• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

FC: Britky znížili, stav je 2:1

Slovenské tenistky vedú v kvalifikačnom dueli o postup na finálový turnaj Pohára federácie nad Veľkou Britániou 2:1. O úvodný bod pre ostrovný tím sa na antuke v bratislavskom NTC zaslúžila britská jednotka Heather Watsonová po triumfe 6:0, 7:5 nad Rebeccou Šramkovou. Tá v prvom sobotňajšom singli nahradila zdravotne indisponovanú líderku slovenského družstva Viktóriu Kužmovú.

 
news img

Prvý deň vo fotografiách

Slovenské tenistky  vedú po úvodnom dni fedcupového stretnutia nad Veľkou Britániou 2:0. Prvý bod pre domáce farby získala Anna Karolína Schmiedlová, ktorá zdolala britskú jednotku Heather Watsonovú 6:2, 6:3. Potom na dvorec nastúpila domáca hráčka číslo jedna Viktória Kužmová. Vo vyrovnanom a dramatickom zápase získala druhý bod pre Slovensko po víťazstve 6:7(3), 6:3, 7:5 nad Harriet Dartovou. Takto zachytil úvodný deň vo fotografiách Roman Benický.

 
news img

FC: Slovensko vedie 2:0

Slovenské tenistky sú blízko k postupu na aprílový finálový turnaj Pohára federácie v Budapešti. Po úvodných dvojhrách kvalifikačného duelu svetovej skupiny totiž vedú na antuke v bratislavskom NTC nad Veľkou Britániou 2:0. Prvý bod získala slovenská dvojka Anna Karolína Schmiedlová, ktorá zvíťazila nad britskou jednotkou Heahter Watsonovou 6:2, 6:3. O druhý bod sa postarala líderka domácich Viktória Kužmová. V dramatickom zápase zdolala Harriet Dartovú 6:7 (3), 6:3, 7:5 .

 
news img

Schmiedlová získala prvý bod

Kapitánovi fedcupového tímu Matejovi Liptákovi sa odvďačila za dôveru tým najlepším možným spôsobom. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová podala v piatkovom dueli proti Heather Watsonovej sebavedomý výkon a britskej jednotke dovolila uhrať iba päť gemov. V kľúčových momentoch ukázala na antuke v bratislavskom NTC veľkú mentálnu silu, odvrátila osem z deviatich brejkbalov súperky.

 
news img

Keothavongová a Slovensko

Anne Keothavongová (na snímke vpravo), kapitánka britskej fedcupovej reprezentácie, je v rodinnom spojení so Slovenskom. Manželka jej rovnako známeho brata, empajrového rozhodcu Jamesa Keothavonga, pochádza z Prešova. Nie je to prvá návšteva britskej kapitánky na Slovensku. V aktívnej kariére sa v roku 2008 predstavila na jesennom 100-tisícovom turnaji ITF v NTC. Keďže bratove deti hovoria plynule po slovensky, aj Anne má slovenčinu v uchu a lúčila sa po žrebe zreteľným "ďakujem".

 
news img

FC: Na úvod Schmiedlová

Slovenská tenisová dvojka Anna Karolína Schmiedlová a britská jednotka Heather Watsonová nastúpia v piatok o 16.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre kvalifikačného duelu o postup na finálový turnaj Pohára federácie. V druhom singli si na antuke v bratislavskom NTC zmerajú sily slovenská jednotka Viktória Kužmová s britskou dvojkou Harriet Dartovou. Rozhodol o tom piatkový žreb.

 
news img

FC: Hráčky sa dali do gala

Oba tímy majú po stredajšom bankete za sebou predzápasové povinnosti a od štvrtka sa môžu sústrediť iba na tréningy a zápasy. Už tradične si na bankete vymenili darčeky, Slovenky dostali od súperiek kozmetickú taštičku, na oplátku im darovali krásne, ručne maľované šatky. Fedcupový kvalifikačný súboj Slovensko - Veľká Británia o postup na aprílový finálový turnaj 2020 do Budapešti vyžrebujú 6. februára vo štvrtok o 11.00. Začiatky sú v piatok a v sobotu na antukovom dvorci AXA arény NTC o 16.00 h. Vstupenky si možno zakúpiť v sieťach ticketportal.sk a predpredaj.sk a na recepcii NTC.

Foto: Roman Benický

 
news img

FC: Príprava v plnom prúde

Slovenské reprezentantky čaká v piatok a v sobotu kvalifikačné stretnutie svetovej skupiny o postup na finálový turnaj Pohára federácie 2020 do Budapešti. V pondelok už Slovenky trénovali v AXA aréne NTC v plnej sile. Ako posledná sa z turnaja vrátila Rebecca Šramková, ktorá minulý týždeň hrala na podujatí ITF World Tennis Tour vo francúzskom Andrézieux-Bouthéone a prebojovala sa do štvrťfinále.

 
news img

FC: Britky bez Kontovej!

Johanna Kontová, britská ženská tenisová jednotka, neposilní svoj tím vo fedcupovom kvalifikačnom stretnutí proti Slovensku (7. - 8. február). Najväčšiu hviezdu ostrovaniek dlhodobo trápi zranené koleno, kvôli ktorému vynechala aj vlaňajší US Open. V aktuálnej sezóne štartovala na turnaji v Brisbane, kde skončila hneď v úvodnom kole na rakete Češky Strýcovej. Aj napriek zdravotným problémom plánuje trinástka svetového rebríčka štartovať na Australian Open, no Fed Cup v tejto sezóne vynechá.

 
news img

Vstupenky na SR - V. Británia

Vo februárovom stretnutí slovenskej fedcupovej reprezentácie proti Veľkej Británii pôjde o veľa. V AXA aréne NTC sa 7. – 8. februára 2020 rozhodne o tom, ktorý z tímov postúpi na finálový turnaj Fed Cupu. Ten sa uskutoční 14. – 19. apríla na antukových dvorcoch v Budapešti. Tenisoví fanúšikovia si vstupenky už teraz môžu zakúpiť v sieťach www.predpredaj.sk a www.ticketportal.sk a na recepcii NTC.

 

 

 
news img

Fed Cup: Veľká Británia doma!

Slovenské tenistky privítajú v kvalifikácii o postup na budúcoročný finálový turnaj Pohára federácie Veľkú Britániu. Rozhodol o tom stredajší žreb v londýnskej centrále ITF. Kvalifikačné duely sa uskutočnia 7. a 8. februára 2020. Osem víťazných tímov bude 14. až 19. apríla v Budapešti bojovať o cennú trofej spoločne s domácim Maďarskom, Austráliou, Francúzskom a Českom.

 
news img

Fedcupový žreb je 21. augusta

Slovenská fedcupová reprezentácia spozná najbližšieho súpera v stredu 21. augusta (13.00 SELČ) , keď sa v Londýne uskutoční žreb kvalifikácie o postup na finálový turnaj Pohára federácie (14. – 19. apríla 2020 v Budapešti). Slovensko je nenasadené podobne ako Lotyšsko, Kanada, Japonsko, Rusko, Kazachstan, Brazília a Holandsko.