• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tenis doma

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tenis doma

 
news img

Fotogaléria stretnutia medzi TK Žilina a TC EMPIRE Trnava

V skupine B ženskej extraligy medzi TK Žilina a TC EMPIRE Trnava sa z víťazstva 4:3 tešilo hosťujúce družstvo. Za víťaza získali body Radka Zelníčková, Kristína Kučová, Elvina Kalievová a v záverečnej štvorhre Zelníčková s Kalievovou. Za Žilinu bodovali Petra Janigová, Martina Marušinová a vo štvorhre Janigová s Ingrid Vojčinákovou. Trnava si pripísala druhé víťazstvo v skupine B a v sobotu bude bojovať proti TK Kúpele Piešťany o finálovú účasť v ženskej extralige.

04. 05. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

Fotogaléria stretnutia medzi TK Slávia STU BA a TK Slávia SPU Nitra

Druhé kolo ženskej extraligy zviedlo v skupine A proti sebe TK Slávia STU Bratislava a TK Slávia SPU Nitra. Víťazstvo si vybojovala Slávia STU v pomere 5:2. O body víťaza sa zaslúžili Irina Balus, Sofia Milatová, Renáta Jamrichová, Eszter Méri a vo štvorhre Jamrichová s Balus. Za hostí bodovala Karolína Kubáňová, ktorá sa radovala aj vo štvorhre spolu s Vandou Vargovou. Stretnutie zachytil objektív fotografa Dušana Barbuša.

TK Slávia STU Bratislava má na svojom konte dve výhry v skupine A a v sobotu si zmeria sily s TK Slovan Bratislava o postup do semptembrového finále.

04. 05. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

EXTRALIGA 2023 - ŽENY

Extraliga, najvyššia slovenská tenisová súťaž družstiev žien, sa začala v pondelok 1. mája úvodným kolom. Oproti minulým rokom sa zmenil formát súťaže. Osem tímov je rozdelených do dvoch skupín. V rámci každej skupiny si zmerajú sily všetky tímy (každý tím teda v skupine odohrá 3 stretnutia). Víťaz skupiny A potom vo finále nastúpi proti víťazovi skupiny B. Družstvá na druhom mieste v skupinách zabojujú proti sebe o celkové 3. miesto, družstvá na 3. mieste v skupinách o celkové 5. miesto a družstvá na poslednom mieste v skupinách o konečné 7. miesto.

03. 05. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

Fotogaléria bratislavského derby medzi TK Slávia STU a TK Slovan

Úvodné kolo mužskej extraligy zviedlo v skupine B proti sebe dva bratislavské kluby – TK Slávia STU a TK Slovan. Víťazstvo si vybojovala Slávia STU, ktorá už po dvojhrách vyhrávala 4:1. O body domácich sa v singloch postupne postarali Marek Semjan, Michal Krajčí, Lukáš Palovič a Filip Horanský, za hostí bodoval Matej Maruščák. Stretnutie sa napokon skončilo konečným výsledkom 6:1, slovanisti na záverečné štvorhry nenastúpili pre zdravotné problémy. Stretnutie zachytil objektív fotografa Dušana Barbuša.

01. 05. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

EXTRALIGA 2023 - MUŽI

Extraliga, najvyššia slovenská tenisová súťaž družstiev mužov, sa úvodným kolom rozbehla v pondelok 1. mája. Oproti minulým rokom sa odohrá v zmenenom formáte. Osem tímov je rozdelených do dvoch skupín. V rámci každej skupiny si zmerajú sily všetky tímy (každý tím teda odohrá v skupine 3 stretnutia). Víťaz skupiny A potom vo finále nastúpi proti víťazovi skupiny B. Družstvá na druhom mieste v skupinách zabojujú proti sebe o celkové 3. miesto, družstvá na 3. mieste v skupinách o celkové 5. miesto a družstvá na poslednom mieste v skupinách o konečné 7. miesto.

01. 05. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

Víťazmi ENSANA SLOVAKIA CUPU Hrazdil a Tomajková

Českí juniori Jan Hrazdil (na snímke vľavo) a Kristýna Tomajková sa stali víťazmi 44. ročníka medzinárodného tenisového turnaja dorastu ENSANA SLOVAKIA CUP, turnaja kategórie ITF WTT J200, ktorý sa v uplynulom týždni konal na dvorcoch TK Kúpele Piešťany. 18-ročný Hrazdil potvrdil z pozície  prvého nasadeného úlohu favorita, keď si v českom finále dvojhry chlapcov poradil s o dva roky mladším Janom Kumstátom 2:6, 7:6, 7:5, pričom v druhom sete odvrátil dva mečbaly. Oveľa jednoznačnejší priebeh malo finále dvojhry dievčat, v ktorom Kristýna Tomajková zvíťazila nad dánskou hráčkou Sarafinou Oliviou Hansenovou 6:2, 6:2.

28. 04. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

Sloboda víťazom dvojhry aj štvorhry na TEJT 2 v Trnave

Leon Sloboda sa stal víťazom dvojhry aj štvorhry na medzinárodnom turnaji TEJT 2 hráčov do 14 rokov v Trnave. V pozícii nasadenej trojky si v čisto slovenskom singlovom finále poradil s päťkou pavúka Richardom Križanom 6:4, 6:4. Sloboda si po boku Dominika Mačeja pripísal aj deblový titul, ich fináloví súperi Thomas Eversfield a Matej Novák z Českej republiky na súboji o titul nenastúpili.

23. 04. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

Zasadnutie Rady vo fotografiách

Na zasadnutí najvyššieho orgánu Slovenského tenisového zväzu - Rady STZ - sa okrem schválenia nových Stanov STZ a ďalších dôležitých predpisov a záležitostí udeľovali aj Ceny za rozvoj tenisu. Tie si tento rok odniesli nasledovní dlhoroční tenisoví činovníci: Mgr. Ján Studenič, Mgr. Matej Stanko, Peter Simčák a Miroslav Janda. Za Petra Simčáka cenu prebral podpredseda Východoslovenského tenisového zväzu Igor Lupták. Ocenenie in memoriam bolo udelené doc. RNDr. Antonovi Zrubákovi, CSc., za ktorého ocenenie prebral predseda Bratislavského tenisového zväzu Peter Miklušičák.

FOTO: Dušan Barbuš

22. 04. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

V sobotu zasadala Rada STZ

Rada Slovenského tenisového zväzu (STZ) - najvyšší orgán zväzu - zasadala v Národnom tenisovom centre dňa 22. apríla 2023.  Zasadnutie otvoril predseda Rady STZ Milan Baláž. Prezident zväzu Miloslav Mečíř predniesol správu o činnosti a podrobne hodnotil všetky oblasti činnosti STZ za posledných 12 mesiacov.

V rámci zasadnutia bola udelená Cena za rozvoj tenisu nasledovným dlhoročným tenisovým činovníkom: Mgr. Ján Studenič, Mgr. Matej Stanko, Peter Simčák, Miroslav Janda, ocenenie in memoriam bolo udelené doc. RNDr. Antonovi Zrubákovi, CSc. Prebral ho predseda Bratislavského tenisového zväzu Peter Miklušičák.

22. 04. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

Valné zhromaždenie BTZ zrušené

Valné zhromaždenie Bratislavského tenisového zväzu (BTZ) bolo vo štvrtok 20. apríla 2023 opäť zrušené. Nedostavila sa totiž nadpolovičná väčšina klubov. Je to už druhý neúspešný pokus o zasadnutie tohto orgánu. Prvé Valné zhromaždenie BTZ sa malo uskutočniť 29. marca 2023, to však nebolo zvolané v zmysle Stanov BTZ (neskoro poslané pozvánky a materiály).

21. 04. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

Medzinárodný juniorský turnaj ITF J200 v Piešťanoch

V týždni od 17. apríla 2023 sa na dvorcoch TK Kúpele Piešťany hrá medzinárodný juniorský turnaj kategórie ITF J200 chlapcov a dievčat do 18 rokov. Najvyššie nasadeným spomedzi domácich chlapcov je sedmička Michal Krajčí, u dievčat je jednotkou pavúka Nina Vargová. Viac informácií o podujatí nájdete na stránke www.itftennis.com.

17. 04. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

Medveď s premiérovým titulom z juniorského okruhu ITF

Jakub Medveď získal titul vo dvojhre na juniorskom turnaji ITF J30 v Prešove. V slovenskom finále si hladko poradil s Tomášom Talajkom a zvíťazil 6:1, 6:2. Pre sedemnásťročného Medveďa je to vôbec prvý titul z juniorského okruhu ITF. Vo štvorhre si prvenstvo pripísali Bence Tóth spolu s Maďarom Barnabasom Siftom. Najvyššie nasadený pár si vo finále poradil s osmičkami pavúka Wiktorom Jezom a Adamom Majchrzakom z Poľska a zdolal ich 6:4, 6:4.

28. 03. 2023
Tenis doma Více zde