• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

FC: Britky bez Kontovej!

Johanna Kontová, britská ženská tenisová jednotka, neposilní svoj tím vo fedcupovom kvalifikačnom stretnutí proti Slovensku (7. - 8. február). Najväčšiu hviezdu ostrovaniek dlhodobo trápi zranené koleno, kvôli ktorému vynechala aj vlaňajší US Open. V aktuálnej sezóne štartovala na turnaji v Brisbane, kde skončila hneď v úvodnom kole na rakete Češky Strýcovej. Aj napriek zdravotným problémom plánuje trinástka svetového rebríčka štartovať na Australian Open, no Fed Cup v tejto sezóne vynechá.

 
news img

Vstupenky na SR - V. Británia

Vo februárovom stretnutí slovenskej fedcupovej reprezentácie proti Veľkej Británii pôjde o veľa. V AXA aréne NTC sa 7. – 8. februára 2020 rozhodne o tom, ktorý z tímov postúpi na finálový turnaj Fed Cupu. Ten sa uskutoční 14. – 19. apríla na antukových dvorcoch v Budapešti. Tenisoví fanúšikovia si vstupenky už teraz môžu zakúpiť v sieťach www.predpredaj.sk a www.ticketportal.sk a na recepcii NTC.

 

 

 
news img

Fed Cup: Veľká Británia doma!

Slovenské tenistky privítajú v kvalifikácii o postup na budúcoročný finálový turnaj Pohára federácie Veľkú Britániu. Rozhodol o tom stredajší žreb v londýnskej centrále ITF. Kvalifikačné duely sa uskutočnia 7. a 8. februára 2020. Osem víťazných tímov bude 14. až 19. apríla v Budapešti bojovať o cennú trofej spoločne s domácim Maďarskom, Austráliou, Francúzskom a Českom.

 
news img

Fedcupový žreb je 21. augusta

Slovenská fedcupová reprezentácia spozná najbližšieho súpera v stredu 21. augusta (13.00 SELČ) , keď sa v Londýne uskutoční žreb kvalifikácie o postup na finálový turnaj Pohára federácie (14. – 19. apríla 2020 v Budapešti). Slovensko je nenasadené podobne ako Lotyšsko, Kanada, Japonsko, Rusko, Kazachstan, Brazília a Holandsko.

 
news img

Fed Cup po novom

Pohár federácie zmení od roku 2020 formát po vzore Davisovho pohára. Šestnásť tímov vrátane Slovenska bude 7.-8. februára bojovať o postup na 12-členný finálový turnaj, ktorý sa uskutoční 14.-19. apríla na antukových dvorcoch v Budapešti.

 
news img

Slovensko pätnáste

Slovensko sa po fedcupovom víťazstve nad Brazíliou posunulo v aktuálnom rebríčku zo 16. na 15. miesto. Na čele je Česko pred USA a Francúzskom, ktoré sa prebojovalo tohto roku do finále proti Austrálii. Uskutoční sa 9. - 10. novembra u protinožcov.

 
news img

Veľa šťastia, Dominika!

Bola to radostná, emotívna a hlavne víťazná rozlúčka. Dominika Cibulková sa pred svojimi fanúšikmi rozlúčila s fedcupovou reprezentáciou. V AXA aréne NTC tlieskali fanúšikovia tenisu hráčke, ktorá reprezentovala 14 rokov a odohrala 22 stretnutí za Slovensko. V máji bude mať 30 rokov a ešte pokračuje v profesionálnej kariére. Veľa šťastia a tenisových úspechov, Dominika! Krajšiu fedcupovú rozlúčku si ani nemohla želať. Dominika Cibulková zdolala na antuke v bratislavskom NTC Brazílčanku Beatriz Haddadovú Maiovú a rozhodla o tom, že slovenské tenistky sa udržali v II. svetovej skupine.

 
news img

Kužmová získala druhý bod

Slovenské tenistky vedú po prvom dni barážového zápasu o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie nad Brazíliou 2:0. O druhý bod sa na antuke v AXA aréne bratislavského NTC zaslúžila slovenská dvojka Viktória Kužmová, ktorá zdolala Beatriz Haddadovú Maiovú 6:3, 6:3. Triumf slovenských farieb môže v nedeľu spečatiť Dominika Cibulková v prípade víčazstva nad Maiovou v súboji tímových jednotiek.

 
news img

Cibulkovej jasné víťazstvo

Slovenské tenistky vedú po úvodnej dvojhre play off súboja o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie nad Brazíliou 1:0. O prvý bod sa na antuke v AXA aréne bratislavského NTC postarala slovenská jednotka Dominika Cibulková, ktorá deklasovala brazílsku dvojku Carolinu Meligeniovú Rodriguesovú Alvesovú 6:1, 6:1. V druhom singli si zmerali sily Viktória Kužmová a Beatriz Haddadová Maiová.

 
news img

Cibulková otvára s Brazíliou

Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková a brazílska dvojka Carolina Meligeniová Rodriguesová Alvesová nastúpia v sobotu o 13.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre barážového súboja o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie. V druhom singli si na antuke v AXA aréne bratislavského NTC zmerajú sily slovenská dvojka Viktória Kužmová a brazílska jednotka Beatriz Haddadová Maiová. Rozhodol o tom piatkový žreb.

 
news img

Pozvánka na Copacabanu

Pri výmene darčekov fedcupových tímov na bankete sa vždy dočkáme nejakého prekvapenia. Slovenské tímy v poslednom čase darujú súperom praktické power banky so zväzovým emblémom. Tak urobili aj hráčky družstva kapitána Mateja Liptáka tentoraz. Brazílčanky na oplátku darovali Slovenkám značkové šľapky. Akoby ich pozývali na slávnu Copacabanu, dlhočiznú pláž v Riu de Janeiro.

 
news img

Kroje - to tu ešte nebolo!

Prekvapenie. Slovenské tenistky sa na štvrtkovom bankete pred fedcupovým stretnutím s Brazíliou predviedli v krojoch. Každá v inom. Skvelý nápad zaujal a ako dokumentujú fotografie, hráčkam netradičný výber mimoriadne pristane. Dominike Cibulkovej odovzdal prezident STZ Tibor Macko kyticu, ktorou sa pred jej rozlúčkovým reprezentačným stretnutím poďakoval za roky v slovenskom fedcupovom tíme. Banket bol dobrou príležitosťou aj na ocenenie Brazílčanky Caroline Alvesovej fedcupovým srdcom. Získala ho za februárové zápasy v I. skupine americkej zóny v Kolumbii, kde vyhrala všetky štyri zápasy, v ktorých nastúpila. Tisícdolárový šek venovala na charitu podľa vlastného rozhodnutia.