• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Pomalší povrch by mal byť výhodou

Slovenský fedcupový kapitán Matej Lipták tvrdí, že pomalší povrch v bratislavskom NTC môže byť vo víkendovom zápase s Austráliou pre jeho tím výhodou. Od stredy sa jeho zverenky začnú aj s pomocou sparingpartnerov špeciálne pripravovať na austrálsku jednotku Samanthu Stosurovú, ktorá je pre Slovenky "nočnou morou".

 
news img

Liptákov tím naplno trénuje

Tím fedcupového kapitána Slovenska Mateja Liptáka už trénuje od konca minulého týždňa a v pondelok už hráčky naplno otestovali aj dvorec v AEGON aréne. Daniela Hantuchová hrala s Janou Čepelovou, potom Dominika Cibulková s Karolínou Schmiedlovou. Liptákovi výdatne pomáha aj trénerka tímu Janette Husárová, ktorá už ukončila aktívnu kariéru. Na snímke nástup slovenského fedcupového tímu na prípravu – zľava trénerka tímu Janette Husárová, lekár MUDr. Roman Fano, Daniela Hantuchová, Jana Čepelová, Dominika Cibulková, kapitán Matej Lipták, Karolína Schmiedlová, fyzioterapeutka Dorota Olaszová, masér Martin Nozdrovický, vypletač Martin Piko, sparingpartner Filip Havaj (dievčatko v popredí Nikola Fanová)

 
news img

Austrálčanky už v NTC

Austrálsky fedcupový tím už v pondelok doobeda otestoval dvorce v NTC. ,,Sme spokojné. Po víkendovom prílete si hráčky oddýchli a podľa plánu všetky trénujú," povedala kapitánka Alicia Moliková (na obr.), ktorá povedie Austráliu proti Slovensku v 1. kole II. svetovej skupiny Fed Cupu 6. - 7. februára v AEGON aréne v Bratislave.

 
news img

Tenistky so Sabovčíkom

Fedcupové reprezentantky Slovenska si v nedeľu popoludní pozreli záverečnú exhibíciu majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní. Vystúpenie najlepších, ktoré obohatila slovenská krasokorčuliarska legenda Jozef Sabovčík, bolo príjemným osviežením v príprave na víkendové stretnutie s Austráliou.

 
news img

Zmena v nominácii Austrálie

Jarmila Wolfeová, rodáčka z Bratislavy (na obr.), napokon nebude v austrálskom tíme na fedcupové stretnutie so Slovenskom v AEGON aréne 6. - 7. februára. Trojicu Stosurová, Dellacquová, Birrellová doplní jedna z dvojice Arina Rodionovová, Storm Sandersová. Obe priletia do Bratislavy.  

 
news img

Lipták nominoval proti Austrálii

 Kapitán fedcupovej reprezentácie Slovenska Matej Lipták nominoval na stretnutie 1. kola II. svetovej skupiny Slovensko - Austrália 6. - 7. februára 2016 v AEGON aréne v Bratislave štvoricu Karolína Schmiedlová, Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová, Jana Čepelová.

 
news img

Lipták dnes oznámi nomináciu

Matej Lipták, kapitán slovenskej fedcupovej reprezentácie, dnes oznámi nomináciu svojho tímu na stretnutie 1. kola II. svetovej skupiny Slovensko - Austrália, ktoré sa uskutoční 6. - 7. februára v AEGON aréne NTC. Foto: Dušan Barbuš

 
news img

Predpredaj SR - Austrália

Niekoľko dní pred víkendovým stretnutím finišuje predpredaj vstupeniek na stretnutie  1. kola II. svetovej skupiny Fed Cupu 2016 Slovensko - Austrália. Reprezentantky od protinožcov privíta tím kapitána Mateja Liptáka v AEGON aréne v Bratislave 6. - 7. februára 2016. Slovenskí tenisoví fanúšikovia uvidia najlepšie domáce hráčky a hviezdy z južnej pologule.

 
news img

Lipták pokračuje vo Fed Cupe

Matej Lipták pokračuje ako kapitán fedcupovej reprezentácie Slovenska aj v roku 2016. ,,Včera podpísal zmluvu," potvrdil Igor Moška, generálny sekretár STZ, ktorého výkonný výbor poveril rokovaním s doterajšími kapitánmi o predĺžení zmlúv. ,,S Milošom Mečířom by som mal rokovať v nasledujúcich dňoch."

 
news img

S Austráliou v AEGON aréne

Fedcupové stretnutie Slovensko - Austrália v 1. kole II. svetovej skupiny 6. - 7. februára 2016 sa bude hrať v AEGON aréne v Bratislave na tvrdom povrchu DecoColor. Slovensko pod vedením kapitána Mateja Liptáka tohto roku prehralo v Holandsku 1:4 a muselo sa zachraňovať v II. svetovej skupine vo víťaznom bratislavskom súboji so Švédskom (4:0). Víťaz zo súboja SR - Austrália postúpi do play off o svetovú skupinu pre rok 2017.

 
news img

Fed Cup 2016: SR - Austrália

Slovenské tenistky sa v 1. kole II. svetovej skupiny budúcoročného Pohára federácie (6.-7. februára 2016) stretnú s Austráliou, pričom budú mať výhodu domáceho prostredia. Rozhodol o tom stredajší žreb v múzeu Francúzskej tenisovej federácie v areáli Roland Garros v Paríži.

 
news img

V stredu žreb Fed Cupu

V tenisovom múzeu v areáli Roland Garros v stredu 3. júna napoludnie vyžrebujú fedcupový ročník 2016. Slovensko teda spozná svojho súpera v 1. kole II. svetovej skupiny 6.–7. februára 2016. Zo štyroch možností nasadených tímov by SR troch hostila v domácom prostredí – Austráliu, Srbsko a Kanadu, v prípade Poľska by rozhodoval dodatočný žreb. Ďalšími nenasadenými krajina v II. svetovej skupine sú USA, Bielorusko a Španielsko. Slovensko v tomto roku v Apeldoorne prehralo v prvom kole s Holandskom 1:4 a v Bratislave v play off o udržanie sa v II. svetovej skupine zvíťazilo nad Švédskom 4:0.