• banner
  • banner
STZ CHELLENGER

PEUGEOT SLOVAK OPEN, najväčší tenisový turnaj na tvrdom povrchu na Slovensku
DOTÁCIA: 145 000 eur + H
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 9. – 15. októbra 2023

 

 

Singlový titul pre Kanaďana Dialla

Dátum: 15. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Kanadský tenista Gabriel Diallo sa stal víťazom dvojhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Vo finále zdolal Belgičana Jorisa de Looreho 6:0, 7:5 a získal svoj druhý singlový titul na ATP Challenger Tour. Vlani v auguste nenašiel premožiteľa na domácej pôde v Granby. Kanadský daviscupový reprezentant si za singlové víťazstvo pripíše do rebríčka ATP 125 bodov a v jeho pondelkovom vydaní bude figurovať na 130. priečke, čo je jeho doterajšie kariérne maximum.

Diallo v prvom sete finálového zápasu na dvorci dominoval, keď trikrát prelomil podanie De Looreho a uštedril mu kanára. Dvadsaťdvaročný Kanaďan hral rýchlo, z forhendu dokázal súpera zatlačiť do defenzívy a pripraviť si dobré pozície na zakončenie výmen. V šiestom geme využil pri servise Belgičana tretí setbal.

V druhom dejstve sa De Loore zlepšil a držal so súperom krok do stavu 5:5. V dvanástom geme ho Diallo brejkol, premenil štvrtý mečbal a stal sa prvým kanadským singlovým šampiónom v histórii bratislavského challengeru. V Bratislave cestou do finále zdolal v druhom kole najvyššie nasadeného Rakúšana Dominica Thiema a vo štvrťfinále slovenskú singlovú dvojku Lukáša Kleina.

"Som veľmi veľmi šťastný, že sa mi podarilo získať titul. V prvom sete som hral veľmi dobre, vyšlo mi všetko na čo som siahol. V druhom sete som síce hral stále na vysokej úrovni, ale už to nebolo také jednoznačné. Mal som veľa šancí a našťastie som ho dotiahol do víťazného konca. Je to môj prvý titul v tejto sezóne, od minulého roka to bolo dlhé čakanie. Som veľmi rád aj za môj tím. Tenis je síce individuálny šport, ale v pozadí je okolo nás veľa ľudí a je to zásluha celého tímu," povedal bezprostredne po finále Diallo.

Za najťažší zápas považuje duel druhého kola. "Bol to zápas proti Dominicovi Thiemovi. V rozhodujúcom sete sme hrali tajbrejk, bol to naozaj veľký boj. Rovnako aj štvrťfinále proti Lukášovi Kleinovi bolo veľmi vyrovnané, hral naozaj dobre a diváci ho hnali vpred. Každý zápas na turnaji má svoje úskalia, o to cennejšie je získať titul."

Rodák z Montrealu si v Bratislave získal srdce nejedného tenisového fanúšika. "Keď som hral proti Dominicovi Thiemovi, ktorý je zo susedného Rakúska a v ďalšom kole proti domácemu Lukášovi Kleinovi, diváci boli na ich strane. Od semifinálového duelu som však cítil veľkú podporu fanúšikov, čo mi dodalo veľa síl a sebavedomia. Som im za to naozaj vďačný. Celý turnaj bol veľmi dobre zorganizovaný, ďakujem zberačom, rozhodcom, všetkým organizátorom. Cítil som sa tu veľmi dobre a verím, že na budúci rok sa do Bratislavy vrátim, aby som mohol obhájiť titul," zakončil dvadsaťdvaročný sympaťák. (stz, tasr)

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Aktuality

Krajčí bol blízko k prekvapeniu

Dátum: 06. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Michal Krajčí bol veľmi blízko k najväčšiemu víťazstvu v doterajšej kariére. Pri svojej prvej účasti na challengerovom turnaji, na ktorom štartoval v kvalifikácii vďaka voľnej karte od organizátorov, vzdoroval siedmemu nasadenému Talianovi Stefanovi Travagliovi (309. ATP) a o postupujúcom do finále kvalifikácie sa rozhodovalo až v treťom sete. V zlomových momentoch napokon zohrali úlohu skúsenosti a po víťazstve 6:2, 3:6, 6:3 zabojuje o hlavnú súťaž vlaňajší semifinalista bratislavského turnaja Travaglia.

Sedemnásťročný hráč Národného tenisového centra však svojim výkonom nesklamal, práve naopak. "Dnes som mal kvalitného súpera. Bola to pre mňa výborná skúsenosť. Zo začiatku som bol trocha nesvoj, v prvom sete som pociťoval aj stres. V druhom som si ale povedal, že nemám čo stratiť. Sústredil som sa na svoj servis, ktorý mi vychádzal a aj vďaka tomu som vyhral druhý set. Chcel som rovnako pokračovať aj v treťom. Žiaľ, už to tam nevyšlo na sto percent," povedal Krajčí.

Čo rozhodlo v takomto vyrovnanom zápase? "Určite to boli skúsenosti, ktoré hrali v jeho prospech. Rovnako aj vekový rozdiel, odohral toho mnohonásobne viac ako ja. Výkonnostne si však myslím, že rozdiel dnes nebol výrazný. Sám som bol z toho prekvapený a veľmi ma to teší. Dnes som síce prehral, ale s predvedeným výkonom som spokojný. Teším sa na ďalšie takéto zápasy," zhodnotil sympatický rodák z Košíc.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Naď nestačil na favorita

Dátum: 06. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Peter Naď, držiteľ voľnej karty do kvalifikácie turnaja Peugeot Slovak Open 2022, mal hneď na úvod ťažký žreb. Osemnásťročný hráč Národného tenisového centra čelil v prvom eliminačnom kole tretiemu nasadenému Ukrajincovi Vitalijovi Sačkovi (285. ATP), ktorému podľahol 2:6, 4:6 za 76 minút. Zverenec trénera Ľubomíra Kurhajca sa na turnaji predstaví ešte vo štvorhre. Spolu s Petrom Benjamínom Privarom zabojujú proti dvojici Pichler, Sačko. Ukrajincovi tak bude môcť odplatiť singlovú prehru.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Horanský do finále kvalifikácie

Dátum: 06. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Filip Horanský postúpil do finále kvalifikácie na turnaji Peugeot Slovak Open 2022. Deviaty nasadený hráč zvíťazil v prvom eliminačnom kole nad Nemcom Rudolfom Mollekerom, ktorého hladko zdolal 6:1, 6:2 za necelú hodinu. Zverenec trénera Miloslava Mečířa ml. a kondičného Dávida Olasza si v súboji o hlavnú súťaž zmeria sily s dvojkou pavúka Hamadom Medjedovičom zo Srbska.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Karol nestačil na Durasovica

Dátum: 06. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Kvalifikačný program turnaja Peugeot Slovak Open 2022 otvoril zo slovenských hráčov Miloš Karol (na snímke). V súboji s desiatym nasadeným Nórom Viktorom Durasovicom (334. ATP) ťahal devätnásťročný držiteľ voľnej karty za kratší koniec a podľahol mu 4:6, 3:6 za 71 minút.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Dvojhra vyžrebovaná, Gombos trojkou pavúka

Dátum: 05. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

V hlavnom pavúku 23. medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov - Peugeot Slovak Open 2022 - figuruje päť domácich reprezentantov. Sú nimi Norbert Gombos, Jozef Kovalík, Lukáš Klein a držitelia voľnej karty Lukáš Pokorný a Peter Benjamín Privara. Najvyššie nasadeným je Číňan Zhizhen Zhang, dvojkou je Maďar Márton Fucsovics.

Trojica Gombos, Klein a Privara si v prvom kole zmerajú sily s kvalifikantami, osmička pavúka Kovalík narazí na Čecha Víta Kopřivu. Najmenej priaznivý žreb spomedzi domácich hráčov má Pokorný, ktorý zabojuje proti nasadenej dvojke Maďarovi Fucsovicsovi.

Turnaj sa kvalifikačnými bojmi začína v nedeľu o 10.30 h, hlavná súťaž je na programe od pondelka. Do kvalifikácie zasiahnu štyria Slováci - Filip Horanský, Peter Naď, Miloš Karol a Michal Krajčí.

Žreb Slovákov v 1. kole hlavnej súťaže:

Norbert GOMBOS (3) - kvalifikant
Jozef KOVALÍK (8) - Vít Kopřiva (ČR)
Lukáš KLEIN - kvalifikant
Peter Benjamín PRIVARA (WC) - kvalifikant
Lukáš POKORNÝ (WC) - Márton Fucsovics (2-Maď.)

Čítať ďalej...

Štvorhra vyžrebovaná, päť Slovákov v pavúku

Dátum: 05. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

V sobotu na obed vyžrebovali v Národnom tenisovom centre hlavnú súťaž štvorhry na challengerový turnaj Peugeot Slovak Open 2022. V hlavnom pavúku figuruje päť slovenský reprezentantov. Deblový špecialista Igor Zelenay bude nastupovať po boku Chorváta Franka Škugora. V prvom kole si zmerajú sily s druhým nasadeným srbsko-britským párom Nikola Čačič, Jonny O´Mara.

Vďaka voľnej karte sa na turnaji predstavia aj dva nádejné domáce páry zložené z mladých hráčov - Lukáš Pokorný spolu s Milošom Karolom a juniori Peter Benjamín Privara s Petrom Naďom. Kompletný žreb štvorhry nájdete v sekcii "Výsledky".

Čítať ďalej...

V hlavnej súťaži aj Lukáš Pokorný

Dátum: 04. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Z pôvodného akceptačného listu na challengerový turnaj Peugeot Slovak Open 2022 (7. - 13. november, NTC aréna) vypadlo päť hráčov. Okrem Rakúšana Dominica Thiema a Poliaka Kamila Majchrzaka sa na poslednú chvíľu odhlásila trojica Talianov -  Luca Nardi, Francesco Passaro a Matteo Arnaldi. Lukáš Klein sa vďaka tomu posúva priamo do hlavnej súťaže. Voľná karta od organizátorov, ktorú mal pôvodne dostať, tak bude udelená prvému náhradníkovi Lukášovi Pokornému.

V hlavnom singlovom pavúku turnaja sa tak s istotou predstavia piati domáci reprezentanti - Norbert Gombos, Jozef Kovalík, Lukáš Klein a držitelia voľných kariet Peter Benjamín Privara a spomínaný Lukáš Pokorný.

Čítať ďalej...

Štvorica Slovákov v hlavnej súťaži

Dátum: 03. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Najvyššie nasadeným spomedzi slovenských tenistov na 23. ročníku turnaja Peugeot Slovak Open 2022 v bratislavskom NTC bude slovenský daviscupový reprezentant Norbert Gombos. Okrem neho sa v hlavnom pavúku predstaví Jozef Kovalík a vďaka voľnej karte od organizátorov aj Lukáš Klein a Peter Benjamín Privara. Jednotkou pavúka bude v Bratislave Maďar Márton Fucsovics, jediný hráč z najlepšej stovky rebríčka ATP.

Čítať ďalej...

Vstupenky sú už v predaji

Dátum: 19. 10. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Dvadsiaty tretí ročník turnaja Peugeot Slovak Open sa blíži. Aj tento rok bude challenger veľkým lákadlom pre tenisových fanúšikov, štartovať na ňom budú najlepší slovenskí hráči ale aj hviezdy svetového tenisu na čele s grandslamovým víťazom a bývalou svetovou trojkou Dominicom Thiemom z Rakúska. Vstupenky si už dnes môžno kúpiť na portáloch www.predpredaj.sk a www.ticketportal.sk. Dostupné sú aj na recepcii NTC. Od pondelka do piatka sú v cene po 3 eurá na deň, v sobotu a v nedeľu je cena 5 eur.

Čítať ďalej...

Akceptačný list - Slováci aj grandslamový víťaz!

Dátum: 18. 10. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

V akceptačnom liste 23. ročníka medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov k 17. októbru figuruje jeden hráč svetovej stovky. Je ním Maďar Márton Fucscovics, aktuálne 91. hráč rebríčka ATP. Medzi 23 akceptovanými na Peugeot Slovak Open 2022 (7. - 13. novembra) priamo do hlavnej súťaže sú dvaja Slováci – Norbert Gombos a Jozef Kovalík. Piaty pod čiarou je Lukáš Klein. Ťahákom pre divákov by rozhodne bola účasť bývalej svetovej trojky a grandslamového víťaza Dominica Thiema, ktorý sa na turnaj do NTC taktiež prihlásil. Rakúšan už v minulosti na Slovak Open štartoval, v roku 2012 prehral v 1. kole.

Čítať ďalej...

Peugeot Slovak Open sa blíži

Dátum: 13. 10. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Medzinárodný šampionát v tenise mužov je už vo svojej tretej dekáde. Tradičný turnaj Peugeot Slovak Open zostáva aj naďalej najväčším mužským tenisovým podujatím hraným na tvrdom povrchu na Slovensku. Rovnako ako po minulé roky, aj teraz bude zaradený do challengerovej série ATP a v NTC aréne v novembri uvidíme súboje najlepších slovenských tenistov s medzinárodnou konkurenciou.

Čítať ďalej...

Holanďan Griekspoor víťazom PSO 2021

Dátum: 14. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Holandský tenista Tallon Griekspoor sa stal víťazom dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open 2021. Vo finále zdolal ako nasadená dvojka maďarského kvalifikanta Zsombora Pirosa 6:3, 6:2 za 72 minút. Griekspoor získal jubilejný desiaty singlový titul na ATP Challenger Tour, už ôsmy v tomto roku, čo je historický rekord.

Čítať ďalej...

Griekspoor: Na finále sa teším, bude to zábava

Dátum: 14. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Druhý nasadený Holanďan Tallon Griekspoor zdolal v semifinále dvojhry posledné slovenské želiezko v ohni Alexa Molčana. Na Peugeot Slovak Open sa prezentuje kvalitným tenisom. Aktuálne 72. hráč rebríčka ATP má však vydarenú celú sezónu. V Bratislave zabojuje už o svoj ôsmy challengerový titul v tomto roku. Proti bude Maďar Zsombor Piros. Finále v bratislavskom NTC je na programe o 17.00 h.

Čítať ďalej...

Deblový titul pre Horanského so Stachovským

Dátum: 13. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Filip Horanský s Ukrajincom Sergijom Stachovským sa stali víťazmi štvorhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open 2021. V sobotnom finále zvíťazili nad druhým nasadeným ukrajinsko-kazašským párom Denis Molčanov, Alexander Nedovjesov 6:4, 6:4 za 71 minút. Zverenec trénera Ladislava Simona a kondičného Dávida Olasza získal v NTC prvý deblový titul na challengerovom okruhu, vo dvojhre vybojoval doposiaľ jedinú trofej v roku 2018 v Meerbuschi.

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Molčanovi tesne ušlo finále

Dátum: 13. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Alex Molčan nepostúpil do finále dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open 2021. V sobotnom semifinále prehral ako nasadená päťka s turnajovou dvojkou Tallonom Griekspoorom 7:6(5), 3:6, 4:6 za 110 minút. Holanďan nastúpi v nedeľu o 17.00 h v boji o titul proti maďarskému kvalifikantovi Zsomborovi Pirosovi.

Čítať ďalej...

Partneri

Peugeot
J&T BANKA
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX
iFortuna

PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR