• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Brazílska jednotka na tréningu

Beatriz Haddadová Maiová (22 r.) je aktuálne najlepšia brazílska hráčka, 124. v najnovšom rebríčku WTA, ale bola už aj 58. Do Bratislavy pricestovala s oneskorením, lebo v sobotu ešte hrala semifinále v Bogote. S najlepšími Slovenka Cibulkovou a Kužmovou sa ešte nikdy nestretla. Na jej tréning pred víkendovým fedcupovým súbojom v AXA aréne NTC mieril svoj objektív Dušan Barbuš.

 
news img

Slovenky majú formu

Kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták si pochvaľuje prípravu na víkendový súboj o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie proti Brazílii. Ak nenastanú nejaké zdravotné komplikácie, vo dvojhrách by sa na antuke v AXA aréne NTC mali predstaviť Dominika Cibulková s Viktóriou Kužmovou. ,,Atmosféra v tíme je skvelá, baby tvoria super kolektív a antukový kurt je perfektne pripravený. Všetky dievčatá naplno trénujú okrem Kaji Schmiedlovej, ktorá má menšie problémy s kolenom. Po dlhej turnajovej šnúre sa chce zotaviť a zatiaľ má pohodovejší režim. Vo štvrtok alebo v piatok začne naplno trénovať. Všetky baby sú v skvelej forme," uviedol kapitán Matej Lipták.

 
news img

Ďalší rušný deň na antuke

Fedcupová reprezentácia Slovenska sa na antuke AXA arény NTC naplno pripravuje pred víkendovým stretnutím s Brazíliou. Stredajší popoludňajší blok otvárala Rebecca Šramková, po nej šla na dvorec Viktória Kužmová a na rad prišla aj štvorhra. Doobeda mali tréning Brazílčanky, ktoré očakávali poobede prílet svojej jednotky Beatriz Haddadovej Maiovej. Na schwechatské letisko ju išla čakať aj slovenská tenisová kamarátka, bývalá juniorská reprezentantka a hráčka NTC, Romana Tabaková. Prípravný týždeň si Slovenky v utorok večer spestrili návštevou divadla.
Foto: René Miko

 
news img

Príprava nabrala obrátky

V AXA aréne NTC v pondelok podvečer trénovali Dominika Cibulková a Viktória Kužmová, v utorok doobeda sa pridali Magdaléna Rybáriková s Rebeccou Šramkovou. Ako sparingpartner sa do prípravy zapojil od začiatku ľavák Matej Búřil a činní sú aj osobní tréneri hráčok, ktorí nechýbajú na tréningoch. Prípravu manažuje kapitán Matej Lipták za asistencie trénerky Janette Husárovej. Pracovnú atmosféru pred víkendovým fedcupovým súbojom play off s Brazíliou o udržanie sa v II. svetovej skupine sme zachytili objektívmi. Foto: Dušan Barbuš

 
news img

Fotenie, obed, tréning

Slovenské fedcupové družstvo absolvovalo v pondelok doobeda fotenie pre zväzového partnera Peugeot netradične v garáži NTC. Hráčky s kapitánom Matejom Liptákom si sadli potom na spoločný obed a poobede ich čakal tréning v AXA aréne NTC. Tím hrá v sobotu a nedeľu s Brazíliou play off o udržanie sa v II. svetovej skupine Fed Cupu. Začiatky v AXA aréne NTC sú od 13.00 hod. Foto: Dušan Barbuš

 
news img

Brazílčanky v AXA aréne NTC

Brazílčanky v pondelok napoludnie zavítali prvý raz do AXA arény NTC, dejiska víkendového fedcupového stretnutie so Slovenskom. Líderkou tímu je Beatriz Haddadová Maiová, ktorá ako kvalifikantka dosiahla v Bogote minulý týždeň semifinále a v rebríčku sa posunula o 41 priečok na 124. miesto. Antukový dvorec si zatiaľ prezrela len štvorica jej spoluhráčok s kapitánkou Robertou Burzagliovou a ďalšími členmi realizačného tímu (na snímke Dušana Barbuša).

 

 
news img

Fed Cup: Cibulková naposledy

Kvarteto slovenských tenistiek Dominika Cibulková, Viktória Kužmová, Anna Karolína Schmiedlová, Magdaléna Rybáriková figuruje v nominácii na barážový duel o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie. Hrať sa bude 20.-21. apríla na antuke v AXA aréne NTV v Bratislave. Pre Cibulkovú to bude fedcupová rozlúčka. Víťaz súboja sa udrží medzi druhou najlepšou osmičkou. Sobotňajší i nedeľňajší program odštartuje o 13.00 h., Hlavným rozhodcom bude Kanaďan William Coffey, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Poľka Marta Mrozinská a Francúz Manuel Absolu.

 
news img

Vstupenky na SR - Brazília

V sieťach predpredaj.skticketportal.sk a na recepcii NTC beží predpredaj vstupeniek na fedcupové stretnutie Slovensko - Brazília, ktoré sa uskutoční v Bratislave 20. a 21. apríla 2019. Hrá sa na antuke, v sobotu aj v nedeľu sú v AXA aréne NTC začiatky zhodne od 13.00 hod. Víťaz stretnutia play off o udržanie sa v II. svetovej skupine zostane aj v roku 2020 medzi 16 najlepšími družstvami sveta. Cena vstupeniek je po 10 eur na oba dni.

 
news img

S Brazíliou hráme na antuke

Stretnutie Slovensko - Brazília, play off o účasť v II. svetovej skupine Fed Cupu pre rok 2020, ktoré sa uskutoční v AXA aréne NTC 20. - 21. apríla 2019, sa bude hrať na antuke pod zatvorenou strechou. Kapitánovi Slovenska Matejovi Liptákovi predbežne prisľúbili účasť všetky popredné hráčky. Nomináciu oznámi kapitán 10. apríla 2019.

 
news img

V apríli Slovensko - Brazília

V play off o udržanie sa v II. svetovej skupine Pohára federácie privíta 20. - 21. apríla 2019 Slovensko Brazíliu. Tak určil utorkový londýnsky žreb, ktorý tímu kapitána Mateja Liptáka žičil. Okrem prijateľného súpera získalo Slovensko pri dodatočnom žrebe aj výhodu domáceho prostredia.

 
news img

Slovensko bude nasadené

Slovensko kleslo vo fedcupovom rebríčku po prehre s Lotyšskom z 12. na 16. miesto, ale pred utorkovým žrebom play off o udržanie sa v II. svetovej skupine pre rok 2020 bude štvrté nasadené. Znamená to, že sa 20. – 21. apríla 2019  môže SR stretnúť s Brazíliou, Japonskom, Talianskom a Kazachstanom. Iba s Talianskom by hralo Slovensko na domácej pôde. O výhode domáceho prostredia v ďalších troch prípadoch rozhodne dodatočný žreb.

 
news img

Lipták: Súperky o triedu lepšie

Kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták po prehre v Rige zdôraznil, že Lotyšky so Sevastovovou a Ostapenkovou momentálne patria medzi najlepších päť tímov na svete.