• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Taliansko - Slovensko 1:2

Slovenské tenistky vedú v stretnutí 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie nad domácim Talianskom 2:1. O druhý bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa na antuke vo Forli postarala Daniela Hantuchová, ktorá po koncentrovanom výkone deklasovala zdravotne indisponovanú taliansku jednotku Saru Erraniovú 6:2, 6:0.

 
news img

Výborná Šramková vyrovnala

Slovenské tenistky hrajú po úvodnom dni zápasu 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie s domácim Talianskom nerozhodne 1:1. O vyrovnávajúci bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa na antuke vo Forli postarala fedcupová debutantka Rebecca Šramková, ktorá po výbornom výkone zdolala taliansku jednotku Saru Erraniovú 2:6, 6:3, 6:4. V úvodnom singli zvíťazila Francesca Schiavoneová nad Annou Karolínou Schmiedlovou hladko 6:3, 6:1. Slovenská Tenistka roka 2015 nahradila pôvodne nominovanú Janu Čepelovú, ktorá nemohla nastúpiť na dvorec pre žalúdočné problémy spojené s horúčkou.

 
news img

Taliansko - Slovensko 1:0

Slovenské tenistky prehrávajú po úvodnej dvojhre zápasu 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie s domácim Talianskom 0:1. O prvý bod pre tím novej kapitánky Tathiany Garbinovej sa na antuke vo Forli zaslúžila Francesca Schiavoneová, talianska dvojka zdolala Annu Karolínu Schmiedlovú 6:3, 6:1. Slovenská Tenistka roka 2015 nahradila pôvodne nominovanú Janu Čepelovú, ktorá nemohla nastúpiť na dvorec pre žalúdočné problémy spojené s horúčkou. V druhom singli sa v hale PalaGalassi predstavili Sara Erraniová a slovenská fedcupová debutantka Rebecca Šramková.

 
news img

Úvod: Schiavoneová - Čepelová

Talianska dvojka Francesca Schiavoneová a slovenská jednotka Jana Čepelová nastúpia v sobotu o 15.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre zápasu 1. kola II. svetovej skupiny tenisového Pohára federácie. V druhom singli si na antuke vo Forli zmerajú sily Sara Erraniová a slovenská fedcupová debutantka Rebecca Šramková. Rozhodol o tom piatkový žreb v priestoroch mestskej radnice.

 
news img

Žreb vo Forli v piatok o 12.00

Kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták (na obr.) považuje talianske tenistky za veľké favoritky víkendového zápasu 1. kola II. svetovej skupiny. Domácim bude na antuke vo Forli chýbať Roberta Vinciová, nová kapitánka Tathiana Garbinová však bude mať k dispozícii víťazku Roland Garros 2010 Francescu Schiavoneovú, ktorá na antuke dosiahla najväčšie úspechy. Súboj Taliansko - Slovensko vyžrebujú v piatok o 12.00 na radnici vo Forli.

 
news img

Schmiedlová už trénuje vo Forli

Karolína Schmiedlová dorazila v utorok do Forli a v stredu si už na tréningu vyskúšala antuku v hale PalaGalassi (na snímke), kde sa v sobotu a nedeľu uskutoční 1. kolo II. svetovkej skupiny Fed Cupu Taliansko - Slovensko. Tím kapitána Mateja Liptáka je už kompletný a naberá pravidelný tréningový rytmus. Aj domáci tím už v plnom prúde trénuje.

 
news img

Cibulková vo Forli - na plagáte

Taliani sa tešili na Dominiku Cibulkovú. Ale vo Forli vo fedcupovom stretnutí so Slovenskom úradujúcu svetovú šampiónku neuvidia. Dala prednosť individuálnemu programu, a tak v tíme kapitána Mateja Liptáka vo víkendovom 1. kole II. svetovej skupiny bude najlepšia slovenská tenistka chýbať. 

 
news img

Do Forli zatiaľ bez Schmiedlovej

Na trasu Viedeň – Bologna – Forli sa v pondelok popoludní vydala s fedcupovým realizačným tímom na čele s kapitánom Matejom Liptákom dvojica hráčok Jana Čepelová a debutantka Rebecca Šramková. Daniela Hantuchová je už v Ríme a do Forli, dejiska víkendového súboja 1. kola II. skupiny Fed Cupu Taliansko – Slovensko, sa presunie dnes večer alebo zajtra ráno. Zo štvorčlennej  nominácie chýba už len Karolína Schmiedlová, ktorá sa po návrate z USA doliečuje doma a za družstvom plánuje odlet v utorok popoludní.

 
news img

Do Forli aj Hantuchová

Kvarteto slovenských tenistiek, Jana Čepelová, Rebecca Šramková, Daniela Hantuchová, Anna Karolína Schmiedlová figuruje v nominácii na stretnutie 1. kola I. svetovej skupiny Pohára federácie na pôde Talianska (11.-12. februára na antuke vo Forli). Nová talianska kapitánka Tathiana Garbinová vyrukuje bez tímovej líderky Roberty Vinciovej, ale k dispozícii bude mať Saru Erraniovú a bývalú víťazku Roland Garros Francescu Schiavoneovú. Štvoricu dopĺňajú debutantky Jasmine Paoliniová a Martina Trevisaanová. Slovenky nastúpia bez aktuálnej svetovej päťky Dominiky Cibulkovej, ktorá sa rozhodla vynechať celý fedcupový ročník a sústrediť sa na individuálny turnajový program.

 
news img

Vo Forli začiatky o 15. a 13.

Medzinárodná tenisová federácia oznámila STZ začiatky zápasov stretnutia Taliansko - Slovensko v II. svetovej skupiny Fed Cupu 11. - 12. februára 2017. Vo Forli v hale PalaGalassi sa na antuke v sobotu hrajú dve dvojhry od 15.00, v nedeľu je na programe súboj tímových jednotiek od 13.00, potom nasleduje zápas dvojok a štvorhra. Hlavným rozhodcom stretnutia je Nemec Norbert Peick, empajrovými Francúz Pascal Maria a Nemka Miriam Bleyová.

 
news img

Fed Cup 2017 bez Cibulkovej

Dominika Cibulková oznámila, že v tomto roku vynechá fedcupové stretnutia Slovenska. Informáciu s odôvodnením oznámila na mediálne oddelenie STZ:  ,,Vzhľadom na náročnosť turnajového programu v tomto roku, som sa rozhodla sústrediť na svoj individuálny program. V ňom by som chcela urobiť maximum pre prípravu na turnaje, ktoré nasledujú aj po fedcupových zápasoch. Preto som sa rozhodla, že vynechám Fed Cup v mojom tohtoročnom kalendári. Teším sa na príležitosť reprezentovať Slovensko v budúcom roku," uviedla Cibulková vo svojom vyhlásení.

 
news img

Česko prvé, Slovensko pätnáste

Česko, ktoré minulý víkend zdolalo v štarsburskom finále Fed Cupu Francúzsko 3:2 a dosiahlo hetrik, je lídrom fedcupového rebríčka k 14. novembru 2016. Slovensku patrí 15. miesto, Taliansku - súperovi SR v 1. kole II. svetovej skupiny 11. - 12. februára 2017 na antuke v hale vo Forli, šieste.