• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Srdce opäť pre Hantuchovú!

Daniela Hantuchová vyhrala v hlasovaní fanúšikov a už po druhý raz v kariére získala fedcupové srdce, ktoré si preberie v rámci moskovského semifinále Rusko – Slovensko. Ocenenie za vynikajúcu reprezentáciu si vyslúžila za výkony vo februárovom stretnutí so Srbskom v Niši.

 
news img

Prečo meškala Cibulková?

Fedcupová reprezentácia SR sa vydala na linke Bratislava – Viedeň – Moskva do dejiska víkendového semifinále s Ruskom s meškaním. Tri posádky áut s tímom odišli včas, čakalo sa len na Dominiku Cibulkovú, ktorú necelú hodinu pred zrazom, krátko po šiestej ráno, prekvapila dopingová kontrola.

 
news img

Maria líderkou Ruska

V oficiálnej nominácii Ruska na semifinále Fed Cupu proti Slovensku (Moskva, 20. – 21. apríla) je líderkou tímu Maria Kirilenková, aktuálne 12. hráčka sveta. Kvarteto ďalej tvoria Anastasia Pavľučenkovová, Jekaterina Makarovová a Jelena Vesninová.

 
news img

Do Moskvy víťazný tím

Kapitán fedcupovej reprezentácie Slovenska Matej Lipták nominoval na semifinále proti Rusku v Moskve (20. – 21. apríla) víťazné kvarteto, ktoré v Niši vo februári vybojovalo postup: Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Daniela Hantuchová, Jana Čepelová.

 
news img

Klikajte na Danielu!

Daniela Hantuchová má po roku opäť šancu získať od fanúšikov "srdiečko" za reprezentáciu svojej krajiny v Pohári federácie. Slovenskí fanúšikovia tenisu jej k zisku môžu pomôcť: KLIKAJTE do 16. apríla na meno DANIELA HANTUCHOVÁ na stránke www.fedcup.com 

 
news img

V Moskve na antuke

Ruská tenisová federácia požiadala o zmenu povrchu na moskovské semifinále Fed Cupu Rusko – Slovensko 20. – 21. apríla. Medzinárodná tenisová federácia zmenu schválila. Namiesto pôvodne oznámenému tvrdému povrchu sa bude hrať v hale na antuke.

 
news img

Už sú známe začiatky

Športové centrum Krylatské v Moskve bude dejiskom fedcupového semifinále Rusko - Slovensko 20. - 21. apríla 2013. Hrať sa bude na tvrdom povrchu (RuKort Hard), Medzinárodná tenisová federácia potvrdila už aj začiatky zápasov v oboch dňoch.

 
news img

Semifinále s Ruskom v Moskve

Fedcupové semifinále Rusko - Slovensko 20. - 21. apríla 2013 bude predsa len v Moskve. Informáciu o dejisku prinieslo twitterové konto stránky súťaže. Dejiskom bude Športové centrum v Krylatskom, hrať sa bude na tvrdom povrchu. Rusko tu zvíťazilo vo finále 2004 nad Francúzskom.

 
news img

Moskva s otáznikom

Ruská tenisová federácia má problémy s určením dejiska aprílového fedcupového semifinále so Slovenskom. Minulý týždeň sa zdalo, že stretnutie bude v Moskve, aktuálna správa z Medzinárodnej tenisovej federácie prináša o tom pochybnosti (na snímke ruský kapitán Šamiľ Tarpiščev).

 

 
news img

Tri z kvarteta už doma

Tri hráčky z úspešného slovenského fedcupového kvarteta sa v pondelok vrátili z Nišu domov. Na pôde STZ ich prvítal Igor Moška, generálny sekretár STZ a médiá. Reprezentantky a kapitán Matej Lipták sa podelili s novinármi o zážitky z dramatického stretnutia so Srbskom, v ktorom Slovensko vyhralo 3:2 a postúpilo do semifinále Fed Cupu proti Rusku.

 
news img

Slovensko 5. na svete!

Po vydarenom fedcupovom víkende je v rebríčku Slovensko už piate na svete, postúpilo o tri priečky. Vo fedcupovom rebríčku je hodnotených 95 krajín sveta, lídrom je obhajca prvenstva Česko.

 
news img

Monológ kapitána Liptáka

Pre Mateja Liptáka je fedcupové semifinále zatiaľ najväčším úspechom v úlohe kapitána slovenského tímu. V tejto pozícii je od roku 2009, družstvo diviedol do elitnej skupiny a neskrýva vysoké ambície. Jeho doterajšia kapitánska bilancia je 6 víťazstiev, 3 prehry.