotky Anna Karolína Schmiedlová a Sara Sorribesová Tormová.

 
news img

Lipták nominoval...

Kapitán slovenskej fedcupovej reprezentácie Matej Lipták oznámil hodinu pred stretnutím proti Španielsku nomináciu svojho tímu. Jednotkou je podľa očakávania Anna Karolína Schmiedlová, ktorá si zmeria sily s líderkou španielskeho tímu Sarou Sorribesovou Tormovou. Na pozícii dvojky nastúpi Viktória Kužmová proti lúčiacej sa Carle Suarezovej Navarrovej. Podľa formátu na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej sa práve zápas dvojek odohrá ako prvý a začne sa o 17.00 h na kurte 1 pražskej O2 arény.

Do debla nominal Lipták podľa očakávania dvojicu Viktória Kužmová, Tereza Mihalíková. Na opačnej strane siete budú stáť Rebeka Masarová s Nuriou Parrizasovou-Diazovou. Celé stretnutie je možné sledovať v priamom prenose na RTVS.

 
news img

V pondelok proti Španielsku

Slovenský tím vyzve hneď v prvý hrací deň finálového turnaja Pohára Billie Jean Kingovej silné Španielsko. Ktoré z pätice hráčok Anna Karolína Schmiedlová, Kristína Kučová, Rebecca Šramková, Viktória Kužmová a Tereza Mihalíková zasiahnu do zápasov si kapitán Matej Lipták necháva zatiaľ pre seba. V tíme vládne dobrá atmosféra a všetky hráčky sa na stretnutie tešia.

„Španielsko je silná tenisová krajina. Viem, že tu nemajú dve najlepšie hráčky, takže sú v Prahe možno o čosi slabšie ako normálne. Stále je to však silný tím, ktorý pre nás bude výzvou," zhodnotil súperove kvality kapitán Sloveniek Matej Lipták.

 
news img

Lipták: Zvoliť správne hráčky

Matej Lipták je kapitánom slovenského fedcupového tímu už trinásť rokov. Vlani vo februári vybojovali Slovenky pod jeho vedením víťazstvo proti Veľkej Británii, čím sa kvalifikovali na záverečný turnaj. Súťaž sa medzitým premenovala z Pohára federácie na Pohár Billie Jean Kingovej, zmenila sa destinácia záverečného turnaja z Budapešti na Prahu. Finálový turnaj sa uskutoční s jeden a pol ročným oneskorením kvôli pandémii koronavírusu. No Slovenky na ňom chýbať nebudú.

 
news img

Kajka: O2 aréna je obrovská

V stredu sa slovenský fedcupový tím presunul do Prahy, kde absolvuje druhú časť prípravy na blížiaci sa finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej. Slovenskou jednotkou by mala byť Anna Karolína Schmiedlová, ktorá je z nominovanej pätice hráčok aktuálne jediná vo svetovej stovke singlového rebríčka.

 
news img

Kužmová: Nemáme čo stratiť

Už na budúci týždeň vyvrcholí v Prahe ženská tenisová súťaž družstiev, ktorá nesie nový názov Pohár Billie Jean Kingovej. Aj Slovenky sa predstavia medzi dvanástimi najlepšími tímami sveta. Na svoje vystúpenie sa tvrdo pripravujú a už v stredu sa presunú priamo do dejiska šampionátu. Aj Viktória Kužmová si  myslí, že na turnaji nemajú čo stratiť.

 
news img

Schmiedlová: Ideme bojovať

Slovenskou tímovou jednotkou na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej by v Prahe mala byť Anna Karolína Schmiedlová. Aktuálne jediná hráčka z prvej svetovej stovky rebríčka WTA v dvojhre sa na šampionát veľmi teší. Spolu s celým tímom sa pripravuje v bratislavskom NTC. Za výhodu považuje aj fakt, že sa hrá hneď v susednej krajine a tím nemusí ďaleko cestovať.

 
news img

Lipták: Neskladám hlavu

Kapitán slovenského tímu Matej Lipták je krátko pred finálovým turnajom Pohára Billie Jean Kingovej optimisticky naladený. V jeho nominácii na blížiaci sa turnaj figuruje pätica hráčok Anna Karolína Schmiedlová, Kristína Kučová, Viktória Kužmová, Rebecca Šramková a Tereza Mihalíková. V NTC absolvujú pár dní spoločnú prípravu, aby sa v stredu presunuli do dejiska šampionátu. Podľa jeho slov o výsledku na turnaji môže rozhodnúť viacero faktorov a že slovenské dievčatá nemajú čo stratiť.

 
news img

BJK Cup: Vstupenky v predaji

Už na budúci týždeň odštartuje v pražskej O2 aréne finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej (bývalý Pohár federácie). Slovensko bude reprezentovať pätica Anna Karolína Schmiedlová, Kristína Kučová, Viktória Kužmová, Rebecca Šramková a Tereza Mihalíková. Zverenky kapitána Mateja Liptáka si v skupine C zmerajú sily so Španielkami (1. novembra o 17.00 h) a s Američankami (2. novembra o 17.00 h).