• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

S kým môže hrať Slovensko?

 Pohár federácie 2016 vyžrebujú v júni v Paríži počas Roland Garros. Slovensko, ktoré je v aktuálnom fedcupovom rebríčku na 13. mieste, nebude pri žrebe nasadené. Stretnúť sa môže s Austráliou, Srbskom, Poľskom a Kanadou. Iba v prípade Poľska bude potrebný dodatočný žreb, ostatných súperov vo februári 2016 privítame na Slovensku.

 
news img

Rekordér MUDr. Milan Ušiak

MUDr. Milan Ušiak je na lavičke v stretnutiach slovenských reprezentácií rekordérom. Ako neutrálny lekár bol na všetkých bratislavských daviscupových a fedcupových súbojoch. Iba šesťkrát sa hralo mimo hlavného mesta, takže Ušiak má na konte 27 daviscupových a 21 fedcupových stretnutí, v ktorých ako lekár - supervisor pôsobil.

 
news img

Sovensko zostáva medzi elitou

 Slovensko zostáva vo Fed Cupe medzi svetovou elitou! V stretnutí play off II. svetovovej skupiny vyhral tím kapitána Mateja Liptáka nad Švédskom 4:0. Rozhodujúci tretí bod získala v AEGON aréne Karolína Schmiedlová výhrou nad Ellen Allgurinovou, ktorá nahradila v pôvodnej nominácii hostí tímovú jednotku Susanne Celikovú.

 
news img

Švédska zmena

V nedeľu o 13.00 nastúpi v AEGON aréne do súboja tímových jednotiek play off II. svetovej skupiny Fed Cupu Slovensko - Švédsko proti Karolíne Schmiedlovej z tímu hostí Ellen Allgurinová, ktorá nahradí pôvodne nominovanú Susanne Celikovú. Slovensko vedie po sobote 2:0.

 
news img

Po sobote SR - Švédsko 2:0

Slovensko podľa očakávania vedie po prvom dni play off II. svetovej skupiny Fed Cupu nad Švédskom 2:0. V AEGON aréne pred vyše dvoma tisíckami divákov získali body domáceho tímu Karolína Schmiedlová a Daniela Hantuchová. Súboj pokračuje v nedeľu od 13.00 hod.

 
news img

Slovensko - Švédsko 1:0 po prvej dvojhre

 Po prvej dvojhre play off II. svetovej skupiny Fed Cupu vedie Slovensko nad Švédskom 1:0. O zisk bodu domáceho tímu sa postarala Karolína Schmiedlová víťazstvom nad Rebeccou Petersonovou 6:3, 6:3. Na druhú dvojhru nastúpila Daniela Hantuchová proti Susanne Celikovej.

 
news img

V generálke najlepší kapitán

V tradičnej generálke pred fedcupovým stretnutím sa ukázal v najlepšej forme slovenský kapitán Matej Lipták. Z troch zábavných miniturnajov kompletného realizačného tímu a hráčok v piatok popoludní v AEGON aréne vyhral dva. Miniturnaj pravou rukou vyhrala Jana Čepelová, ľavou rukou Matej Lipták, ktorý spolu s Danielou Hantuchovou zvíťazil aj vo štvorhre.

 
news img

Karolína začína súboj so Švédskom

Slovenská jednotka Karolína Schmiedlová a švédska dvojka Rebecca Petersonová nastúpia v sobotu o 14.00 proti sebe v úvodnej dvojhre barážového stretnutia o účasť v II. svetovej skupine tenisového Pohára federácie. V druhom singli si na antuke v AEGON aréne zmerajú sily slovenská dvojka Daniela Hantuchová a švédska jednotka Susanne Celiková. Rozhodol o tom piatkový žreb.

 
news img

Banket odštartoval víkend

 Príjemným večerom, tradičným banketom, sa vo štvrtok  oficiálne začalo stretnutie Slovensko - Švédsko. Fedcupový súboj play off II. svetovej skupiny, ktorý rozohrajú v sobotu v AEGON aréne o 14.00, vyžrebujú v piatok o 11.00 v NTC. V nedeľu je začiatok o 13.00 hod.

 
news img

Švédky sa predstavili v NTC

Kapitána švédskeho fedcupového tímu Larsa-Andersa Wahlgena mrzí, že v dueli o účasť v II. svetovej skupine proti tenistkám Slovenska nebude môcť počítať s Johannou Larssonovou. Verí však, že jeho mladé družstvo na antuke bratislavského NTC znepríjemní favorizovanému domácemu družstvu život. Tím hostí sa v stredu predstavil na tlačovej konferencii novinárom.

 
news img

Fed Cup bez Rybárikovej

Magdaléna Rybáriková nenastúpi vo víkendovom stretnutí play off II. svetovej skupiny Pohára federácie proti Švédsku. Dôvodom je výrastok v päte a zapálená šľacha. Pred stredajším tréningom o tom informoval kapitán slovenského tímu Matej Lipták, ktorý namiesto Rybárikovej povolal mladú Kristínu Schmiedlovú.

 
news img

Reprezentantky na autosalóne

Deň pred otvorením bratislavského autosalónu zavítali slovenské tenisové reprezentantky do Incheby k zväzovej partnerskej spoločnosti Peugeot. Z návštevy stánku vznikli aj zábavné funface fotografie. K tímu, ktorý cez víkend nastúpi proti Švédsku, sa pripojila aj rekonvalescentka Dominika Cibulková. FOTO: Roman Benický