STZ World Tennis Tour Bratislava
 

Méri skončila na rakete Bartůňkovej

Dátum: 30. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Eszter Méri (na snímke) sa neprebojovala do druhého kola hlavnej súťaže na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Zverenka trénera Ivana Košeca, ktorá sa v hlavnom pavúku predstavila vďaka voľnej karte, nestačila v úvodnom zápase na Nikolu Bartůňkovú a podľahla jej 7:6(2), 1:6, 3:6 za 155 minút. Sedemnásťročná Češka, vlaňajšia štvrťfinalistka na bratislavskom turnaji, nastúpi v druhom kole proti víťazke slovensko-maďarského súboja medzi kvalifikantkou Radkou Zelníčkovou a treťou nasadenou Maďarkou Dalmou Galfiovou.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Pätnásťročná Pohánková postúpila do hlavnej

Dátum: 30. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Mia Pohánková postúpila pri svojej prvej účasti na ženskom turnaji do hlavnej súťaže dvojhry na J&T Banka Slovak Open 2023. Pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra zvíťazila vo finále kvalifikácie nad siedmou nasadenu Merel Hoedtovou z Holandska a zdolala ju 6:4, 3:6, 7:5 za 147 minút. Zverenka trénera Róberta Gašparetza nastúpi v prvom kole proti lucky-loserke Anete Laboutkovej z Českej republiky.

V kvalifikácii bratislavského turnaja sa Mia predstavila vďaka voľnej karte od organizátorov. Na úvodný zápas jej súperka Anna Klasenová z Nemecka nenastúpila, a tak sa na kurt dostala až v pondelkovom finále. "Mala som týždňovú prípravu na tento turnaj. Keď mi v prvom kvalifikačnom kole súperka nenastúpila, tak som si vravela, že mi stačí vyhrať jeden zápas a budem v hlavnej súťaži. Bojovala som do poslednej loptičky, mala som náročnú súperku. Na svoje prvé vystúpenie medzi ženami to hodnotím veľmi pozitívne," povedala po zápase šťastná Mia.

Prvý ostrý štart medzi ženami môže byť niekedy veľmi zväzujúci. "Na začiatku som cítila trošku obavy, v akom tempe sa bude hrať a aké to bude, ale koncom prvého setu sa vytratili a už to bolo v pohode. V zlomových momentoch som sa povzbudzovala, udržiavala som sa stále v zápase. Som emočný človek, na kurte to často ukazujem," smiala sa strieborná medailistka z majstrovstiev Európy do 16 rokov.

V treťom sete prehrávala Pohánková 2:4, no proti o deväť rokov staršej a skúsenejšej súperke sa jej podaril skvelý obrat. "Vedela som, že keď sa mi podarí dobre zaservovať a dotiahnuť sa na rozdiel jedného gemu, tak by sa mi ešte mohol podariť aj zvrat. Snažila som sa čo najlepšie namotivovať a vyšlo to. V zápase som bola veľmi veľa na nohách, predsa len je to rozdiel oproti juniorskému tenisu. Vydrela som to a o to viac si toto víťazstvo cením," zakončila sympatická Mia.

Zápas na tribúne pozorne sledoval aj Miin tréner Róbert Gašparetz. "Je to veľmi prekvapujúce. Pred turnajom som mal aj ja trošku rešpekt, ako sa k tomu po mentálnej stránke Mia postaví. Predsa len, má iba pätnásť rokov a veľa vecí bolo pre ňu nových. Som veľmi rád, že si to vyskúšala a že ideme ďalej," začal svoje hodnotenie Gašparetz. "Po tenisovej stránke sme sa na turnaj pripravovali rovnako, skôr sme pracovali na tej mentálnej. S celým tímom sme sa ju snažili naviesť k tomu, že sa má sústrediť na seba, bojovať o každú loptu a že môže uspieť. Som veľmi rád, že si to zobrala k srdcu."

Gašparetz vedie Pohánkovú už tretí rok. Aká podľa neho je? "Ciaľavedomá, súťaživá a rada sa učí nové veci. Miluje šport, myslím si, že má dobré predpoklady, aby mohla v tenise uspieť."

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Zelníčková do hlavnej súťaže

Dátum: 30. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Radka Zelníčková postúpila do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. V pozícii nasadenej šestky zvíťazila vo finále kvalifikácie nad Češkou Anetou Laboutkovou a zdolala ju 6:3, 6:3 za 77 minút. Zverenka trénera Róberta Gašparetza nestratila v kvalifikácii ani set.

"Domáce prostredie je veľmi špecifické a niekedy aj zväzujúce. Ani jeden z kvalifikačných zápasov sa mi nehral dobre, trápila som sa úderovo aj hlavou. Cítila som tlak, že by som mala vyhrať, v zápasoch som bola papierovou favoritkou. Verím, že v hlavnej súťaži sa mi bude hrať lepšie, budem hrať s renkingovo silnejšími hráčkami. Myslím, že táto pozícia mi bude lepšie sedieť, aj keď do každého zápasu idem s tým, že chcem vyhrať. Navyše podmienky v NTC mi vyhovujú, hrá sa na harde vnútri, čo mám rada, tak verím, že sa budem ešte zlepšovať. Dnešná súperka je ľaváčka, má dobrý servis a čítanie hry, takže to vôbec nebolo jednoduché," povedala po postupe do hlavnej súťaže dvadsaťročná hráčka Národného tenisového centra.

Cez finálové kolo kvalifikácie sa neprebojovala Emma Tóthová, ktorá zostala na rakete najvyššie nasadenej Nemky Lary Schmidtovej.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Strešnáková z kvalifikácie do hlavnej

Dátum: 30. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Katarína Strešnáková (na snímke) sa prebojovala do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Tretia nasadená hráčka zdolala vo finále kvalifikácie deviatku pavúka Denisu Hindovú z Českej republiky 7:6(1), 6:4 za 115 minút. Dvadsaťšesťročná Slovenka prešla obomi kvalifikačnými kolami bez straty setu.

Nedarilo sa Sofii Milatovej, ktorá nestačila na štvrtú nasadenú Nemku Angelinu Wirgesovú a podľahla jej 6:7(5), 2:6 za 110 minút .

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 29. októbra 2023

Dátum: 29. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Vo fotogalérii z prvého dňa kvalifikácie J&T Banka Slovak Open 2023 nájdete snímky zo zápasov slovenských hráčok Nikoly Daubnerovej, Laury Cílekovej, Iriny Balus, Radky Zelníčkovej, Emy Mravcovej, Soni Depešovej, Emmy Tóthovej a Natálie Kročkovej.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

O hlavnú päť Sloveniek

Dátum: 29. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Päť slovenských tenistiek zabojuje v pondelok o postup do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Do finále kvalifikácie postúpili Radka Zelníčková (na snímke), Sofia Milatová, Katarína Strešnáková, Mia Pohánková a Emma Tóthová. Eliminačné súboje sú v NTC aréne naplánované od 10.00 h.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Tóthová ďalšou Slovenkou vo finále kvalifikácie

Dátum: 29. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Emma Tóthová postúpila do finále kvalifikácie na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. V prvom kole zvíťazila nad pätnásťročnou krajankou Natáliou Kročkovou, ktorú vo vyrovnanom zápase zdolala 6:7(1), 6:4, 6:3 za 165 minút. V eliminačnom finále si zmeria sily s najvyššie nasadenou Nemkou Larou Schmidtovou, premožiteľkou Nikoly Daubnerovej.

Všetky dôležité informácie o podujatí -  pavúky, denný program, fotografie, livescore a livestream nájdete na oficiálnej turnajovej stránke www.jtbankaslovakopen.sk.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Milatová o hlavnú, Depešová a Svatíková prehrali

Dátum: 29. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Sofia Milatová zabojuje o hlavnú súťaž dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. V úvodnom eliminačnom kole zvíťazila v pozícii nasadenej trinástky nad Češkou Lindou Ševčíkovou a zdolala ju 6:4, 6:2 za 80 minút. Jej ďalšou súperkou bude Nemka Angelina Wirgesová. Štvorka pavúka zvíťazila v prvom kole nad domácou držiteľkou voľnej karty Soňou Depešovou (na snímke) 6:2, 6:4 za 68 minút.

Nedarilo sa Laure Svatíkovej, ktorá prehrala s deviatkou pavúka Denisou Hindovou z Českej republiky 3:6, 2:6.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Zelníčková a Strešnáková ďalej, Jašková skrečovala

Dátum: 29. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Radka Zelníčková (na snímke vľavo) zabojuje o hlavnú súťaž dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Šiesta nasadená hráčka si v úvodnom eliminačnom kole v súboji dvojch Sloveniek poradila s držiteľkou voľnej karty Emou Mravcovou a zdolala ju 6:3, 6:4 za 96 minút. Zverenka trénera Róberta Gašparetza nastúpi vo finále kvalifikácie proti víťazke švajčiarsko-českého súboja medzi Karolinou Kozakovou a Anetou Laboutkovou.

Ďalej ide aj trojka eliminačného pavúka Katarína Strešnáková, ktorá hladko zvíťazila nad krajankou Martinou Marušinovou 6:3, 6:1. Jej súperkou v súboji o hlavnú súťaž bude deviata nasadená Češka Denisa Hindová.

Dobre rozohraný zápas prvého kvalifikačného kola mala Anika Jašková. Desiatka kvalifikačného pavúka vyhrala prvý set nad Rakúšankou Stefaniou Auerovou v tajbrejku, no v druhom aj vinou zranenia nohy ťahala za kratší koniec a prehrala 1:6. V treťom zápas po prvom geme skrečovala.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Daubnerová, Balus ani Cíleková nepostúpili

Dátum: 29. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Nikola Daubnerová (na snímke), Irina Balus ani Laura Cíleková nepostúpili do finále kvalifikácie na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Daubnerová nestačila v úvodnom kole na najvyššie nasadenú Nemku Laru Schmidtovú a podľahla jej 3:6, 0:6. Cíleková si zmerala sily s dvojkou eliminačného pavúka Alevtinou Ibragimovovou z Ruska a prehrala 3:6, 2:6.

Najvyrovnanejší zápas odohrala Irina Balus, ktorá na centrálnom dvorci zobrala set dvanástej nasadenej Nemke Stephanie Wagnerovej, no v rozhodujúcom dejstve ťahala za kratší koniec a prehrala 4:6, 6:3, 1:6 za takmer dve hodiny.

V kvalifikácii 23. medzinárodných majstrovstiev Slovenska žien v tenise sa v nedeľu predstaví ešte ďalších 13 slovenských reprezentantiek.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

V kvalifikácii sa predstaví 16 Sloveniek

Dátum: 28. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Šestnásť slovenských tenistiek sa predstaví v kvalifikácii turnaja J&T Banka Slovak Open 2023. Na podujatí kategórie ITF WTT W60 budú v dvojkolovej eliminácii o postup do hlavnej súťaže bojovať Nikola Daubnerová, Anika Jašková, Laura Cíleková, Mia Pohánková, Soňa Depešová, Natália Kročková, Emma Tóthová, Tamara Šramková, Sára Šarinová, Laura Svatíková, Martina Marušinová, Katarína Strešnáková, Sofia Milatová, Irina Balus, Radka Zelníčková a Ema Mravcová. Kvalifikačné boje sa v Národnom tenisovom centre začínajú v nedeľu o 10.00 h.

Čítať ďalej...

V hlavnej súťaži päť Sloveniek

Dátum: 26. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Päť slovenských tenistiek má isté miesto v hlavnej súťaži na budúcotýždňovom 23. ročníku turnaja J&T Banka Slovak Open 2023 (30. októbra - 4. novembra 2023) v bratislavskom NTC. V pozícii nasadenej dvojky sa predstaví Rebecca Šramková (na snímke), jednotkou bude Maďarka Anna Bondárová. Najväčší ženský turnaj na Slovensku je zaradený do kategórie ITF World Tennis Tour s dotáciou 60.000 amerických dolárov.

"S výnimkou Anny Karolíny Schmiedlovej a Viktórie Hrunčákovej sa v Bratislave predstaví kompletná slovenská špička," povedal na štvrtkovej tlačovej konferencii riaditeľ turnaja a generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška. Okrem Šramkovej sa v pavúku hlavnej súťaže predstavia štyri domáce hráčky s voľnými kartami - Renáta Jamrichová, Nina Vargová, Katarína Kužmová a Eszter Méri.

Ďalších päť talentovaných Sloveniek má isté miesto v kvalifikácii. "Pre niektoré z nich to bude vôbec prvý štart v kategórii dospelých. Pozornosť by som upriamil na Miu Pohánkovú, ktorá v tomto roku skvele zahrala na olympiáde mládeže i na ME hráčok do 16 rokov. Máme skvelú generáciu nastupujúcich junioriek a tento turnaj je výborná príležitosť pre naše mladé reprezentantky, aby získali body do svetového rebríčka. Jamrichová a Vargová sú momentálne naše najväčšie nádeje a klopú aj na dvere reprezentácie v Pohári Billie Jean Kingovej," zdôraznil Moška.

Turnajová dvojka Šramková mala v uplynulom období problémy s lakťom a na dvorce sa vracia po päťtýždňovej pauze. Predtým potvrdila fazónu viacerými úspešnými výsledkami. "Zranenie ma trochu pribrzdilo, pretože som bola výborne rozohratá a chcela som absolvovať turnaje v Číne. Takáto stopka nikoho nepoteší a dúfam, že čo najskôr sa mi podarí dostať sa späť do formy, v akej som bola. Trénujem teraz iba necelé dva týždne, ale na domáci turnaj sa veľmi teším," povedala 129. hráčka rebríčka WTA.

Najvyššie nasadená hráčka Bondárová figuruje v tomto týždni na 116. mieste svetového rebríčka. Pôvodne mala byť akceptačná listina medzinárodných majstrovstiev SR silnejšie obsadená, no niektoré hráčky svoju účasť odvolali. Týždeň pred stretnutím Slovenska proti Argentíne v Pohári Billie Jean Kingovej tak urobili aj viaceré argentínske reprezentantky na čele s ich jednotkou Nadiou Podoroskou. "Možno to bol z ich strany taktický ťah, možno bol ten dôvod prozaickejší a jednoducho si vybrali iný turnajový program," reagoval Moška.

Do Bratislavy však pricestujú iné známe tenisové mená. "Napriek tomu, že sa veľmi veľa hráčok odhlásilo na poslednú chvíľu, tak v našom zozname figurujú viaceré výborné hráčky ako sú Francúzka Kristina Mladenovicová, Maďarka Tímea Babosová, Nemka Jule Niemeierová, či Češka Tereza Martincová, ktoré boli v minulosti hlboko v prvej svetovej stovke a budú určite ozdobou turnaja," vyhlásil riaditeľ podujatia.

Zápasy hlavnej súťaže odštartujú na harde v NTC v pondelok 30. októbra, finále je na programe v sobotu 4. novembra o 15.00 h aj v priamom prenose RTVS. (stz, tasr)

FOTO: tasr

Čítať ďalej...
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Aktuality

« 123456 »   3/6

Méri skončila na rakete Bartůňkovej

Dátum: 30. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Eszter Méri (na snímke) sa neprebojovala do druhého kola hlavnej súťaže na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Zverenka trénera Ivana Košeca, ktorá sa v hlavnom pavúku predstavila vďaka voľnej karte, nestačila v úvodnom zápase na Nikolu Bartůňkovú a podľahla jej 7:6(2), 1:6, 3:6 za 155 minút. Sedemnásťročná Češka, vlaňajšia štvrťfinalistka na bratislavskom turnaji, nastúpi v druhom kole proti víťazke slovensko-maďarského súboja medzi kvalifikantkou Radkou Zelníčkovou a treťou nasadenou Maďarkou Dalmou Galfiovou.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Pätnásťročná Pohánková postúpila do hlavnej

Dátum: 30. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Mia Pohánková postúpila pri svojej prvej účasti na ženskom turnaji do hlavnej súťaže dvojhry na J&T Banka Slovak Open 2023. Pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra zvíťazila vo finále kvalifikácie nad siedmou nasadenu Merel Hoedtovou z Holandska a zdolala ju 6:4, 3:6, 7:5 za 147 minút. Zverenka trénera Róberta Gašparetza nastúpi v prvom kole proti lucky-loserke Anete Laboutkovej z Českej republiky.

V kvalifikácii bratislavského turnaja sa Mia predstavila vďaka voľnej karte od organizátorov. Na úvodný zápas jej súperka Anna Klasenová z Nemecka nenastúpila, a tak sa na kurt dostala až v pondelkovom finále. "Mala som týždňovú prípravu na tento turnaj. Keď mi v prvom kvalifikačnom kole súperka nenastúpila, tak som si vravela, že mi stačí vyhrať jeden zápas a budem v hlavnej súťaži. Bojovala som do poslednej loptičky, mala som náročnú súperku. Na svoje prvé vystúpenie medzi ženami to hodnotím veľmi pozitívne," povedala po zápase šťastná Mia.

Prvý ostrý štart medzi ženami môže byť niekedy veľmi zväzujúci. "Na začiatku som cítila trošku obavy, v akom tempe sa bude hrať a aké to bude, ale koncom prvého setu sa vytratili a už to bolo v pohode. V zlomových momentoch som sa povzbudzovala, udržiavala som sa stále v zápase. Som emočný človek, na kurte to často ukazujem," smiala sa strieborná medailistka z majstrovstiev Európy do 16 rokov.

V treťom sete prehrávala Pohánková 2:4, no proti o deväť rokov staršej a skúsenejšej súperke sa jej podaril skvelý obrat. "Vedela som, že keď sa mi podarí dobre zaservovať a dotiahnuť sa na rozdiel jedného gemu, tak by sa mi ešte mohol podariť aj zvrat. Snažila som sa čo najlepšie namotivovať a vyšlo to. V zápase som bola veľmi veľa na nohách, predsa len je to rozdiel oproti juniorskému tenisu. Vydrela som to a o to viac si toto víťazstvo cením," zakončila sympatická Mia.

Zápas na tribúne pozorne sledoval aj Miin tréner Róbert Gašparetz. "Je to veľmi prekvapujúce. Pred turnajom som mal aj ja trošku rešpekt, ako sa k tomu po mentálnej stránke Mia postaví. Predsa len, má iba pätnásť rokov a veľa vecí bolo pre ňu nových. Som veľmi rád, že si to vyskúšala a že ideme ďalej," začal svoje hodnotenie Gašparetz. "Po tenisovej stránke sme sa na turnaj pripravovali rovnako, skôr sme pracovali na tej mentálnej. S celým tímom sme sa ju snažili naviesť k tomu, že sa má sústrediť na seba, bojovať o každú loptu a že môže uspieť. Som veľmi rád, že si to zobrala k srdcu."

Gašparetz vedie Pohánkovú už tretí rok. Aká podľa neho je? "Ciaľavedomá, súťaživá a rada sa učí nové veci. Miluje šport, myslím si, že má dobré predpoklady, aby mohla v tenise uspieť."

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Zelníčková do hlavnej súťaže

Dátum: 30. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Radka Zelníčková postúpila do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. V pozícii nasadenej šestky zvíťazila vo finále kvalifikácie nad Češkou Anetou Laboutkovou a zdolala ju 6:3, 6:3 za 77 minút. Zverenka trénera Róberta Gašparetza nestratila v kvalifikácii ani set.

"Domáce prostredie je veľmi špecifické a niekedy aj zväzujúce. Ani jeden z kvalifikačných zápasov sa mi nehral dobre, trápila som sa úderovo aj hlavou. Cítila som tlak, že by som mala vyhrať, v zápasoch som bola papierovou favoritkou. Verím, že v hlavnej súťaži sa mi bude hrať lepšie, budem hrať s renkingovo silnejšími hráčkami. Myslím, že táto pozícia mi bude lepšie sedieť, aj keď do každého zápasu idem s tým, že chcem vyhrať. Navyše podmienky v NTC mi vyhovujú, hrá sa na harde vnútri, čo mám rada, tak verím, že sa budem ešte zlepšovať. Dnešná súperka je ľaváčka, má dobrý servis a čítanie hry, takže to vôbec nebolo jednoduché," povedala po postupe do hlavnej súťaže dvadsaťročná hráčka Národného tenisového centra.

Cez finálové kolo kvalifikácie sa neprebojovala Emma Tóthová, ktorá zostala na rakete najvyššie nasadenej Nemky Lary Schmidtovej.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Strešnáková z kvalifikácie do hlavnej

Dátum: 30. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Katarína Strešnáková (na snímke) sa prebojovala do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Tretia nasadená hráčka zdolala vo finále kvalifikácie deviatku pavúka Denisu Hindovú z Českej republiky 7:6(1), 6:4 za 115 minút. Dvadsaťšesťročná Slovenka prešla obomi kvalifikačnými kolami bez straty setu.

Nedarilo sa Sofii Milatovej, ktorá nestačila na štvrtú nasadenú Nemku Angelinu Wirgesovú a podľahla jej 6:7(5), 2:6 za 110 minút .

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 29. októbra 2023

Dátum: 29. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Vo fotogalérii z prvého dňa kvalifikácie J&T Banka Slovak Open 2023 nájdete snímky zo zápasov slovenských hráčok Nikoly Daubnerovej, Laury Cílekovej, Iriny Balus, Radky Zelníčkovej, Emy Mravcovej, Soni Depešovej, Emmy Tóthovej a Natálie Kročkovej.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

O hlavnú päť Sloveniek

Dátum: 29. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Päť slovenských tenistiek zabojuje v pondelok o postup do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Do finále kvalifikácie postúpili Radka Zelníčková (na snímke), Sofia Milatová, Katarína Strešnáková, Mia Pohánková a Emma Tóthová. Eliminačné súboje sú v NTC aréne naplánované od 10.00 h.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Tóthová ďalšou Slovenkou vo finále kvalifikácie

Dátum: 29. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Emma Tóthová postúpila do finále kvalifikácie na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. V prvom kole zvíťazila nad pätnásťročnou krajankou Natáliou Kročkovou, ktorú vo vyrovnanom zápase zdolala 6:7(1), 6:4, 6:3 za 165 minút. V eliminačnom finále si zmeria sily s najvyššie nasadenou Nemkou Larou Schmidtovou, premožiteľkou Nikoly Daubnerovej.

Všetky dôležité informácie o podujatí -  pavúky, denný program, fotografie, livescore a livestream nájdete na oficiálnej turnajovej stránke www.jtbankaslovakopen.sk.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Milatová o hlavnú, Depešová a Svatíková prehrali

Dátum: 29. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Sofia Milatová zabojuje o hlavnú súťaž dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. V úvodnom eliminačnom kole zvíťazila v pozícii nasadenej trinástky nad Češkou Lindou Ševčíkovou a zdolala ju 6:4, 6:2 za 80 minút. Jej ďalšou súperkou bude Nemka Angelina Wirgesová. Štvorka pavúka zvíťazila v prvom kole nad domácou držiteľkou voľnej karty Soňou Depešovou (na snímke) 6:2, 6:4 za 68 minút.

Nedarilo sa Laure Svatíkovej, ktorá prehrala s deviatkou pavúka Denisou Hindovou z Českej republiky 3:6, 2:6.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Zelníčková a Strešnáková ďalej, Jašková skrečovala

Dátum: 29. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Radka Zelníčková (na snímke vľavo) zabojuje o hlavnú súťaž dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Šiesta nasadená hráčka si v úvodnom eliminačnom kole v súboji dvojch Sloveniek poradila s držiteľkou voľnej karty Emou Mravcovou a zdolala ju 6:3, 6:4 za 96 minút. Zverenka trénera Róberta Gašparetza nastúpi vo finále kvalifikácie proti víťazke švajčiarsko-českého súboja medzi Karolinou Kozakovou a Anetou Laboutkovou.

Ďalej ide aj trojka eliminačného pavúka Katarína Strešnáková, ktorá hladko zvíťazila nad krajankou Martinou Marušinovou 6:3, 6:1. Jej súperkou v súboji o hlavnú súťaž bude deviata nasadená Češka Denisa Hindová.

Dobre rozohraný zápas prvého kvalifikačného kola mala Anika Jašková. Desiatka kvalifikačného pavúka vyhrala prvý set nad Rakúšankou Stefaniou Auerovou v tajbrejku, no v druhom aj vinou zranenia nohy ťahala za kratší koniec a prehrala 1:6. V treťom zápas po prvom geme skrečovala.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Daubnerová, Balus ani Cíleková nepostúpili

Dátum: 29. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Nikola Daubnerová (na snímke), Irina Balus ani Laura Cíleková nepostúpili do finále kvalifikácie na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Daubnerová nestačila v úvodnom kole na najvyššie nasadenú Nemku Laru Schmidtovú a podľahla jej 3:6, 0:6. Cíleková si zmerala sily s dvojkou eliminačného pavúka Alevtinou Ibragimovovou z Ruska a prehrala 3:6, 2:6.

Najvyrovnanejší zápas odohrala Irina Balus, ktorá na centrálnom dvorci zobrala set dvanástej nasadenej Nemke Stephanie Wagnerovej, no v rozhodujúcom dejstve ťahala za kratší koniec a prehrala 4:6, 6:3, 1:6 za takmer dve hodiny.

V kvalifikácii 23. medzinárodných majstrovstiev Slovenska žien v tenise sa v nedeľu predstaví ešte ďalších 13 slovenských reprezentantiek.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

V kvalifikácii sa predstaví 16 Sloveniek

Dátum: 28. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Šestnásť slovenských tenistiek sa predstaví v kvalifikácii turnaja J&T Banka Slovak Open 2023. Na podujatí kategórie ITF WTT W60 budú v dvojkolovej eliminácii o postup do hlavnej súťaže bojovať Nikola Daubnerová, Anika Jašková, Laura Cíleková, Mia Pohánková, Soňa Depešová, Natália Kročková, Emma Tóthová, Tamara Šramková, Sára Šarinová, Laura Svatíková, Martina Marušinová, Katarína Strešnáková, Sofia Milatová, Irina Balus, Radka Zelníčková a Ema Mravcová. Kvalifikačné boje sa v Národnom tenisovom centre začínajú v nedeľu o 10.00 h.

Čítať ďalej...

V hlavnej súťaži päť Sloveniek

Dátum: 26. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Päť slovenských tenistiek má isté miesto v hlavnej súťaži na budúcotýždňovom 23. ročníku turnaja J&T Banka Slovak Open 2023 (30. októbra - 4. novembra 2023) v bratislavskom NTC. V pozícii nasadenej dvojky sa predstaví Rebecca Šramková (na snímke), jednotkou bude Maďarka Anna Bondárová. Najväčší ženský turnaj na Slovensku je zaradený do kategórie ITF World Tennis Tour s dotáciou 60.000 amerických dolárov.

"S výnimkou Anny Karolíny Schmiedlovej a Viktórie Hrunčákovej sa v Bratislave predstaví kompletná slovenská špička," povedal na štvrtkovej tlačovej konferencii riaditeľ turnaja a generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška. Okrem Šramkovej sa v pavúku hlavnej súťaže predstavia štyri domáce hráčky s voľnými kartami - Renáta Jamrichová, Nina Vargová, Katarína Kužmová a Eszter Méri.

Ďalších päť talentovaných Sloveniek má isté miesto v kvalifikácii. "Pre niektoré z nich to bude vôbec prvý štart v kategórii dospelých. Pozornosť by som upriamil na Miu Pohánkovú, ktorá v tomto roku skvele zahrala na olympiáde mládeže i na ME hráčok do 16 rokov. Máme skvelú generáciu nastupujúcich junioriek a tento turnaj je výborná príležitosť pre naše mladé reprezentantky, aby získali body do svetového rebríčka. Jamrichová a Vargová sú momentálne naše najväčšie nádeje a klopú aj na dvere reprezentácie v Pohári Billie Jean Kingovej," zdôraznil Moška.

Turnajová dvojka Šramková mala v uplynulom období problémy s lakťom a na dvorce sa vracia po päťtýždňovej pauze. Predtým potvrdila fazónu viacerými úspešnými výsledkami. "Zranenie ma trochu pribrzdilo, pretože som bola výborne rozohratá a chcela som absolvovať turnaje v Číne. Takáto stopka nikoho nepoteší a dúfam, že čo najskôr sa mi podarí dostať sa späť do formy, v akej som bola. Trénujem teraz iba necelé dva týždne, ale na domáci turnaj sa veľmi teším," povedala 129. hráčka rebríčka WTA.

Najvyššie nasadená hráčka Bondárová figuruje v tomto týždni na 116. mieste svetového rebríčka. Pôvodne mala byť akceptačná listina medzinárodných majstrovstiev SR silnejšie obsadená, no niektoré hráčky svoju účasť odvolali. Týždeň pred stretnutím Slovenska proti Argentíne v Pohári Billie Jean Kingovej tak urobili aj viaceré argentínske reprezentantky na čele s ich jednotkou Nadiou Podoroskou. "Možno to bol z ich strany taktický ťah, možno bol ten dôvod prozaickejší a jednoducho si vybrali iný turnajový program," reagoval Moška.

Do Bratislavy však pricestujú iné známe tenisové mená. "Napriek tomu, že sa veľmi veľa hráčok odhlásilo na poslednú chvíľu, tak v našom zozname figurujú viaceré výborné hráčky ako sú Francúzka Kristina Mladenovicová, Maďarka Tímea Babosová, Nemka Jule Niemeierová, či Češka Tereza Martincová, ktoré boli v minulosti hlboko v prvej svetovej stovke a budú určite ozdobou turnaja," vyhlásil riaditeľ podujatia.

Zápasy hlavnej súťaže odštartujú na harde v NTC v pondelok 30. októbra, finále je na programe v sobotu 4. novembra o 15.00 h aj v priamom prenose RTVS. (stz, tasr)

FOTO: tasr

Čítať ďalej...

« 123456 »   3/6

Partneri

J&T BANKA
Peugeot
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR