• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Davis Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Davis Cup

 
news img

Martin prehral, Česi vedú 2:1

Slovenskí tenisti prehrávajú v priateľskom stretnutí daviscupových tímov v Prahe s Českom 1:2. O druhý bod pre domáce farby sa postaral Zdeněk Kolář, ktorý na antuke Sparty deklasoval Andreja Martina 6:0, 6:2. V záverečnom singli si zmerajú sily Jonáš Forejtek a Filip Horanský.

05. 07. 2020
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Gombos vyrovnal na 1:1

Slovenskí tenisti hrajú po prvom dni priateľského stretnutia daviscupových tímov v Prahe s Českom 1:1. O vyrovnávajúci bod pre slovenské farby sa zaslúžil Norbert Gombos, ktorý zdolal českú dvojku Lukáša Rosola hladko 6:3, 6:2. V úvodnej dvojhre zvíťazil Jiří Veselý nad Lukášom Kleinom 7:5, 3:6, 7:5.

04. 07. 2020
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Klein na úvod prehral

Slovenskí tenisti prehrávajú v priateľskom stretnutí daviscupových tímov v Prahe s Českom 0:1. O úvodný bod pre domáce farby sa postaral Jiří Veselý, ktorý na antuke Sparty zdolal slovenskú dvojku Lukáša Kleina po trojsetovom boji 7:5, 3:6, 7:5. V druhom singli si zmerajú sily Lukáš Rosol a Norbert Gombos.

04. 07. 2020
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: V singli Gombos a Klein

Priateľské stretnutie daviscupových tímov Česka a Slovenska v Prahe otvorí v sobotu o 11.00 h súboj Jiřího Veselého a Lukáša Kleina. V druhej dvojhre si na antukovom dvorci Sparty zmerajú sily Lukáš Rosol a Norbert Gombos. V nedeľu o 11.00 h najskôr nastúpia na kurt Veselý s Gombosom. V záverečnom singli si skrížia rakety Rosol a Klein. Vo štvorhre počíta český kapitán Jaroslav Navrátil s tandemom Zdeněk Kolář, Jonáš Forejtek. Slovenský kapitán Dominik Hrbatý chce dať príležitosť dvojici Klein, Igor Zelenay.

03. 07. 2020
Davis Cup Více zde
 
news img

Hrbatého derniéra s Čechmi?

Na pondelkovej tlačovej konferencii k nomináciam Slovenska a Česka o Pohár priateľstva naznačil Dominik Hrbatý možnosť, že stretnutie v Prahe bude jeho posledným na daviscupovej kapitánskej stoličke. V septembri mal viesť tím v domácom dueli s Čile, no ten preložili kvôli nebezpečnej situácii spojenej s pandémiou koronavírusu na rok 2021.

29. 06. 2020
Davis Cup Více zde
 
news img

Aj Davis Cup až o rok

Finálový turnaj Davisovho pohára v Madride preložili na rok 2021. Informovala o tom investičná firma Kosmos a Medzinárodná tenisová federácia (ITF). Pôvodne sa mal finálový turnaj uskutočniť od 23. do 29. novembra v Madride, ale zastavila ho koronakríza. Nový termín je 22. až 28. novembra 2021. Štartové pole 18-členného podujatia ani vyžrebovanie sa nezmenilo.

26. 06. 2020
Davis Cup Více zde
 
news img

Slovensko privíta Čile

Slovenskí tenisti privítajú v septembrovom dueli I. svetovej skupiny Davisovho pohára Čile. To je výsledok piatkového žrebu v londýnskej centrále ITF. Víťaz stretnutia postúpi do kvalifikácie o finálový turnaj, ktorá je na programe vo februári 2021. Slovensko bolo pri žrebe nenasadené, Čile figurovalo na piatej pozícii medzi nasadenými tímami. Hrať sa bude 18. a 19. septembra 2020. Pôjde už o ôsme stretnutie za sebou, ktoré odohrá Slovensko pred domácimi divákmi, šieste pod vedením kapitána Dominika Hrbatého.

13. 03. 2020
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Slovensko nenasadené

Pri žrebe stretnutí I. svetovej skupiny Davisovho pohára nebude Slovensko v piatok 13. marca nasadené. Znamená to, že tím Dominika Hrbatého si zmeria sily s jedným z dvanástich nasadených tímov (Belgicko, Argentína, Japonsko, Holandsko, Čile, India, Uzbekistan, Brazília, Kórejská republika, Portugalsko, Bosna a Hercegovina, Izrael). Stretnutia sa uskutočnia 18. a 19. septembra 2020 a víťazi postúpia do kvalifikácie vo februári 2021. Slovensku patrí v najnovšom daviscupovom rebríčku 31. miesto.

09. 03. 2020
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Slovensko bez Madridu

Slovenskí tenisti zostali po druhý raz za sebou pred bránami finálového turnaja Davisovho pohára. Podľa slov kapitána Dominika Hrbatého však boli k postupu do Madridu bližšie ako vlani, keď na antuke v bratislavskom NTC prehrali s Kanadou 2:3. Andrej Martin mal v prvom federálnom derby s Českom veľkú šancu vyrovnať na 2:2, proti Jiřímu Veselému však nepremenil mečbal a Norbert Gombos sa tak nedostal k tomu, aby sa v záverečnej dvojhre pokúsil zavŕšiť dokonalý obrat.

08. 03. 2020
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Obrat sa nepodaril

Slovenskí tenisti nepostúpili na finálový turnaj Davisovho pohára v Madride. V kvalifikačnom dueli prehrali na antuke v bratislavskom NTC s Českom 1:3. O rozhodujúci tretí bod pre české farby sa zaslúžil Jiří Veselý, ktorý v súboji tímových jednotiek zdolal Andreja Martina po vyše dvaapolhodinovom trojsetovom boji 4:6, 7:5, 7:5. V druhom dejstve otočil z 2:5, v treťom odvrátil za stavu 4:5 mečbal. Slovákov čaká v septembri zápas o to, aby v roku 2021 opäť mohli hrať kvalifikáciu o postup na finálový turnaj.

07. 03. 2020
Davis Cup Více zde
 
news img

Po štvorhre znížené na 1:2

Slovenskí tenisti znížili stav kvalifikačného duelu o postup na finálový turnaj Davisovho pohára s Českom na 1:2. O prvý bod pre domáce farby sa na antuke v bratislavskom NTC zaslúžili Filip Polášek s Igorom Zelenayom, ktorí zdolali pár Jonáš Forejtek, Zdeněk Kolár 6:4, 6:4. Slováci si tak udržali šance na postup do Madridu.

07. 03. 2020
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Fotogaléria prvého dňa

Slovenskí tenisti prehrávajú po úvodnom dni daviscupového stretnutia s Českom 0:2. V prvom zápase prehrala slovenská dvojka Jozef Kovalík s lídrom českého tímu Jiřím Veselým 3:6, 5:7. Potom na dvorec nastúpil domáci hráč číslo jeden Andrej Martin, ktorý nestačil na Lukáša Rosola a podľahol mu 4:6, 4:6. Takto zachytil úvodný deň vo fotografiách Roman Benický.

07. 03. 2020
Davis Cup Více zde