• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Proti Taliansku na harde

Slovenské reprezentantky nastúpia v kvalifikačnom dueli Pohára Billie Jean Kingovej proti výberu Talianska. Stretnutie sa uskutoční 14. - 15. apríla 2023 na tvrdom povrchu v bratislavskom Národnom tenisovom centre a jeho víťaz postúpi na finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej. Hrať sa bude s loptičkami značky Dunlop Fort All Court TS. Časy zápasov zatiaľ nie sú definitívne stanovené, po ich potvrdení prinesieme informáciu na zväzových komunikačných kanáloch.

 
news img

Lipták: Atraktívny súper doma

Slovenské tenistky sa v aprílovom kvalifikačnom stretnutí Pohára Billie Jean Kingovej stretnú s výberom Talianska. Rozhodol o tom nedeľný žreb v glasgowskej Emirates aréne. Naposledy sa tím pod vedením kapitána Mateja Liptáka predstavil pred domácim fanúšikmi ešte vo februári 2020 proti Veľkej Británii, ktorú zdolal 3:1.

 
news img

BJKC: SR privíta Taliansko!

Slovenské tenistky zabojujú o budúcoročný finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej doma proti Taliansku. Rozhodol o tom žreb v Glasgowe, počas ktorého figurovali medzi nasadenými tímami. Hrať sa bude 14. - 15. apríla 2023, postup si zaistia víťazi deviatich kvalifikačných duelov. Víťazky glasgowského finále Švajčiarky a finalistky z Austrálie majú účasť zabezpečenú automaticky.

 
news img

BJKC: Slovensko vyhralo 2:1

Slovenské tenistky zvíťazili vo svojom druhom vystúpení na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej v Glasgowe nad Belgickom 2:1. Napriek triumfu však už nemajú reálnu šancu na postup do semifinále. Rozhodla o tom hladká dvojsetová prehra páru Viktória Kužmová, Tereza Mihalíková s tandemom Kirsten Flipkensová, Elise Mertensová 0:6, 3:6.

 
news img

BJKC: Slovensko vedie 2:0

Slovenské tenistky si na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej v Glasgowe pripísali na konto prvé víťazstvo. V druhom dueli B-skupiny vedú nad Belgickom 2:0 a živia šance na postup do semifinále. O rozhodujúci bod sa postarala Anna Karolína Schmiedlová, ktorá v súboji tímových jednotiek zdolala Marynu Zanevskú 5:7, 6:2, 6:3.

 
news img

BJKC: Slovensko - Belgicko 1:0

Slovenské tenistky vedú v druhom stretnutí B-skupiny na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej v Glasgowe nad Belgickom 1:0. O úvodný bod sa postarala Viktória Kužmová, ktorá zdolala Ysaline Bonaventureovú 6:2, 7:6(7). V druhom sete odvrátila Kužmová štyri setbaly. V ďalšom singli nastúpia proti sebe Anna Karolína Schmiedlová a Maryna Zanevská.

 
news img

BJKC: Slovenky uspeli v debli

Slovenským tenistkám nevyšiel vstup do finálového turnaja Pohára Billie Jean Kingovej v Glasgowe, keď v dueli B-skupiny podľahli Austrálii 1:2. Prehru zmiernili Viktória Kužmová s Terezou Mihalíkovou, ktoré v záverečnej štvorhre zdolali favorizovaný pár Ellen Perezová, Storm Sandersová 2:6, 6:3, 10-6. Slovenky si tak udržali šancu na postup do semifinále, v stredu o 11.00 h nastúpia proti Belgicku.

 
news img

BJKC: Stav po dvojhrách 0:2

Slovenským tenistkám nevyšiel vstup do finálového turnaja Pohára Billie-Jean Kingovej v Glasgowe. V dueli B-skupiny prehrávajú po dvojhrách s Austráliou 0:2. O rozhodujúci druhý bod pre austrálske farby sa zaslúžila Ajla Tomljanovičová, ktorá v dueli tímových jednotiek zvíťazila nad Annou Karolínou Schmiedlovou hladko 6:1, 6:2.

 
news img

BJKC: Kužmová s prehrou

Slovenské tenistky prehrávajú v úvodnom zápase finálového turnaja Pohára Billie Jean Kingovej v Glasgowe s Austráliou 0:1. O úvodný bod pre austrálske farby sa postarala Storm Sandersová, ktorá zdolala Viktóriu Kužmovú 6:4, 6:3. V druhom singli nastúpia v Emirates aréne proti sebe tímové jednotky Anna Karolína Schmiedlová a Ajla Tomljanovičová.

 
news img

BJKC: Tréningy pred odletom do Glasgowa

Pätica slovenských reprezentantiek v Pohári Billie Jean Kingovej si v stredu a vo štvrtok spoločne zatrénovala v bratislavskej NTC aréne. Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Kužmová, Rebecca Šramková, Tereza Mihalíková a Renáta Jamrichová pod vedením kapitána Mateja Liptáka odlieta v piatok do Glasgowa, kde sa predstaví na finálovom turnaji Pohára BJK. Bratislavskú prípravu takto zachytil objektív Dušana Barbuša.

 
news img

BJKC: Lipták nominoval

Pätica slovenských tenistiek Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Kužmová, Rebecca Šramková, Tereza Mihalíková, Renáta Jamrichová figuruje v nominácii na finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej v Glasgowe. Slovenky nastúpia v úvodnom zápase 8. novembra o 11.00 SEČ proti Austrálii. O deň neskôr v rovnakom čase ich v druhom dueli B-skupiny čaká Belgicko.

Slovenský kapitán Matej Lipták nominoval do Glasgowa aj talentovanú 15-ročnú Jamrichovú - zlatú medailistku z tohtoročného Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF) v Banskej Bystrici.

 
news img

BJKC: Slovenky spoznali program finálového turnaja

Slovenské tenistky nastúpia v úvodnom zápase finálového turnaja Pohára Billie-Jean Kingovej 8. novembra o 11.00 SEČ v Glasgowe proti Austrálii. O deň neskôr sa v druhom dueli B-skupiny v rovnakom čase stretnú s Belgickom. Oznámili to vo štvrtok organizátori prestížneho podujatia. Do semifinále postúpia víťazi štyroch trojčlenných skupín.