• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Moskva s otáznikom

Ruská tenisová federácia má problémy s určením dejiska aprílového fedcupového semifinále so Slovenskom. Minulý týždeň sa zdalo, že stretnutie bude v Moskve, aktuálna správa z Medzinárodnej tenisovej federácie prináša o tom pochybnosti (na snímke ruský kapitán Šamiľ Tarpiščev).

 

 
news img

Tri z kvarteta už doma

Tri hráčky z úspešného slovenského fedcupového kvarteta sa v pondelok vrátili z Nišu domov. Na pôde STZ ich prvítal Igor Moška, generálny sekretár STZ a médiá. Reprezentantky a kapitán Matej Lipták sa podelili s novinármi o zážitky z dramatického stretnutia so Srbskom, v ktorom Slovensko vyhralo 3:2 a postúpilo do semifinále Fed Cupu proti Rusku.

 
news img

Slovensko 5. na svete!

Po vydarenom fedcupovom víkende je v rebríčku Slovensko už piate na svete, postúpilo o tri priečky. Vo fedcupovom rebríčku je hodnotených 95 krajín sveta, lídrom je obhajca prvenstva Česko.

 
news img

Monológ kapitána Liptáka

Pre Mateja Liptáka je fedcupové semifinále zatiaľ najväčším úspechom v úlohe kapitána slovenského tímu. V tejto pozícii je od roku 2009, družstvo diviedol do elitnej skupiny a neskrýva vysoké ambície. Jeho doterajšia kapitánska bilancia je 6 víťazstiev, 3 prehry.

 
news img

SR v semifinále Fed Cupu!

Daniela Hantuchová získala rozhodujúci tretí bod vo štvrťfinále Fed Cupu so Srbskom po víťazstve 6:3, 6:2 nad Vesnou Doloncovou. Slovensko vyhralo 3:2 a postúpilo do semifinále proti Rusku. Záverečná štvorhra sa nehrala, bod si pripísali Srbky bez boja.

 
news img

Hantuchová ako v najlepších časoch

Daniela Hantuchová, najúspešnejšia hráčka slovenskej tenisovej histórie, ktorá bola pred desaťročím piata na svete, cez víkend v Niši opäť pripomenula svoje najlepšie časy. O zisk dvoch bodov sa postarala s prehľadom veľkej profesionálky a teši sa na semifinále v Rusku.

 
news img

V Niši oslavovali Slováci

Slovenské hráčky spolu s kapitánom Matejom Liptákom v strede kurtu v Niši oslavovali postup do semifinále Fed Cupu po 11 rokoch víťazným tancom. Zborovo kričali „Kto neskáče nie je Slovák, hop, hop, hop."

 
news img

Cibulková o kŕčoch

Slovenská jednotka Dominika Cibulková po sobotňajšom kolapse na kurte nemohla nastúpiť na nedeľňajšiu úvodnú dvojhru fedcupového zápasu so Srbskom proti Bojane Jovanovskej. O to viac na lavičke povzbudzovala Janu Čepelovú.

 
news img

Čepelová hrdinkou dňa

Slovensko vedie po tretej dvojhre fedcupového štrvrťfinále svetovej skupiny v Niši nad Srbskom 2:1. Hrdinkou súboja jednotiek bola naša štvorka Jana Čepelová, ktorá hrala namiesto Dominiky Cibulkovej a zdolala Bojanu Jovanovskú 5:7, 7:5, 11:9!
FOTO: Dušan Barbuš, Niš

 
news img

Cibulkovej skreč, stav 1:1

Po 1. dni stretnutia 1. kola svetovej skupiny Fed Cupu v Niši Srbsko – Slovensko je stav 1:1. Slovenská jednotka Dominika Cibulková skrečovala zápas vedúc nad Vesnou Doloncovou za 6:4, 5:4, 0:15 pre silné kŕče v nohe. Z kurtu ju odniesli na nosidlách.
FOTO: Dušan Barbuš, Niš

 
news img

Fed Cup: Srbsko – SR 0:1

Vo štvrťfinále svetovej skupiny Fed Cupu Srbsko – Slovensko v Niši je po úvodnej dvojhre stav  0:1. Prvý bod Slovenska získala Daniela Hantuchová po výhre nad Bojanou Jovanovskou 7:5, 6:2.
FOTO: Dušan Barbuš, Niš

 
news img

Fotografia dňa

Momentka, ktorá vypovedá o dobrej nálade v slovenskom tábore pred fedcupovým súbojom so Srbskom. To, že je Dominika Cibulková za každý dobrý vtip je známe. Zmysel pre recesiu nechýba ani Daniele Hantuchovej (foto: Srdjan Stevanovič).