• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Slovensko postúpilo do play off

Slovenské tenistky sa rovnako ako vlani prebojovali do aprílovej baráže o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie. V dueli 1. kola II. svetovej skupiny zvíťazili v bratislavskom NTC nad Ruskom 4:1. O rozhodujúci tretí bod pre slovenské farby sa zaslúžila Viktória Kužmová, ktorá zdolala Anastasiu Potapovovú 3:6, 6:3, 6:4. Iba 16-ročná ruská debutantka nahradila pôvodne nominovanú Annu Kalinskú.

 

 
news img

Slovensko vedie 2:1

Slovenské tenistky vedú po úvodnej nedeľňajšej dvojhre zápasu 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie nad Ruskom 2:1. O druhý bod pre domáce farby sa na harde v bratislavskom NTC postarala Jana Čepelová, ktorá po kvalitnom koncentrovanom výkone zdolala ruskú jednotku Nataliu Vichľancevovú 6:4, 6:4. Čepelová nahradila pôvodne nominovanú Magdalénu Rybárikovú. Postup Slovenska do aprílovej baráže o svetovú skupinu môže spečatiť Viktória Kužmová, ktorá hrá s Anastasiou Potapovovou. Tá nahradila Annu Kalinskú.

 
news img

Čepelová v súboji jednotiek

V súboji jednotiek nahradí v nedeľu vo fedcupovom stretnutí Slovensko - Rusko v tíme domácich Magdalénu Rybárikovú Jana Čepelová, ktorá nastúpi proti Natalii Vichľancevovej v NTC o 15.00 h.

 
news img

Emócie prvého dňa

Fedcupový súboj Slovensko - Rusko prilákal do hľadiska NTC v Bratislave viac ako tritisíc divákov. Obe úvodné dvojhry ponúkli kvalitný tenis a napínavé zápasy. Tento fakt i stav 1:1 je pozvánkou na nedeľu (začiatok 15.00), keď sa rozhodne o postupujúcom do aprílového play off o svetovú skupinu.
Foto: Roman Benický

 
news img

Rybáriková vyrovnala na 1:1

Slovenské tenistky hrajú po úvodnom dni zápasu 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie s Ruskom nerozhodne 1:1. O vyrovnávajúci bod pre domáce farby sa na harde v bratislavskom NTC postarala slovenská jednotka Magdaléna Rybáriková, ktorá zdolala ruskú dvojku Annu Kalinskú po trojsetovej bitke 5:7, 6:3, 6:4. V druhom dejstve otočila z 1:3, v treťom z 2:4.

 
news img

Slovensko - Rusko 0:1 po úvode

Slovenské tenistky prehrávajú po úvodnej dvojhre zápasu 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie s Ruskom 0:1. O úvodný bod pre hostky sa na harde v bratislavskom NTC zaslúžila ruská jednotka Natalia Vichľancevová, ktorá zdolala slovenskú fedcupovú debutantku Viktóriu Kužmovú 6:4, 6:2. V druhom singli hrajú slovenská jednotka Magdaléna Rybáriková a ruská dvojka Anna Kalinská.

 
news img

S Ruskom začína Kužmová

Slovenská debutantka Viktória Kužmová a ruská jednotka Natalia Vichľancevová nastúpia v sobotu o 15.30 h proti sebe v úvodnej dvojhre stretnutia 1. kola II. svetovej skupiny tenisového Pohára federácie. V druhom singli si na tvrdom povrchu DecoColor v bratislavskom NTC zmerajú sily slovenská jednotka Magdaléna Rybáriková a ruská dvojka Anna Kalinská. Rozhodol o tom piatkový žreb.

 
news img

Do zbierky nové matriošky

Tradičným darom ruských fedcupových reprezentantiek sú matriošky. Slovenky ich dostali pred piatimi rokmi v Moskve a aj na bankete v Bratislave včera, keď si tímy vymieňali suveníry. V rámci príjemného večera dostala za mikrofónom medzi inými príhovormi podľa tradície slovo aj Viktória Kužmová v úlohe debutantky. A do fedcupového šatníka Sloveniek pri príležitosti súboja s Ruskom pribudli elegantné čierne šaty s opaskom ozdobeným ornamentmi.

Foto: Roman Benický

 
news img

Kapitánka objavuje Bratislavu

Víťazka Roland Garros 2004 Anastasia Myskinová, 36-ročná fedcupová kapitánka ruského tímu, si nepamätá, či je v Bratislave prvý raz. Tenisovej svetobežníčke, bývalej svetovej dvojke, lovíme z archívu informáciu o jej premiérovom pobyte v slovenskom hlavnom meste: bolo to v máji 1999, keď ako 17-ročná štartovala na antuke Slávie STU v Petržalke na 75-tisícovom turnaji ITF. Vypadla v treťom kole kvalifikácie po prehre s Martinou Suchou, takže u nás strávila iba víkend. Grandslamová šampiónka z Moskvy má troch synov narodených v dvojročných cykloch - 2008, 2010, 2012.  

 
news img

Lipták: Rusko je výzva

Kapitán slovenského tímu Matej Lipták je spokojný s prípravou na víkendový súboj 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie proti Rusku. Šancu nastúpiť na harde v bratislavskom NTC majú podľa jeho slov všetky štyri nominované tenistky - okrem slovenskej jednotky Magdalény Rybárikovej aj debutantka Viktória Kužmová, Jana Čepelová a Karolína Schmiedlová.

 
news img

Fotenie s Peugeotom

Dlhoročný partner Slovenského tenisového zväzu, spoločnosť Peugeot, už tradične počas domácich súbojov v tímových súťažiach pripraví fotografovanie našich reprezentantov. Pred fedcupovým stretnutím s Ruskom mali slovenské tenistky fototermín v utorok ako krátku oddychovku počas tréningového nasadenia v príprave. 

 
news img

Slovenky začali s prípravou

Slovenské fedcupové reprezentantky začali v pondelok pod vedením kapitána Mateja Liptáka a trénerky Janette Husárovej prípravu na víkednové stretnutie 1. kola II. svetovkej skupiny s Ruskom. Na tréningoch sú prítomní aj osobní tréneri hráčok. Dopoludňajší blok otvárala debutantka Viktória Kužmová, ktorej robila sparing Kristína Kučová. Na center sa dostali aj ďalšie nominované hráčky Jana Čepelová, Karolína Schmiedlová, slovenskej jednotke Magdaléne Rybárikovej sparingoval hráč NTC Tomáš Líška. V pondelok prileteli ruské hráčky a podvečer plánovali tréning v NTC.