• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Proti Kanade na antuke

Kapitán fedcupovej reprezentácie Slovenska Matej Lipták sledoval v minulých dňoch úspešné mexické vystúpenie svojej osobnej zverenky Dominiky Cibulkovej z Bratislavy. Sprevádzať ju bude až na americkej turnajovej sérii. V apríli ho potom čaká fedcupový súboj Slovensko - Kanada. Od neho sme sa v našom dialógu odpichli.

 
news img

V apríli doma s Kanadou

Slovenské tenistky privítajú v baráži o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie (16.-17. apríla) Kanadu. Rozhodol o tom utorňajší žreb v londýnskom sídle ITF, pri ktorom zverenky kapitána Mateja Liptáka figurovali medzi nenasadenýmí tímami. Okrem Kanaďaniek ešte mohli naraziť na Srbsko, Poľsko alebo Argentínu. 

 
news img

S kým sa stretne SR v apríli?

Slovensko kleslo vo fedcupovom rebríčku po víkendovej prehre s Austráliou z 13. na 17. miesto a to znamená, že pri zajtrajšom žrebe baráže o zotrvanie v II. svetovej skupine by nemalo byť nasadené. Tím kapitána Mateja Liptáka sa 16.-17. apríla môže teda stretnúť so Srbskom, Kanadou, Argentínou (všetko na Slovensku) a Poľskom (o výhode domáceho prostredia rozhodne žreb).

 
news img

Slovensko - Austrália 2:3

Slovenské tenistky budú rovnako ako vlani bojovať o zotrvanie v druhej svetovej skupine Pohára federácie. V dueli 1. kola totiž prehrali v bratislavskom NTC s Austráliou 2:3. O triumfe hostiek rozhodla až záverečná štvorhra, v ktorej Samantha Stosurová s Casey Dellacquovou zdolali pár Daniela Hantuchová, JanaˇČepelová 5:7, 6:1, 6:2. Stosurová bola hlavnou hrdinkou austrálskeho družstva, keď uspela aj v oboch singloch. Slovenky spoznajú svoje súperky v aprílovej baráži v utorok o 13.00 SEČ, keď je v londýnskej centrále ITF na programe žreb.

 
news img

Cibulková vyrovnala na 2:2

Slovenské tenistky hrajú v zápase 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie s Austráliou nerozhodne 2:2. O vyrovnávajúci bod pre domáce farby sa v bratislavskom NTC postarala Dominika Cibulková, ktorá zdolala Kimberly Birrelovú hladko 6:3, 6:1. O víťazovi tak rozhodne až záverečná štvorhra, v nej mali nastúpiť Daniela Hantuchová s Janou Čepelovou proti páru Samantha Stosurová, Casey Dellacquová.   

 
news img

SR - Austrália 1:2, Cibulková chce vyrovnať

Slovenské tenistky prehrávajú v zápase 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie s Austráliou 1:2. O druhý bod pre austrálske farby sa v bratislavskom NTC postarala Samantha Stosurová, ktorá v úvodnej nedeľňajšej dvojhre v dueli tímových jednotiek zdolala Annu Karolínu Schmiedlovú 7:6 (5), 7:5. V prvom sete otočila z 1:5 a 15:40. Šampiónka US Open z roku 2011 uspela na tvrdom povrchu DecoColor v Aegon aréne v oboch singloch, v sobotu si poradila s Janou Čepelovou. Pred poslednou dvojhrou obaja kapitáni zmenili pôvodnú nomináciu a na kurt nastúpili Dominika Cibulková s Kimberly Birrellovou namiesto Čepelovej a Ariny Rodionovovej.  

 
news img

Plný dom, napínavé zápasy

Štvortisícové hľadisko AEGON arény sa zaplnilo na fedcupový súboj Slovensko - Austrália takmer do posledného miesta. V prvý deň videli diváci napínavý tenis, domácemu tímu utvorili výbornú kulisu a stav 1:1 sľubuje napätie aj na nedeľu. Ponúkame momentky zo soboty objektívom Romana Benického.

 
news img

Po prvom dni v AEGON aréne 1:1

Slovenské tenistky hrajú po úvodnom dni stretnutia 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie s Austráliou nerozhodne 1:1. O vyrovnávajúci bod pre austrálske farby sa v bratislavskom NTC zaslúžila líderka hostiek Samantha Stosurová, ktorá zdolala slovenskú dvojku Janu Čepelovú 6:3, 6:4.

 

 
news img

Slovensko - Austrália 1:0

Slovenské tenistky vyhrávajú po úvodnej dvojhre zápasu 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie nad Austráliou 1:0. O prvý bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa v bratislavskom NTC postarala slovenská jednotka Anna Karolína Schmiedlová, ktorá po úspešnom obrate zdolala Arinu Rodionovovú po vyše trojhodinovej trojsetovej bitke 5:7, 7:5, 6:0. V druhom dejstve otočila z 1:4. 

 
news img

Prednosť dostala Čepelová

 Slovenská tenisová jednotka Anna Karolína Schmiedlová a austrálska dvojka Arina Rodionovová nastúpia v sobotu o 14.00 v AEGON aréne proti sebe v úvodnej dvojhre zápasu 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie. V druhom singli si na tvrdom povrchu DecoColor zmerajú sily slovenská dvojka Jana Čepelová a austrálska jednotka Samantha Stosurová. Rozhodol o tom piatkový žreb.
Foto: Roman Benický

 
news img

Potlesk pre Husárovú

Banket v predvečer súboja Slovensko - Austrália okrem protokolárnych príhovorov prezidentov oboch tenisových federácií a kapitánov tímov rozšíril generálny sekretár STZ Igor Moška o ďakovnú reč k ukončeniu kariéry Janette Husárovej. 

 
news img

Austrálsky odhad: 50:50

Austrálske tenistky si pochvaľujú pomalý hard v NTC, na ktorom cez víkend odohrajú fedcupový duel proti Slovenkám. Samantha Stosurová má s Dominikou Cibulkovou, Annou Karolínou Schmiedlovou i Danielou Hantuchovou skvelú bilanciu. Austrálska jednotka však očakáva ťažké zápasy a tvrdí, že domáce hráčky jej nič nedarujú.