• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

TENIS EP = elektronické periodikum STZ

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP

 
Hlavní obsah stránky

 Tenis EP = elektronické periodikum Slovenského tenisového zväzu:   www.stz.sk/tenis

- - - AKTUALITY

- - - TENIS DOMA

- - - DAVIS CUP

- - - FED CUP

- - - SLOVAK OPEN

- - - ROZHOVORY

- - - TASR

- - - ARCHÍV (mesačník tenis 2006 - 2012)

Vydavateľ: STZ a STZ Marketing, s. r. o., Príkopova 6, 831 03 Bratislava
Redakcia: Príkopova 6, 831 03 Bratislava, 8. poschodie, telefón 02/49 209 881
Zodpovedná redaktorka: Ing. Petra Chamillová
Redakčná rada: Dr. Tibor Macko, Ing. Igor Moška, Dr. Ľubomír Páleník, Ing. Vladimír Habas
Periodicita: denná aktualizácia
Newsletter: súčasť elektronického média s dvojtýždňovou periodicitou
ISSN: 1339-9764

 

 

 
 
 
news img

Peugeot Tennis Tour 2020 by Fortuna

Séria turnajov, ktorú organizuje Slovenský tenisový zväz pod názvom Peugeot Tennis Tour 2020 by Fortuna, sa rozbehla prvým podujatím. Všetky dôležité informácie, denný program, pavúky, výsledky, rozhovory a fotografie nájdete na stránke www.peugeottennistour2020.sk.

 
news img

Peugeot Tennis Tour 2020 by Fortuna

Slovenský tenisový zväz (STZ) organizuje sériu špeciálnych turnajov mužov a žien s názvom „Peugeot Tennis Tour 2020 by Fortuna“. Jej cieľom je zabezpečiť kvalitný súťažný program, predovšetkým pre hráčov a hráčky, ktorí zvyčajne štartujú na turnajoch ATP, WTA a ITF. Ide v prevažnej miere o reprezentantov a reprezentantky SR v kategóriách dospelých a dorastu. STZ má záujem, aby najlepší slovenskí hráči mali zabezpečený čo najkvalitnejší domáci program. Všetky turnaje sú určené pre 16 mužov a 16 žien, ktorí budú do turnaja akceptovaní podľa stanovených pravidiel.

 
news img

Na extraligu už tento týždeň

Extraliga, najvyššia slovenská tenisová súťaž družstiev, sa začína už v nedeľu 28. apríla úvodným kolom. Prvenstvo obhajujú hráči TK LOVE 4 TENNIS Bratislava a hráčky TK Slávia STU Bratislava. Na súpiskách jednotlivých tímov figuruje viacero zvučných mien domáceho tenisu. Z daviscupového tímu Slovenska sú to Lukáš Klein, Jozef Kovalík, Alex Molčan, Lukáš Pokorný, Norbert Gombos aj Igor Zelenay, spomedzi slovenských reprezentantiek v Pohári Billie Jean Kingovej Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Hrunčáková, Tereza Mihalíková či Renáta Jamrichová. Najväčšou medzinárodnou hviezdou je Argentínčan Tomas Martin Etcheverry, aktuálne 27. hráč svetového rebríčka ATP, ktorý je na súpiske vlaňajšieho finalistu z Jaslovských Bohuníc.

22. 04. 2024
Tenis doma Více zde
 
news img

Gombos v Ostrave do hlavnej

Norbert Gombos postúpil do hlavnej súťaže dvojhry na challengeri 75 v Ostrave (74 825 eur, antuka vonku). Vo finále kvalifikácie si poradil so štvrtým nasadeným Brazílčanom Orlandom Luzom a po otočke ho zdolal 4:6, 6:4, 7:6(1) za 144 minút. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza nastúpi v prvom kole hlavnej súťaže proti tretiemu nasadenému Vitalijovi Sačkovi z Ukrajiny.

22. 04. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Klein v Madride hladko vyhral

Lukáš Klein postúpil do finále kvalifikácie na turnaji ATP 1000 v Madride (9 249 713 eur, antuka vonku). V úvodnom eliminačnom kole si poradil s domácim držizeľom voľnej karty Polom Martinom Tiffonom a hladko ho zdolal 6:3, 6:2 za 82 minút. Zverenec trénera Karola Kučeru a kondičného Dávida Olasza zabojuje o postup do hlavnej súťaže proti piatemu nasadenému Argentínčanovi Thiagovi Agustinovi Tirantemu.

22. 04. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Sanson finalistom dvojhry na turnaji TEJT 1 do 12 rokov v Antalyi

Matteo Sanson postúpil do finále dvojhry na turnaji Tennis Europe hráčov do 12 rokov v tureckej Antalyi. V súboji o titul nestačil na Rusa Platona Gripiča a podľahol mu 1:6, 0:6. Jedenásťročný Slovák si tak na prvý singlový titul na okruhu TE bude musieť ešte počkať. Vo štvorhre sa už z turnajového víťazstva radoval dvakrát.

21. 04. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Gombos v Ostrave o hlavnú

Norbert Gombos zabojuje o postup do hlavnej súťaže dvojhry na challengeri 75 v Ostrave (74 825 eur, antuka vonku). V úvodnom kvalifikačnom kole si poradil s Rusom Jevgenijom Karlovským a zdolal ho vo vyrovnanom zápase 4:6, 6:1, 7:5 za 126 minút. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza si v eliminačnom finále zmeria sily so štvrtým nasadeným Brazílčanom Orlandom Luzom.

21. 04. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Kováčik a Masaryková víťazmi turnaja TEJT 2 do 14 rokov v Trnave

Juraj Kováčik a Laura Masaryková získali titul vo dvojhre na medzinárodnom turnaji Tennis Europe hráčov do 14 rokov v Trnave. Kováčik v pozícii nasadenej osmičky zvíťazil vo finále nad nasadenou trojkou Antonom Kahlingom z Rakúska a zdolal ho presvedčivo 6:1, 6:1. Pre trinásťročného Slováka je to prvý titul na okruhu TE v kategórii U14.

21. 04. 2024
Tenis doma Více zde
 
news img

Žabková s titulom vo štvorhre na ITF J200 v Piešťanoch

Kiara Žabková (na fotografii vpravo) získala deblový titul na medzinárodnom juniorskom turnaji ITF WTT J200 v Piešťanoch. Spolu s Češkou Nelou Charvátovou si vo finále hladko poradili so šiestym nasadeným slovenským párom Soňa Depešová, Ema Mravcová a zdolali ho 6:2, 6:1 za 48 minút. Pre šestnásťročnú Žabkovú je to druhý titul vo štvorhre na juniorskom okruhu ITF, oba získala v tomto roku.

FOTO: tenipo

20. 04. 2024
Tenis doma Více zde
 
news img

V sobotu zasadala Rada STZ

Rada Slovenského tenisového zväzu (STZ) - najvyšší orgán zväzu - zasadala v Národnom tenisovom centre dňa 20. apríla 2024. Zasadnutie otvoril predseda Rady STZ Milan Baláž. Prezident zväzu Miloslav Mečíř predniesol správu o činnosti a podrobne hodnotil všetky oblasti činnosti STZ za posledných 12 mesiacov.

V rámci zasadnutia bola udelená Cena za rozvoj tenisu nasledovným dlhoročným tenisovým činovníkom: Ján Cerovský, Miloslav Mečíř, Peter Pavličko st., Ing. Milan Skonc.

19. 04. 2024
Tenis doma Více zde
 
news img

BJKC: SR na desiatej priečke

Slovensko figuruje na desiatej priečke nového rebríčka krajín v Pohári Billie Jean Kingovej. Po víťazsve v kvalifikačnom stretnutí nad Slovinskom si polepšilo o jednu priečku. Na čele renkingu je naďalej Kanada, úradujúci majster sveta z roku 2023. Druhá je Česká republika, tretia priečka patrí Taliansku. Do elitnej desiatky krajín sa vyšplhalo Poľsko, naopak, vypadli z nej Kazachstan a Francúzsko. V tomto roku štartuje v Pohári Billie Jean Kingovej rekordný počet 138 krajín.

 
news img

Schmiedlová podľahla Garciovej

Anna Karolína Schmiedlová nepostúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA 250 vo francúzskom meste Rouen (232 244 eur, antuka v hale). Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza nestačila v druhom kole na domácu dvojku pavúka Caroline Garciovú (23. WTA) a podľahla jej 1:6, 0:6 za necelú hodinu.

FOTO: Instagram/openrouen

18. 04. 2024
Aktuality Více zde