• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Kužmová vyrovnala na 1:1

Slovenské tenistky hrajú po úvodnom dni baráže o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie s domácim Bieloruskom 1:1. O dôležitý vyrovnávajúci bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa na harde v Minsku zaslúžila slovenská dvojka Viktória Kužmová, ktorá po výbornom bojovnom výkone zdolala bieloruskú jednotku Arinu Sobolenkovú 6:2, 2:6, 7:6 (5). V tajbrejku tretieho setu otočila z 3:5.

 
news img

SR v Minsku prehráva 0:1

Slovenské tenistky prehrávajú po úvodnej dvojhre baráže o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie v Bielorusku 0:1. O prvý bod pre domáce farby sa na harde v Minsku postarala Aleksandra Sasnovičová, ktorá zdolala Janu Čepelovú 7:6 (6), 7:5. V druhom dejstve otočila z 1:5. Čepelová nahradila v úvodnom singli zdravotne indisponovanú Annu Karolínu Schmiedlovú. V druhej dvojhre si v aréne Čižovka zmerali sily bieloruská jednotka Arina Sobolenková a slovenská dvojka Viktória Kužmová.

 
news img

Schmiedlová otvára v Bielorusku

Stretnutie play off o postup do svetovej skupiny Pohára federácie Bielorusko – Slovensko otvorí v sobotu v Minsku o 12.00 SELČ súboj domácej tímovej dvojky Aleksandry Sasnovičovej proti tímovej jednotke Slovenska Karolíne Schmiedlovej. Potom nasleduje dvojhra Arina Sobolenková – Viktória Kužmová. V nedeľu je v aréne Čižovka začiatok o 11.00 SELČ.

 
news img

Domáce budú pod tlakom

Kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták mal v stredu v bieloruskom Minsku k dispozíci už kompletné kvarteto tenistiek. Do dejiska víkendovej baráže o účasť vo svetovej skupine dorazili aj Jana Čepelová a víťazka antukového turnaja WTA v kolumbijskej Bogote Anna Karolína Schmiedlová. Podľa Liptáka môže v úvodných sobotňajších dvojhrách na harde v aréne Čižovka nastúpiť ktorákoľvek z nominovanej štvorice.

 
news img

Minsk je vyľudnený

V Minsku, dvojmiliónovom dejisku víkendového fedcupového play off o postup do svetovej skupiny Bielorusko - Slovensko, nie je v týchto dňoch veľmi rušno. ,,Mesto je vyľudnené, Bielorusi majú trojdňové voľno, majú sviatok podobný ako sú naše dušičky, a tak vycestovali na svoje chaty. Organizátori preto nevedia odhadnúť, koľko divákov príde na stretnutie," hlási z Minska vedúci slovenskej výpravy Ľubomír Páleník.

 
news img

Do Minska dnes len dve hráčky

Do Minska na víkendové stretnutie s Bieloruskom letia dnes iba dve hráčky - Viktória Kužmová a Rebecca Šramková. Na rannom odchode na viedenské letisko v tíme kapitána Mateja Liptáka chýbali Jana Čepelová, ktorá by mala cestovať v utorok a Karalína Schmiedlová, víťazka turnaja v Bogote. Tá bude tím nasledovať v stredu.

 
news img

Do Minska bez Rybárikovej

Kvarteto slovenských tenistiek Viktória Kužmová, Jana Čepelová, Anna Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková figuruje v nominácii fedcupového kapitána Mateja Liptáka na zápas v Bielorusku. Baráž o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie sa uskutoční 21.-22. apríla na tvrdom povrchu Rebound Ace Synpave v Minsku. Slovenky nastúpia v aréne Čižovka bez svetovej sedemnástky Magdalény Rybárikovej i bez Dominiky Cibulkovej. Bývalá štvorka rebríčka WTA odôvodnila svoju neúčasť nedávnou chorobou i tým, že sa hrá na harde a ona už odštartovala prípravu na antukovú časť sezóny.

 
news img

V stredu určí Lipták nomináciu

V stredu na tlačovej konferencii v NTC (10.30) oznámi kapitán fedcupovej reprezentácie Slovenska Matej Lipták nomináciu na stretnutie play off o postup do svetovej skupiny s Bieloruskom, ktoré sa uskutoční 21.-22. apríla na tvrdom porchu v osemtisícovej aréne Čižovka v Minsku. V Liptákovej menovke určite bude chýbať jeho osobná zverenka Dominika Cibulková, ktorá sa zotavuje po zápale čriev a už sa pripravuje na antuke.

 
news img

S Bieloruskom v Minsku

Slovenské tenistky odohrajú barážové stretnutie o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie proti Bielorusku na harde v Minsku. Dejiskom duelu bude 21.-22. apríla aréna Čižovka. Informovala o tom v stredu oficiálna stránka Bieloruskej tenisovej federácie.

 
news img

Slovenky do Bieloruska

Slovenské tenistky sa v baráži o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie (21. - 22. apríla) predstavia v Bielorusku. Rozhodol o tom utorňajší žreb v londýnskom sídle ITF, pri ktorom boli Slovenky nenasadené. Okrem najvyššie nasadených Bielorusiek ešte mohli naraziť na Švajčiarsko, Holandsko alebo Belgicko. Doma by hrali iba so Švajčiarkami.
      

 
news img

SR 11. na svete, bez nasadenia

Slovensko poskočilo vo fedcupovom rebríčku po výhre nad Ruskom o päť priečok zo 16. na 11. miesto. Pri  utorkovom londýnskom žrebe baráže o svetovú skupinu Fed Cupu (21.-22. apríla) však bude figurovať medzi nenasadenými tímami. Narazí tak na jedného z kvarteta nasadených 1. Bielorusko, 2. Švajčiarsko, 3. Holandsko, 4. Belgicko. Zverenky kapitána Mateja Liptáka by mali výhodu domáceho prostredia iba v súboji so Švajčiarkami, s ďalšími tromi potenciálnymi súpermi by hrali vonku.

 

 
news img

Slovenky oslavovali, kapitánka Myskinová sa mračila

Prehru Rusiek v Bratislave azda najemotívnejšie prežívala kapitánka Anastasia Myskinová. Po rozhodnutí sa mračila, nechcela už ísť medzi novinárov. Napokon jediný ruský žurnalista, ktorý mal záujem s ňou ešte hovoriť, sa musel vybrať za ňou. Na prehry nie sú Rusi zvyknutí. Ale ani Slováci na víťazstvá nad Rusmi. Vo Fed Cupe a Davis Cupe sa hráči oboch krajín stretli šesťkrát a víkendové víťazstvo v NTC bolo pre Slovensko prvé. Tím to aj patrične oslávil.