• banner
  • banner
STZ CHELLENGER

PEUGEOT SLOVAK OPEN, najväčší tenisový turnaj na tvrdom povrchu na Slovensku
DOTÁCIA: 145 000 eur + H
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 9. – 15. októbra 2023

 

 

Singlový titul pre Kanaďana Dialla

Dátum: 15. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Kanadský tenista Gabriel Diallo sa stal víťazom dvojhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Vo finále zdolal Belgičana Jorisa de Looreho 6:0, 7:5 a získal svoj druhý singlový titul na ATP Challenger Tour. Vlani v auguste nenašiel premožiteľa na domácej pôde v Granby. Kanadský daviscupový reprezentant si za singlové víťazstvo pripíše do rebríčka ATP 125 bodov a v jeho pondelkovom vydaní bude figurovať na 130. priečke, čo je jeho doterajšie kariérne maximum.

Diallo v prvom sete finálového zápasu na dvorci dominoval, keď trikrát prelomil podanie De Looreho a uštedril mu kanára. Dvadsaťdvaročný Kanaďan hral rýchlo, z forhendu dokázal súpera zatlačiť do defenzívy a pripraviť si dobré pozície na zakončenie výmen. V šiestom geme využil pri servise Belgičana tretí setbal.

V druhom dejstve sa De Loore zlepšil a držal so súperom krok do stavu 5:5. V dvanástom geme ho Diallo brejkol, premenil štvrtý mečbal a stal sa prvým kanadským singlovým šampiónom v histórii bratislavského challengeru. V Bratislave cestou do finále zdolal v druhom kole najvyššie nasadeného Rakúšana Dominica Thiema a vo štvrťfinále slovenskú singlovú dvojku Lukáša Kleina.

"Som veľmi veľmi šťastný, že sa mi podarilo získať titul. V prvom sete som hral veľmi dobre, vyšlo mi všetko na čo som siahol. V druhom sete som síce hral stále na vysokej úrovni, ale už to nebolo také jednoznačné. Mal som veľa šancí a našťastie som ho dotiahol do víťazného konca. Je to môj prvý titul v tejto sezóne, od minulého roka to bolo dlhé čakanie. Som veľmi rád aj za môj tím. Tenis je síce individuálny šport, ale v pozadí je okolo nás veľa ľudí a je to zásluha celého tímu," povedal bezprostredne po finále Diallo.

Za najťažší zápas považuje duel druhého kola. "Bol to zápas proti Dominicovi Thiemovi. V rozhodujúcom sete sme hrali tajbrejk, bol to naozaj veľký boj. Rovnako aj štvrťfinále proti Lukášovi Kleinovi bolo veľmi vyrovnané, hral naozaj dobre a diváci ho hnali vpred. Každý zápas na turnaji má svoje úskalia, o to cennejšie je získať titul."

Rodák z Montrealu si v Bratislave získal srdce nejedného tenisového fanúšika. "Keď som hral proti Dominicovi Thiemovi, ktorý je zo susedného Rakúska a v ďalšom kole proti domácemu Lukášovi Kleinovi, diváci boli na ich strane. Od semifinálového duelu som však cítil veľkú podporu fanúšikov, čo mi dodalo veľa síl a sebavedomia. Som im za to naozaj vďačný. Celý turnaj bol veľmi dobre zorganizovaný, ďakujem zberačom, rozhodcom, všetkým organizátorom. Cítil som sa tu veľmi dobre a verím, že na budúci rok sa do Bratislavy vrátim, aby som mohol obhájiť titul," zakončil dvadsaťdvaročný sympaťák. (stz, tasr)

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Aktuality

Gombos nestačil na Marčenka

Dátum: 12. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Norbert Gombos nepostúpil do štvrťfinále dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza nestačil v druhom kole na ukrajinského kvalifikanta Iľju Marčenka a podľahol mu 6:4, 3:6, 5:7 za 128 minút. Jediným slovenským zástupcom vo štvrťfinále je tak na bratislavskom challengeri Lukáš Klein.

V úvode zápasu medzi Gombosom a Marčenkom si obaja hráči držali podanie až do stavu 2:2. Gombos sa dostal k prvému brejkbolu v piatej hre, využil ho a následne ho potvrdil na vlastnom servise. Slovenský reprezentant už náskok nepustil a set zakončil esom. Diváci na centrálnom dvorci v NTC sledovali dlhé výmeny a prvé štyri gemy druhého dejstva trvali viac ako 20 minút. Marčenko v šiestej hre prvýkrát prelomil podanie súpera a za stavu 5:3 využil na vlastnom servise druhý setbal. Rozhodujúci tretí set priniesol vyrovnaný priebeh, Gombos však za stavu 5:5 prišiel o servis a Marčenko už dotiahol zápas do úspešného konca.

"Bol to tesný zápas. Mal som smolu za stavu 5:5 v treťom sete a to rozhodlo. Dal som do toho všetko, súper však veľmi dobre servoval a nedal mi veľa brejkových šancí. V dôležitých momentoch si pomohol servisom. Som sklamaný, že som prehral v druhom kole. Začal som veľmi dobre, no potom som zahral jeden zlý gem, on dobre zareturnoval a udržal si servis až do konca. Možno keby som mal trochu viac šťastia v treťom sete, no nedá sa nič robiť," povedal Gombos po zápase.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Klein postúpil do štvrťfinále

Dátum: 12. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Klein sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Dvadsaťpäťročný hráč Národného tenisového centra si v druhom kole  poradil s Fínom Ottom Virtanenom a zdolal ho 6:4, 6:4 za 77 minút. Jeho ďalším súperom bude Kanaďan Gabriel Diallo, ktorý vyradil nasadenú jednotku Dominica Thiema z Rakúska.

Kleinovi nevyšiel úvod prvého setu na centri v NTC, keď si prehral hneď svoj prvý servis a mal manko 0:3. Slovenský daviscupový reprezentant sa však postupne zlepšil v medzihre, od stavu 1:4 získal päť gemov za sebou a tešil sa zo zisku setu. Fín sa začal trápiť na servise a stratil ho aj na začiatku druhého dejstva. Klein uspel aj v druhom vzájomnom stretnutí, za stavu 5:4 premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

"Som rád, že sa mi podarilo vyhrať. Bolo pre mňa dôležité, že som sa vrátil späť do hry po troška nepodarenom úvode. Pomohlo mi, že som ho brejkol v siedmom geme prvého setu. Teší ma hra, ktorú predvádzam. Aj keď to bolo na dve sety, nebolo to jednoduché. Uvidíme, čo bude ďalej," uviedol Klein po postupe.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Karol s Privarom s tesnu prehrou

Dátum: 12. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Miloš Karol s Petrom Benjamínom Privarom nepostúpili do semifinále štvorhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Vo štvrťfinále nestačili na nemeckú dvojicu Constantin Frantzen, Hendrik Jebens a podľahli jej vo vyrovnanom zápase 6:4, 3:6, 10-12 za 87 minút. Slovenský pár, ktorý v Bratislave štartoval vďaka voľnej karte, podal proti držiteľom šiestich deblových titulov z tejto sezóny veľmi dobrý výkon. V supertajbrejku dokázal odvrátiť tri mečbaly súperov, štvrtý už však skúsenejší Nemci využili. Pavúk  štvorhry na bratislavskom challengeri je tak už bez domáceho zastúpenia.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 11. októbra 2023

Dátum: 12. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

V stredu sa tenisovým fanúšikom v NTC aréne predstavili v rámci turnaja Peugeot Slovak Open 2023 traja slovenskí tenisti - Miloš Karol spolu s Petrom Benjamínom Privarom vo štvorhre a Lukáš Pokorný v dvojhre. Okrem ich zápasov bol objektív fotografa aj na ostatných dueloch na centrálnom dvorci. Na snímkach môžete vidieť Otta Virtanena, Liama Broadyho, Andrew Paulsona, Lucu Nardiho, Maxima Cressyho, Damira Džumhura a Zsombora Pirosa.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Vo štvrtok v NTC lákavý program

Dátum: 11. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Vo štvrtkovom programe turnaja Peugeot Slovak Open 2023 sa diváci v NTC aréne majú na čo tešiť. V akcii uvidia štyroch domácich hráčov aj nasadenú jednotku Dominica Thiema z Rakúska. Program na centrálnom dvorci sa začína o 11.00 h a otvoria ho druhým kolom štvorhry Miloš Karol s Petrom Benjamínom Privarom. Po nich bude nasledovať duel sedmičky pavúka Maxima Cressyho z USA s lucky-loserom Matteom Martineauom. Nie skôr ako o 14.00 príde na kurt Lukáš Klein, na ktorého čaká duel s Fínom Ottom Virtanenom.

Nie pred 16.00 sa divákom predstaví Norbert Gombos, ktorý zabojuje proti ukrajinskému kvalifikantovi Iľjovi Marčenkovi. Na záver hracieho dňa sa diváci môžu tešiť na Rakúšana Dominica Thiema. Grandslamomý šampión z US Open 2020 nastúpi proti Kanaďanovi Gabrielovi Diallovi.

Čítať ďalej...

Pokorný nestačil na Cressyho

Dátum: 11. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Pokorný nepostúpil do druhého kola dvojhry na challengeri Peugeot Slovak Open 2023. V úvodnom zápase nestačil na nasadenú sedmičku Maxima Cressyho z USA a podľahol mu 6:7(4), 3:6 za 88 minút. Domáci držiteľ voľnej karty počas zápasu výborne podával, zaznamenal v zápase 10 es a jedinú dvojchybu. Hoci oboch hráčov delí od seba v rebríčku ATP 500 priečok, na kurte to tak nevyzeralo.

"Myslím si, že to bol z mojej strany dobrý zápas. Škoda prvého setu, mal som tam dva setbaly, no nevyšli mi returny. V tajbrejku rozhodol jeden minibrejk. Súper podľa očakávania celý zápas dobre servoval, nevedel som si nájsť pohodu na returne. V druhom sete mi nevyšiel jeden gem, spravil som tam nejaký chyby a súper ma za to potrestal," povedal po zápase dvadsaťjedenročný hráč Národného tenisového centra. "Škoda, že som nedokázal lepšie využiť šance, ktoré sa mi v zápase naskytli. Možno mi chýbal aj kúsok šťastia. Hoci bol medzi nami veľký rebríčkový rozdiel, išiel som do zápasu s tým, že ho chcem vyhrať. Vedel som o jeho kvalitách, ale ja mám taktiež dobrý servis, takže som veril, že to môže byť vyrovnané."

Zverenec trénera Ľubomíra Kurhajca a kondičných Dávida Olasza a Hyneka Fučíka si však zo zápasu odnáša aj pozitíva: "Som rád, že som si v zápase potvrdil, že môžem hrať aj s takýmito silnými hráčmi a že nie som od nich až tak ďaleko. Musím sa naučiť využívať šance, ktoré sa mi v zápasoch naskytnú a dotiahnuť ich do víťazného konca," dodal sympaticky Pokorný.

FOTO: tenipo

 

Čítať ďalej...

Karol s Privarom vo štvorhre víťazne

Dátum: 11. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Miloš Karol s Petrom Benjamínom Privarom postúpili do štvrťfinále štvorhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. V úvodnom kole zvíťazili nad francúzskou dvojicou Theo Arribage, Luca Sanchez a zdolali ju 6:4, 3:6, 10-4 za 72 minút. Slovenský pár, ktorý v Bratislave štartuje vďaka voľnej karte, si v súboji o postup do semifinále zmeria sily so štvrtou nasadenou nemeckou dvojicou Frantzen, Jebens.

Miloš Karol po zápase povedal: "Bol to náš prvý spoločný zápas na medzinárodnej úrovni. Začali sme veľmi dobre na podaní a podarilo sa nám ich aj brejknúť, čo nám veľmi pomohlo psychicky. V druhom sete nám ušiel štart, potom sme sa chytali, ale nakoniec sme sa doň nedokázali vrátiť. Supertajbrejk sa nám podaril, Peťo veľmi dobre returnoval a som rád, že sme postúpili do ďalšieho kola."

K svojmu parťákovi sa pridal aj Peter Benjamín Privara: "V druhom sete som Miloša nepodržal na servise a to nás trošku vytrestalo. Potom sme začali hrať uvoľnenejšie, ale aj napriek štyrom brejkbalom v deviatom geme sme ich už nedokázali brejknúť späť. Verili sme si však v supertajbrejku. Celkovo musím povedať, že sa mi hralo dobre. Už pred zápasom som očakával, že by nám to mohlo výjsť. Miloš výborne servuje a všetky údery hrá poctivo. Ja zasa trošku viac vymýšľam, takže sme sa veľmi dobre dopĺňali. Je super, že sme postúpili," doplnil Peter Benjamín Privara.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 10. októbra 2023

Dátum: 11. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

V utorok zasiahli do hry na challengeri Peugeot Slovak Open až piati slovenskí hráči - vo štvorhre Lukáš Pokorný s Igorom Zelenayom, v dvojhre Alex Molčan, Lukáš Klein a Norbert Gombos. Fanúšikom v Národnom tenisovom centre sa na centrálnom dvorci predstavila aj nasadená jednotka Dominic Thiem z Rakúska. Prinášame fotogalériu z týchto zápasov.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Gombos vyradil trojku pavúka!

Dátum: 11. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Norbert Gombos postúpil do druhého kola dvojhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open 2023. V prvom kole zdolal vďaka výbornému výkonu tretieho nasadeného Benjamina Bonziho z Francúzska 6:4, 7:6(5) za necelé dve hodiny, pričom zápas sa skončil iba 30 minút pred polnocou.  Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza si v ďalšom kole zmeria sily s kvalifikantom Iľjom Marčenkom z Ukrajiny.

Gombos hral počas celého zápasu agresívny štýl tenisu a ani jeden raz si nestratil servis. "Musím uznať, že dnešný výkon bol asi najlepší za celú prebiehajúcu sezónu. Veľmi sa mi tento rok nedarí, ale na to sme tu, aby sme bojovali. Mám veľkú podporu od môjho tímu, takže mám stále motiváciu hrať s najlepšími hráčmi. Takého víťazstvá ma posúvajú vpred a som naozaj šťastný, že som dnes vyhral a podal taký vynikajúci výkon. Verím, že mi to vydrží čo najdlhšie," povedal po víťazstve šťastný Norbi, ktorý na turnaji štartuje už po jedenásty krát.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Thiem vstúpil do turnaja úspešne

Dátum: 10. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Rakúsky tenista Dominic Thiem úspešne vstúpil do turnaja Peugeot Slovak Open 2023. Najvyššie nasadený hráč zvíťazil v úvodnom zápase nad Ukrajincom Vitalijom Sačkom, ktorého zdolal 7:6(5), 6:3 za 103 minút. V prvom sete otočil šampión US Open z roku 2020 nepriaznivé skóre 2:5, v druhom dejstve slávil úspech vďaka brejku vo ôsmom geme. V ďalšom kole ho čaká Kanaďan Gabriel Diallo alebo Brit Arthur Fery.

"Vedel som, že to bude ťažký zápas, čo sa dnes aj potvrdilo. S Vitalijom som hral pred tromi rokmi vo Viedni, iba dva mesiace po tom, čo som vyhral US Open. Aj vtedy to bolo veľmi vyrovnané. Išiel som do zápasu s tým, že musím bojovať o každú loptičku. V úvodnom sete som prehrával 2:5, no našťastie som dokázal zlepšiť úroveň svojej hry a vyhrať úvodné dejstvo v tajbrejku. V druhom sete som mal pár šancí, no brejknúť sa mi ho podarilo až v ôsmom geme. Následne som zápas dopodával do víťazného konca. Som rád, že ma diváci povzbudzovali, boli tu aj Rakúšania, no cítil som podporu aj od domácich fanúšikov," povedal po víťaznom zápase DominicThiem.

Bývalá svetová trojka rebríčka ATP bratislavský challenger veľmi dobre pozná: "Mám to tu rád, je to výborný turnaj. Chodil som sem už ako dieťa fandiť, pred desiatimi rokmi som si tu zahral ako hráč. Dokonca som v NTC hral za Rakúsko aj Davis Cup. Do Bratislavy dochádzam autom, je výhoda, že môžem stráviť viac času doma. Verím, že sa mi podarí uhrať čo najlepší výsledok."

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Molčan nestačil na Belgičana De Looreho

Dátum: 10. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Alex Molčan nepostúpil do druhého kola dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Ôsmy nasadený hráč nestačil v úvodnom zápase na Belgičana Jorisa De Looreho a podľahol mu 7:5, 4:6, 3:6 za 131 minút. Zverenec trénera Karola Becka a kondičného Pavla Šmelu viedol v druhom sete 4:3 s brejkom, no túto výhodu nevyužil a zápas dospel do tretieho setu. Na jeho začiatku sa mu opäť podarilo zobrať súperovi servis, no napokon sa aj tak s bratislavským turnajom rozlúčil. Najlepším výsledkom dvadsaťpäťročného hráča Národného tenisového centra zostáva na PSO semifinále dvojhry z roku 2021.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Klein suverénne do druhého kola

Dátum: 10. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Klein sa suverénnym spôsobom prebojoval do druhého kola dvojhry na challengeri 125 Peugeot Slovak Open. V úvodnom kole si poradil s Chorvátom Dinom Prižmičom a zdolal ho 6:0, 6:3 za 64 minút. Dvadsaťpäťročný hráč Národného tenisového centra si v ďalšom kole zmeria sily s víťazom duelu medzi piatym nasadeným Britom Liamom Broadym a Fínom Ottom Virtanenom.

Klein v prvom sete stretnutia s Prižmičom na centri v NTC dominoval, trikrát prelomil podanie súpera a uštedril mu kanára. V druhom dejstve držal Chorvát so slovenským daviscupovým reprezentantom krok iba do stavu 3:3. Ďalšie tri gemy za stali korisťou Kleina, ktorý za stavu 5:3 premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

"Myslím si, že som podal veľmi kvalitný výkon. Bol som agresívny, čo bol pred zápasom môj herný plán. Súpera som v prvom sete nepustil takmer k ničomu. V druhom trochu zlepšil servis, mne nevyšlo pár returnov a spravil som niekoľko chýb, no v koncovke som našťastie slávil úspech," povedal Klein po hladkom postupe do druhého kola.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Pokorný so Zelenayom s tesnou prehrou

Dátum: 10. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Pokorný s Igorom Zelenayom nepostúpili do druhého kola štvorhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Držitelia voľnej karty nestačili v úvodnom kole na bielorusko-ukrajinskú dvojicu Ivan Ljutarevič, Vladyslav Manafov a podľahli jej 6:7(5), 6:7(3) za 89 minút. Počas celého zápasu neponúkli súperom ani jednu brejkbalovú šancu, no v tajbrejkoch ťhali za kratší koniec.

Pre Zelenaya s Pokorným to bol prvý spoločný súťažný zápas. "Je to škoda. Bol to tesný zápas. S Pokym sme už počas daviscupovej prípravy odohrali spolu nejaké tréningové zápasy a vedeli sme, že máme na to ich spolu zdolať. Počas celého zápasu sme súperov nepustili ani k jedinému brejkbalu, my sme si vypracovali štyri. Žiaľ, nedokázali sme ich využiť. V tajbrejku je to často o jednej lopte, tak to bolo aj dnes. Celkovo zápas nehodnotím zle, ale v zlomových momentoch sme sa na kurte nezišli, ako sme potrebovali. Verím, že nabudúce to výjde," povedal po zápase skúsený slovenský deblista Igor Zelenay.

Dvadsaťjedenročný hráč NTC Lukáš Pokorný sa k svojmu parťákovi pridal: "Zeli to dobre zhrnul, bol to tesný zápas o pár loptách. Nevyšli nám returny na brejkbaloch, čo bola škoda. Každopádne som rád, že si so mnou Zeli zahral."

Na Pokorného čaká v stredu ešte zápas prvého kola vo dvojhre, v ktorom nastúpi proti nasadenej sedmičke Maximeovi Cressymu z USA. "Teším a na tento zápas. Rovnako ako v predchádzajúcich rokoch mi žreb prisúdil nasadeného hráča. V zápase nebudem mať čo stratiť, pôjdem do toho naplno. Cressy je vyznávačom štýlu servis-volej, bude to zaujímavé," povedal na záver zverenec trénera Ľubomíra Kurhajca.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Veselý sa odhlásil, Martineau ako lucky loser

Dátum: 10. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Český tenista Jiří Veselý sa pre chorobu odhlásil z turnaja Peugeot Slovak Open 2023. Namiesto neho sa ako lucky loser predstaví v hlavnej súťaži Francúz Matteo Martineau (na snímke). V prvom kole narazí na mladého českého hráča Jakuba Menšíka.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 8. - 9. októbra 2023

Dátum: 10. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Vo fotogalérii z kvalifikácie Peugeot Slovak Open 2023 nájdete snímky zo zápasov slovenských držiteľov voľnej karty Michala Krajčího, Petra Naďa či Miloša Karola, ale aj mnohých zahraničných hráčov. Po skončení eliminačných bojov sa v pondelok poobede rozbehla aj hlavná súťaž dvojhry, na ktorej sme sa s objektívom boli pozrieť na zápasoch Maďara Zsombora Pirosa proti Rakúšanovi Filipovi Misolicovi a nasadenej dvojky Dominica Strickera proti Talianovi Lucovi Nardimu.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Partneri

Peugeot
J&T BANKA
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX
iFortuna

PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR