• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Davis Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Davis Cup

 
news img

Hrbatý: Zatiaľ vyčnieva Martin

Pred blížiacim sa stretnutím I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára Slovenska proti Švajčiarsku vyslovili na tlačovej konferencii spokojnosť s prípravou svojho tímu obaja kapitáni. Stretnutie sa začína úvodnými dvojhrami v piatok 13. septembra od 17.00 h, v sobotu 14. septembra pokračuje štvorhrou od 16.00 h a následne záverečnými dvojhrami. Hrať sa bude na centrálnom dvorci AXA arény NTC pod otvorenou strechou.

11. 09. 2019
Davis Cup Více zde
 
news img

Hrbatý a spol. už v NTC

Daviscupoví reprezentanti Slovenska sa stretnú v utorok v NTC a už sa pod vedením kapitána Dominika Hrbatého začnú pripravovať na stretnutie so Švajčiarskom (13. -14. septembra). Zatiaľ budú trénovať vonku na susedných kurtoch Slovana. V AXA aréne NTC, dejisku súboja, v týchto dňoch pripravujú antukový dvorec. Hrať sa bude pod otvorenou strechou.

02. 09. 2019
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Nominácia Švajčiarska

Kapitán švajčiarskej daviscupovej reprezentácie Severin Lüthi nominoval tím na nadchádzajúce stretnutie proti Slovensku (13. - 14. 9. 2019, AXA aréna NTC). Lídrom, ako uvádzajú stránky swisstennis.ch a daviscup.com, bude Henri Laaksonen (na snímke), aktuálne 119. hráč rebríčka ATP. Slovenský kapitán Dominik Hrbatý oznámi zostavu na tlačovej konferencii 3. septembra v NTC (11.00).

 

29. 08. 2019
Davis Cup Více zde
 
news img

SR - Švajčiarsko o 17.00 a 16.00

Od júla naplno beží predpredaj vstupeniek na stretnutie Slovensko - Švajčiarsko v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára (ticketportal.sk; predpredaj.sk). Súboj sa uskutoční v Bratislave v piatok a sobotu 13. a 14. septembra 2019 na antuke AXA arény NTC. Cena vstupeniek na každý deň je po 10 eur, začiatok piatkových dvojhier je o 17.00, sobotňajší program otvorí štvorhra so začiatkom o 16.00 a po nej pokračujú záverečné dvojhry.

14. 08. 2019
Davis Cup Více zde
 
news img

Proti Švajčiarsku na antuke

Slovensko odohrá stretnutie I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára so Švajčiarskom na antuke AXA arény NTC v Bratislave v piatok a sobotu 13. a 14. septembra 2019. Nomináciu na stretnutie so Švajčiarskom určí slovenský kapitán Dominik Hrbatý 3. septmbra 2019. Víťaz súboja postúpi do kvalifikácie o finálový turnaj, ktorá je na programe na jar 2020.

21. 06. 2019
Davis Cup Více zde
 
news img

Moška trafil - Švajčiarsko!

,,Želal by som si Švajčiarsko doma," vyslovil prianie pred dnešným daviscupovým žrebom generálny sekretár STZ Igor Moška. Vyšlo mu to! Slovenskí tenisti privítajú v septembrovom dueli I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára Švajčiarsko. To je výsledok stredajšieho žrebu v londýnskej centrále ITF. Víťaz stretnutia postúpi do kvalifikácie o finálový turnaj, ktorá je na programe vo februári 2020.

06. 02. 2019
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Slovensko je nenasadené

Pri žrebe stretnutí I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára nebude Slovensko v stredu 6. februára nasadené. Znamená to, že v štyroch prípadoch by Hrbatého tím hral v septembri vonku (Švédsko, Rakúsko, Maďarsko, Portugalsko) a vo dvoch by o výhode domáceho prostredia rozhodol dodatočný žreb (Česko, Švajčiarsko). Slovensku patrí v najnovšom daviscupovom rebríčku 29. miesto.

04. 02. 2019
Davis Cup Více zde
 
news img

Ako ďalej v Davis Cupe?

Dvanásť tímov, ktoré prehrali v daviscupovej kvalifikácii - medzi nimi aj Slovensko - pokračuje v tomto roku v septembrovom termíne v regionálnych zónach podľa rebríčka zo 4. februára 2019. V prvej skupine euro-africkej zóny sa bude v septembri 2019 hrať 6 stretnutí, po tri stretnutia budú v americkej a ázijsko-oceánskej zóne. Systém doma - vonku v prvej skupine zostáva zachovaný. Dvanásť víťazov stretnutí v zónach l. skupiny v septembri 2019 bude hrať v roku 2020 opäť kvalifikáciu o postup na finálový turnaj.

03. 02. 2019
Davis Cup Více zde
 
news img

Skvelé zápasy, smutný koniec

Zverencom Dominka Hrbatého sa nepodarilo postúpiť na vytúžený finálovú turnaj v Madride. Kapitán slovenského daviscupového tímu bol však napriek prehre 2:3 s Kanadou na hráčov hrdý. Dvojdňový kvalifikačný duel na antuke v bratislavskom NTC bol podľa jeho slov lahôdkou pre tenisových fanúšikov.

Foto: Roman Benický

02. 02. 2019
Davis Cup Více zde
 
news img

Slovensko - Kanada 2:3

Slovenskí tenisti nepostúpili na novembrový finálový turnaj Davisovho pohára do Madridu. V kvalifikačnom dueli prehrali na antuke v Bratislave s kanadou 2:3. O všetkom rozhodla až záverečná dvojhra, v ktorej Norbert Gombos podľahol Felixovi Augerovi-Aliassimeovi 3:6, 4:6. Gombos nastúpil namiesto pôvodne nominovaného Filipa Horanského. Slováci budú v septembri bojovať o udržanie sa vo svetovej skupine.

02. 02. 2019
Davis Cup Více zde
 
news img

Kližan prehral, stav je 2:2

Slovenskí tenisti hrajú v kvalifikačnom dueli o postup na finálový turnaj Davisovho pohára s Kanadou 2:2. O vyrovnávajúci bod pre zámorský tím sa na antuke v Bratislave zaslúžil Denis Shapovalov (na obr.), ktorý v dueli tímových jednotiek zdolal Martina Kližana 7:6 (4), 6:4. O všetkom tak rozhodne záverečná dvojhra medzi Norbertom Gombosom a Felixom Augerom-Aliassimeom.

02. 02. 2019
Davis Cup Více zde
 
news img

Slovensko - Kanada 2:1

Slovenskí tenisti vedú v kvalifikačnom dueli o postup na finálový turnaj Davisovho pohára nad Kanadou 2:1. O dôležitý druhý bod sa na antuke v Bratislave postarali Martin Kližan s Filipom Poláškom, ktorí v sobotňajšej štvorhre zdolali pár Denis Shapovalov, Felix Auger-Aliassime 3:6, 7:5, 6:3. Kližan nahradil pôvodne nominovaného Igora Zelenaya.

02. 02. 2019
Davis Cup Více zde