• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

TENIS EP = elektronické periodikum STZ

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP

 
Hlavní obsah stránky

 Tenis EP = elektronické periodikum Slovenského tenisového zväzu:   www.stz.sk/tenis

- - - AKTUALITY

- - - TENIS DOMA

- - - DAVIS CUP

- - - FED CUP

- - - SLOVAK OPEN

- - - ROZHOVORY

- - - TASR

- - - ARCHÍV (mesačník tenis 2006 - 2012)

Vydavateľ: STZ a STZ Marketing, s. r. o., Príkopova 6, 831 03 Bratislava
Redakcia: Príkopova 6, 831 03 Bratislava, 8. poschodie, telefón 02/49 209 881
Zodpovedná redaktorka: Ing. Petra Chamillová
Redakčná rada: Dr. Tibor Macko, Ing. Igor Moška, Dr. Ľubomír Páleník, Ing. Vladimír Habas
Periodicita: denná aktualizácia
Newsletter: súčasť elektronického média s dvojtýždňovou periodicitou
ISSN: 1339-9764

 

 

 
 
 
news img

Mečíř: Chlapci nám urobili radosť

Obrovskú radosť prežívali po víťazstve Slovenska nad favorizovaným Srbskom aj prezident Slovenského tenisového zväzu Miloslav Mečíř (na snímke) a generálny sekretár Igor Moška. Tešili sa nielen zo samotného postupu Slovenska, ale aj z výkonov hráčov, hry, akou sa prezentovali a z ich bojovnosti pri reprezentovaní našej krajiny. Triumf na Srbskom a postup na finálový turnaj obaja označili za fantastický úspech slovenského tenisu.

03. 02. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Zelenay: Neopísateľné pocity

Slovenskí tenisti postúpili prvýkrát do skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára. V kvalifikačnom dueli vyhrali na antuke v Kraljeve nad domácim Srbskom 4:0. O rozhodujúci tretí bod sa zaslúžili Igor Zelenay s Lukášom Kleinom, ktorí v sobotňajšej štvorhre zdolali pár Nikola Čačič, Miomir Kecmanovič 7:6(4), 6:3. Záverečný bod pridal Lukáš Pokorný, ktorý viedol nad Laslom Djerem 4:3, keď jeho súper zápas skrečoval pre zranenie.

03. 02. 2024
Davis Cup Více zde
 
news img

Skvelé! Slováci na finálový turnaj!

Slovenskí tenisti postúpili prvýkrát do skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára. V kvalifikačnom dueli vedú na antuke v Kraljeve nad domácim Srbskom už 3:0. O rozhodujúci tretí bod sa zaslúžili Igor Zelenay s Lukášom Kleinom, ktorí v sobotňajšej štvorhre zdolali pár Nikola Čačič, Miomir Kecmanovič 7:6(4), 6:3 za 98 minút.

03. 02. 2024
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Zmena v deblovej nominácii

Slovenský kapitán Ľubomír Kurhajec sa pred sobotňajšou štvorhrou rozhodol pre zmenu v nominácii. Namiesto pôvodne nominovaného Jozefa Kovalíka pošle na kurt Lukáša Kleina, ktorý sa spolu s Igorom Zelenayom pokúsia získať rozhodujúci tretí bod pre slovenské farby. Nad domácim Srbskom vedú v Kraljeve po prvom dni 2:0. Za Srbov nastúpia pôvodne nominovaní Nikola Čačič, Miomir Kecmanovič. Zápas je na programe o 13.00 h.

03. 02. 2024
Davis Cup Více zde
 
news img

Kurhajec: Rozhodnúť vo štvorhre

Po vlaňajšom víťazstve nad Stefanosom Tsitsipasom získal ďalší cenný daviscupový skalp a priblížil slovenských tenistov k postupu na finálový turnaj. Alex Molčan otočil duel proti Srbovi Dušanovi Lajovičovi a postaral sa o to, že Slováci viedli po úvodnom dni v Kraljeve 2:0. Priznal, že ho výrazne povzbudilo víťazstvo Lukáša Kleina nad Miomirom Kecmanovičom.

03. 02. 2024
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Fotogaléria prvého hracieho dňa

Po prvom hracom dni vedie Slovensko v kvalifikačnom stretnutí Davisovho pohára na pôde Srbska 2:0. Prvý bod získal pre slovenské farby Lukáš Klein víťazstvom nad domácou jednotkou Miomirom Kecmanovičom, druhý pridal Alex Molčan, ktorý zdolal Dušana Lajoviča.

FOTO: ITF - Davis Cup

03. 02. 2024
Davis Cup Více zde
 
news img

Kurhajec: Vedenie 2:0 je ako sen

Po víťazstve Alexa Molčana v druhej dvojhre stretnutia Srbsko - Slovensko vypukla v hosťujúcom tábore veľká radosť. Slovensko po prvom dni vedie 2:0, no všetci si dobre uvedomujú, že ešte nič nie je rozhodnuté. V sobotu má slovenská družina tri mečbaly na to, aby po prvý raz postúpila do skupinovej fázy finálového turnaja. Stále však treba urobiť posledný dôležitý krok. Kapitán slovenského tímu v Kraljeve Ľubomír Kurhajec bol však po prvom dni spokojný.

02. 02. 2024
Davis Cup Více zde
 
news img

Skvelé! Slovensko vedie 2:0!

Slovenskí tenisti sú blízko k postupu do septembrovej skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára. Po prvom dni kvalifikačného duelu v Srbsku vedú nad favorizovaným domácim tímom 2:0. O druhý bod pre slovenské farby sa na antuke v Kraljeve zaslúžil Alex Molčan, ktorý zdolal srbskú dvojku Dušana Lajoviča 4:6, 6:2, 6:0 za 115 minút.

02. 02. 2024
Davis Cup Více zde
 
news img

Luki Klein: Som veľmi šťastný

Lukáš Klein pokračuje vo výborných výkonoch z Austrálie aj počas kvalifikačného daviscupového stretnutia, v ktorom slovenskí hráči bojujú v Srbsku o postup do skupinovej časti finálového turnaja 2024. V otváracom zápase stretnutia zdolal v pozícii tímovej dvojky Srba Miomira Kecmanoviča (41. ATP) 7:6(2), 6:2 za 89 minút.

02. 02. 2024
Davis Cup Více zde
 
news img

SR vedie, Klein získal prvý bod!

Slovenskí tenisti vedú v kvalifikačnom dueli Davisovho pohára nad domácim Srbskom 1:0. O úvodný bod sa na antuke v Kraljeve zaslúžil Lukáš Klein, ktorý zdolal domácu jednotku Miomira Kecmanoviča 7:6(2), 6:2 za 89 minút. V druhom singli nastúpili v hale Ibar proti sebe Dušan Lajovič a Alex Molčan.

02. 02. 2024
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Duch tímovej súťaže je iný

Alex Molčan chce v kvalifikácii Davisovho pohára v Srbsku nadviazať na výkon z vlaňajšieho duelu v Grécku. V Aténach zdolal vtedajšiu svetovú päťku Stefanosa Tsitsipasa a postaral sa o zo, že slovenský tím môže opäť súperiť o postup do skupinovej fázy finálového turnaja. Slovenskú jednotku čaká v piatok podvečer súboj proti srbskej dvojke Dušanovi Lajovičovi.

02. 02. 2024
Davis Cup Více zde
 
news img

Mihalíková v Linzi končí vo štvrťfinále

Tereza Mihalíková spoločne s Nórkou Ulrikke Eikeriovou nepostúpili do semifinále štvorhry na turnaji WTA 500 v rakúskom Linzi (802 237 USD, tvrdý povrch v hale). V pozícii druhého nasadeného páru nestačili vo štrťfinále na talianske duo Sara Erraniová, Jasmine Paoliniová a podľahli mu vo vyrovnanom zápase 4:4, 7:5, 8-10 za rovných 100 minút.

01. 02. 2024
Aktuality Více zde