• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-PBJK: Slovenky vedú nad Slovinskom 1:0, Schmiedlová zdolala Miličovú

Bratislava 12. apríla (TASR) - Slovenské tenistky vedú v kvalifikačnom dueli Pohára Billie-Jean Kingovej nad Slovinskom 1:0. O prvý bod sa na harde v bratislavskom NTC zaslúžila Anna Karolína Schmiedlová, ktorá zdolala slovinskú dvojku Elu Nalu Miličovú 6:4, 6:3. V druhom singli sa predstavili Viktória Hrunčáková a Veronika Erjavečová.

Schmiedlovej nevyšiel úvod zápasu s 18-ročnou Miličovou, keď dvakrát stratila podanie a prehrávala 1:3. Mladá Slovinka nemala čo stratiť, riskovala a v piatom geme mala tri možnosti na potvrdenie brejku. Schmiedlová však získala päť fiftínov za sebou, následne vyrovnala na 3:3 a záver setu bol v jej réžii. Za stavu 4:4 opäť prelomila Miličovej servis a v desiatom geme premenila druhý setbal.

Na začiatku druhého dejstva si slovenská jednotka po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:1 a zápas s rebríčkovo oveľa nižšie postavenou súperkou už dotiahla do úspešného konca. V deviatom geme využila po presnom bekhendovom longlajne tretí mečbal a dosiahla jubilejné 10. singlové víťazstvo v prestížnej ženskej tímovej súťaži.



kvalifikačný duel Pohára Billie-Jean Kingovej:

SLOVENSKO - Slovinsko 1:0 po úvodnej dvojhre

Anna Karolína Schmiedlová - Ela Nala Miličová 6:4, 6:3

nasleduje Viktória Hrunčáková - Veronika Erjavečová



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu.



la ms

Vloženo: 12. 04. 2024       Kategorie: Tasr