• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Rozhovory

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Rozhovory

 
« 123456789 »   7/9
news img

Rybáriková v rozhovoroch o tenise

Magdaléna Rybáriková sa prebojovala na malé majstrovstvá sveta 2017. Účasť na šampionáte, ktorý sa začne 31. októbra, považuje za bonus na záver vydarenej sezóny. Do čínskeho Ču-chaj odlieta s trénerom Petrom Huberom.   Čerstvá slovenská jednotka pred odchodom odpovedala v ďalšej časti rozhovorov o tenise na naše otázky.

23. 10. 2017
Rozhovory Více zde
 
news img

Hrbatý v rozhovoroch o tenise

Dominik Hrbatý absolvoval so slovenskými juniormi a juniorkami sústredenie v NTC. Niekdajší dvanásty hráč sveta a daviscupový reprezentant sa do trénerskej práce s mladými pustil s rovnakým nasadením ako hral počas kariéry. A keď rozpráva o tenise a radí ako sa zlepšovať, vie svojim nadšením nakaziť aj okolie. V rámci sústredenia sa stretol aj s rodičmi a trénermi tenistov, aby od nich získal spätnú väzbu. O tom všetkom sa Dominik Hrbatý zmienil v našom rozhovore.

 

17. 10. 2017
Rozhovory Více zde
 
news img

L. Simon v rozhovoroch o tenise

Ladislav Simon, tréner Norberta Gombosa, sa po víťazstve svojho zverenca na veľkom challengeri vo francúzskom Orléanse, podelil v našom pravidelnom rozhovore o tenise o radosť z titulu i skúsenosti z práce s aktuálnou slovenskou jednotkou. Simon, tréner NTC, v našom štúdiu rozprával aj o tohtoročnom prieniku Gombosa do svetovej stovky.

09. 10. 2017
Rozhovory Více zde
 
news img

V. Kužmová v rozhovoroch o tenise

Viktória Kužmová, 19-ročná hráčka Národného tenisového centra, sa ako aktuálna slovenská štvorka pýta do fedcupovej reprezentácie Slovenska. Vlani ešte úspešná juniorka, 24. na svete, uzavrela mládežnícku kariéru ako finalistka juniorskej dvojhry na US Open a plynule prešla medzi ženy. V septembri patrilo Košičanke, zverenke trénera Jána Sabovčíka, 131. miesto v rebríčku WTA. V našom rozhovore o tenise sme s Viktóriou Kužmovou prebrali aj tému prechodu z junioriek medzi profesionálky.

02. 10. 2017
Rozhovory Více zde
 
news img

I. Moška v rozhovoroch o tenise

Témou ďalšej časti našich rozhovorov o tenise sú akcie tenisovej jesene. Generálny sekretár STZ Igor Moška sa v štúdiu televízie STZ vrátil ešte k daviscupovému víťazstvu Slovenska nad Poľskom a aj k londýnskemu žrebu, ktorý určil našim reprezentačným tímom súperov pre rok 2018. Slovenský tenis má pred sebou dve tradičné akcie - októbrové finále Detského Davis Cupu a Fed Cupu s Nadáciou SPP a Peugeot Tennis Day, ktorý je súčasťou tohto podujatia už po štvrtý raz. V novembri nasleduje Peugeot Slovak Open – medzinárodný šampionát SR v tenise mužov. Igor Moška v rozhovore potvrdil zvýšenie dotácie a zaradenie PSO do najvyššej kategórie turnajov challengerovej série ATP.

25. 09. 2017
Rozhovory Více zde
 
news img

Gombos o vydarenom víkende

Norbert Gombos získal v stretnutí s Poľskom dva body a veľkou mierou sa zaslúžil o daviscupové víťazstvo Slovenska nad Poľskom 4:1. Po prvý raz bol lídrom tímu a svoju rolu zládol v AEGON aréne výborne, za čo ho chválil aj kapitán Miloslav Mečíř. Gombos bol hosťom v štúdiu televízie STZ v ďalšej časti našich rozhovorov o tenise. Žreb budúceho ročníka Davis Cupu aj Fed Cupu sa uskutoční v stredu 20. septembra v Londýne. Slovensko sa posunulo v daviscupovom rebríčku na 21. miesto a bude tretie nasadené: 1. Česko, 2. Rusko, 3. Slovensko, 4. Portugalsko. V 11-členej I. skupine euro-africkej zóny sú ešte Bielorusko, Ukrajina, Bosna a Hercegovina, Rakúsko, Švédsko, JAR a úspešný z októbrového duelu Rumunsko - Izrael.

18. 09. 2017
Rozhovory Více zde
 
news img

Cibulková pred kamerami

Slovenský tenisový zväz štartuje rozhovormi o tenise svoj televízny projekt STZ TV. Prostredníctvom dialógov sa dozviete viac o hráčoch, tréneroch, v interview s funkcionármi o aktualitách i problémoch v slovenskom trenise. Prvým hosťom pred kamerami v štúdiu STZ TV je najlepšia slovenská tenistka Dominika Cibulková. Iba niekoľko hodín po skončení US Open sme s ňou hovorili aj o novej šampiónke Sloane Stephensovej. Američanka tohto roku v New Yorku zdolala Slovenku v druhom kole. Pozrite si náš rozhovor so svetovou deviatkou Dominikou Cibulkovou.

11. 09. 2017
Rozhovory Více zde
 
news img

Slovenský tenis v roku 2016

Tenis si aj v roku 2016 udržal postavenie jedného z najsledovanejších športov na Slovensku. Výsledkami, popularitou doma i vo svete, patrí do skupiny športov, ktoré sa radia hneď za futbal a hokej, tradične najrozšírenejšie športy.  Témou rozhovoru s generálnym sekretárom STZ Igorom Moškom bolo všetko to, čo je v tenise aktuálne pri bilancovaní roku 2016.

14. 12. 2016
Rozhovory Více zde
 
news img

Z prémie kúpi trénerovi korčule

Jana Čepelová si z Wimbledonu za tretie kolo odnáša prémiu 80 000 libier brutto a 170 bodov do rebríčka. Jediná lopta v zápase so Šafářovou ju delila od návratu do svetovej stovky. Ale niekdajšia hráčka TOP 50 je na dobrej ceste opäť sa tam vrátiť.

02. 07. 2016
Rozhovory Více zde
 
news img

Lacko: Rozhodlo pár lôpt

Po štyroch rokoch má Lukáš Lacko (ATP 123.) opäť šancu bojovať o postup do grandslamového osemfinále. Lacko vo Wimbledone vo štvrtok vyradil obávaného servismana Iva Karloviča. Piešťanského rodáka v tejto sezóne trénersky vedie Karol Kučera za asistencie Filipa Havaja, kondične sa pripravuje s Davidom Olaszom.

30. 06. 2016
Rozhovory Více zde
 
news img

Viac peňazí talentom a klubom

 STZ od roku 2017 podporí cca 50 klubov a 120 talentov od 12 do 20 rokov sumou 650-tisíc eur. Výkonný výbor STZ schválil reformu financovania talentov a klubov, ktorá výrazne zvýši ich priamu finančnú podporu. Na zväzovej stránke uverejňujeme schválené ZÁSADY. Súčasne výkonný výbor STZ schválil KRITÉRIÁ na zaradenie hráčov do systémov vrcholového tenisu a talentovanej mládeže. Prezidenta STZ Tibora Macka sme oslovili s otázkami týkajúcimi sa reformy financovania. 

23. 06. 2016
Rozhovory Více zde
 
news img

Tímy SR z ambícií nezľavia

Slovensko sa v tímových súťažiach – Davis Cupe a Fed Cupe – neprebojovalo v roku 2015 medzi elitné tímy. Z ambícií však tenisti nezľavia. Vyplýva to z hodnotenia oboch reprezentácií, ktoré bolo témou nášho rozhovoru s Vladimírom HABASOM, športovým riaditeľom Slovenského tenisového zväzu.

01. 10. 2015
Rozhovory Více zde
 
« 123456789 »   7/9