• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Fed Cup na antuke!

Slovenské tenistky nastúpia na súboj 1. kola II. svetovej skupiny Fed Cupu s Holandskom 7. - 8. februára 2015 v športovej hale Omnisport Apeldoorn. Hrať sa bude na antuke! O výbere dejiska i povrchu informovala STZ Medzinárodná tenisová federácia. Kapacita haly Omnisport by mala byť pre 3500 divákov. V Apeldoorne, 150-tisícovom meste vzdialenom 90 km východne od Amsterdamu, sa hrá v sobotu od 13.00 a v nedeľu od 12.00 hod.

 
news img

Holanďania ešte čakajú

Z Medzinárodnej tenisovej federácie oznámili Slovenskému tenisovému zväzu, že Holandsko, súper Slovenska  v 1. kole II. svetovej skupiny Fed Cupu 7.-8. februára 2015, ešte neoznámilo dejisko stretnutia. Pôvodný termín na zaslanie povinného dotazníka so všetkými informáciami, vrátane povrchu, bol 22. september. Holandský kráľovský tenisový zväz požiadal o posun na 26. septembra 2014.

 
news img

FC 2015: SR do Holandska

Slovenské tenistky sa v 1. kole II. svetovej skupiny Fed Cupu 7.-8. februára 2015 predstavia v Holandsku. Rozhodol o tom stredajší parížsky žreb v dejisku grandslamového Roland Garros. Slovensko figurovalo medzi nasadenými tímami a okrem Holanďaniek ešte mohlo naraziť na USA, Rumunsko alebo Švédsko.

 
news img

Fed Cup: spoznáme súpera

Slovenské tenistky, ktoré po aprílovej prehre s Kanadou vypadli zo svetovej skupiny Fed Cupu, spoznajú v stredu 4. júna súpera pre 1. kolo II. svetovej skupiny. Stretnutie sa hrá 7. - 8. februára 2015. Žreb sa uskutoční už tradične v Paríži na Roland Garros.

 
news img

Koho nám prihrá žreb?

 Slovensko, ktoré s Kanadou prehralo 1:3 a vypadlo zo svetovej skupiny Fed Cupu, bude pri júnovom parížskom žrebe nového ročníka figurovať medzi nasadenými tímami II. svetovej skupiny spoločne s Argentínou, Španielskom a Švajčiarskom

 
news img

Moška o prehre v Kanade

O  budúcnosti Mateja Liptáka na fedcupovej lavičke sa bude diskutovať na júnovom výkonnom výbore Slovenského tenisového zväzu. TASR o tom informoval generálny sekretár STZ Igor Moška, ktorý tvrdí, že zodpovednosť za víkendovú prehru 1:3 v kanadskom Quebecu v baráži o svetovú skupinu nesie kapitán slovenského tímu. 

 
news img

Kapitán Lipták hodnotí

 Matej Lipták je slovenským fedcupovým kapitánom šesť rokov. Družstvo pod jeho vedením postúpilo do svetovej skupiny, vybojovalo vlani semifinále a dnes zostúpilo z elitnej osmičky. To je v Liptákovej kapitánskej kariére jeden zo smutných dní. Bezprostredne po rozhodnutí s Kanadou hodnotil stretnutie a vyjadril sa aj k svojmu ďalšiemu pôsobeniu pri tíme.

 
news img

Javorové listy oslavujú

Kanada vyhrala v play off o účasť v elitnej osmičke Fed Cupu pre rok 2015 v Quebecu nad Slovenskom 3:1 a postupuje prvý raz v histórii do svetovej skupiny najprestížnejšej tenisovej tímovej súťaže žien. Rozhodujúci bod získala v súboji jednotiek Eugenie Bouchardová víťazstvom nad Janou Čepelovou 7:6(6), 6:3. Slovensko, lanský semifinalista, zostupuje do II. svetovej skupiny.

 
news img

Po sobote vedie Kanada 2:0

 Po prvom dni fedcupovej baráže o svetovú skupinu pre rok 2015 vedie v Quebecu Kanada nad Slovenskom 2:0. Po prehre Jany Čepelovej s Aleksandrou Wozniakovou podľahla Kristína Kučová domácej jednotke Eugenie Bouchardovej 6:7(0), 6:2, 1:6.

 
news img

Čepelová: Nevyšlo mi to...

 ,,Pred zápasom som sa cítila dobre, no na kurte som pociťovala únavu. Robila som však všetko pre to, aby som vyhrala," povedala bezprostredne po prehranom zápase s Wozniakovou vo fedcupovom súboji s Kanadou v Quebecu slovenská tímová jednotka Jana Čepelová.

 
news img

Fed Cup: Kanada - SR 1:0

 V play off stretnutí Fed Cupu v Quebecu je po prvej dvojhre stav Kanada - Slovensko 1:0. Do súboja o účasť v elitnej osmičke súťaže pre rok 2015 vstúpila úspešnejšie domáca reprezentácia zásluhou Aleksandry Wozniakovej, ktorá zdolala Janu Čepelovú 4:6, 7:5, 7:5. V druhom i treťom sete Čepelová nevyužila podanie pri svojom vedení 5:3.

 
news img

Úvod: Wozniaková - Čepelová

 Kanadská dvojka Alexandra Wozniaková a slovenská jednotka Jana Čepelová nastúpia v sobotu o 21.00 SELČ proti sebe v úvodnej dvojhre barážového stretnutia o účasť vo svetovej skupine Fed Cupu. V druhom singli si na tvrdom povrchu Latex-ite v Quebecu zmerajú sily kanadská jednotka Eugenie Bouchardová a slovenská dvojka Kristína Kučová, ktorá dostala prednosť pred Annou Karolínou Schmiedlovou.