• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Rozhovory

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Rozhovory

 
« 123456789 »   5/9
news img

Rozhovory o tenise - J. Balaš

V dnešnom dieli Rozhovorov o tenise sa v štúdiu STZ predstavil manažér NTC tímu Jaroslav Balaš. V tejto funkcii, ktorá je v STZ nová, pôsobí od decembra minulého roka. Rozprávali sme sa o jeho prvých dojmoch a začiatkoch v NTC, o tom, aká je jeho úloha a aké sú vízie a ciele rozšíreného NTC tímu pre túto sezónu.

05. 02. 2020
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - T. Macko

Hosťom v štúdiu televízie STZ bol tentokrát prezident zväzu Tibor Macko. V našom rozhovore zdôraznil, že slovenský tenis má pred sebou veľké výzvy: obe reprezentácie čaká domáci kvalifikačný súboj v tímových súťažiach, ženy vo februári s Veľkou Britániou a mužov v marci s Českom. Víťazi týchto stretnutí postúpia na záverečný finálový turnaj Fed Cupu do Budapešti a Davis Cupu do Madridu. Taktiež sa venoval domácim a medzinárodným turnajom organizovaným Slovenským tenisovým zväzom a rozšíreniu NTC tímu, ktoré prebehlo pred aktuálnou sezónou.

22. 01. 2020
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - I. Moška

Igor Moška, generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ), bol hosťom v štúdiu televízie STZ. Rozprávali sme sa o nedávno skončenom jubilejnom 20. ročníku medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov - Peugeot Slovak Open 2019. Z pozície riaditeľa tohto turnaja porozprával, ako bol s uplynulým ročníkom spokojný, čo ho potešilo a čo by sa dalo do tretieto desaťročia turnaja zmeniť.

13. 11. 2019
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise: V. Habas

Témou ďalšej časti rozhovorov o tenise je hodnotenie pomaly sa končiacej sezóny 2019. Do štúdia televízie STZ prijal tentoraz pozvanie športový riaditeľ STZ Vladimír Habas, ktorý sa vrátil k úspechom slovenských tenistov na individuálnej úrovni ale aj v tímových súťažiach. Porozprávali sme sa o NTC tíme na novú sezónu a takisto o budúcotýždňovom turnaji Peugeot Slovak Open, ktorý napíše už svoje dvadsiate pokračovanie. Celý rozhovor si môžete pozrieť tu.

29. 10. 2019
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - J. Nemček

Do štúdia televízie STZ prijal tentoraz pozvanie Juraj Nemček, metodik STZ, ktorý zároveň zastrešuje vzdelávanie tenisových trénerov na Fakulte telesnej výchovy a športu. Témou relácie Rozhovory o tenise bolo vysvetlenie systému vzdelávania tenisových trénerov, spôsob udeľovania licencií a organizovanie seminárov s tenisovými odborníkmi. Rozhovor si môžete pozrieť tu.

17. 10. 2019
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise: D. Hrbatý

Pred blížiacim sa stretnutím I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára Slovenska proti Švajčiarsku sme si do štúdia televízie STZ pozvali kapitána Dominika Hrbatého. Porozprával o príprave slovenských hráčov, o voľnočasových aktivitách smerujúcich k stmeľovaniu tímu ale aj o pripravenosti kurtu či súperovi zo Švajčiarska. Chcete sa dozvedieť viac? Pozrite si video tu.

09. 09. 2019
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise: V. Habas

V dnešnej rubrike "Rozhovory o tenise" bol hosťom v štúdiu športový riaditeľ STZ Vladimír Habas. Témou boli nedávno skončené majstrovstvá Európy juniorov a ostatné juniorské podujatia, na ktorých slovenskí reprezentanti dosiahli výborné výsledky. Pozrite si ho tu.

26. 08. 2019
Rozhovory Více zde
 
news img

Strešnákovej sa v USA darí

Aktuálne najlepšou slovenskou univerzitnou tenistkou v USA je Katarína Strešnáková (na obr. v strede), ktorá pred odchodom na štúdium bola členkou bratislavského Slovana. V najnovšom rebríčku prvej divízie je na 23. mieste, čo je skvelé postavenie študentky Oklahoma State University patriacej do  TOP 10 v prvej divízii v USA. Katarína spojila tenis so štúdiom a z jej rozprávania cítiť, že to bolo dobré rozhodnutie.

16. 04. 2019
Rozhovory Více zde
 
news img

S Moškom o NTC Košice

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška sa po prvý raz od minuloročných komunálnych volieb stretol s novými predstaviteľmi Košíc. Hlavnou témou rokovania bol stav projektu NTC Košice. V našom rozhovore Igor Moška hovorí o genéze vzniku projektu a súčasnom stave jeho realizácie.

28. 01. 2019
Rozhovory Více zde
 
news img

Moška v rozhovoroch o tenise

Augustové valné zhromaždenie Medzinárodnej tenisovej federácie v Orlande prinieslo prelomové rozhodnutie o zmene formátu Davisovho pohára. Generálny sekretár Igor Moška, ktorý zastupoval STZ na Floride, priblížil v našom rozhovore atmosféru zhromaždenia. Hovoril aj o aktivite nášho zväzu a snahe iniciovať zmeny prijateľné pre slovenský tenis i pre tenisové federácie ďalších krajín, ktoré mali negatívny postoj k návrhu ITF. Radikálne zmeny však v hlasovaní valné zhromaždenie prijalo a už v roku 2019 uvidíme, čo prinesú pre Davisov pohár, ktorý má vyše storočnú tradíciu.

28. 08. 2018
Rozhovory Více zde
 
news img

Horanský v rozhovoroch o tenise

Filip Horanský sa od novembra pripravuje v NTC v skupine vedenej trénermi Karolom Kučerom a Ľubomírom Kurhajcom. V našom rozhovore 25-ročný hráč, ktorý tenisovo rástol v Piešťanoch, hovorí o zlepšení svojej hry v tejto sezóne. To viedlo k vzostupu v rebríčku a ku kariérnemu maximu (255.). Minulý týždeň sa Filip prvý raz prebojoval do challengerového semifinále, predtým sa prvý raz kvalifikoval do hlavného turnaja ATP. Šampión juniorskej štvorhry na Australian Open 2011 by rád rozšíril čiastkové úspechy aj o účasť v kvalifikácii US Open, premiérovej grandslamovej v profesionálnej kariére. Či sa mu to podarí ukážu najbližšie dni.

19. 07. 2018
Rozhovory Více zde
 
news img

Molčan v rozhovoroch o tenise

Alex Molčan, 20-ročný hráč NTC, má za sebou zložité obdobie. Podstúpil operáciu ľavého zápästia, potrápil sa s bolesťami chrbta i brušného svalstva. Od lanského októbra skúšal prvý raz v apríli hrať na turnaji, ale zdravotná pauza sa ešte natiahla a až teraz sa chystá opäť naskočiť do kolotoča. Pred tromi rokmi najlepší slovenský junior, 18. na svete v tejto kategórii, člen víťazného tímu SR v Galea Cupe a vlani už tenista TOP 500, v našom dialógu hovorí o svojej aktuálnej situácii a fakte súvisiacom s pádom v rebríčku.

26. 06. 2018
Rozhovory Více zde
 
« 123456789 »   5/9