• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

SR medzi deviatkou najlepších!

Oba slovenské reprezentačné výbery - mužský v Davisovom pohári a ženský v Pohári Billie Jean Kingovej - sa v roku 2024 prebojovali na záverečný finálový turnaj majstrovstiev sveta družstiev v tenise. Súťaže v Davisovom pohári sa v tomto roku zúčastnilo 157 krajín, spomedzi ktorých sa Slovensko dostalo medzi šestnástku najlepších. V Pohári Billie Jean Kingovej štartovalo v roku 2024 rekordných 138 krajín, Slovensko si vybojovalo miestenku medzi najlepšou dvanástkou. V konkurencii všetkých zúčastnených sa Slovensko zaradilo medzi deväť krajín, ktoré budú mať v roku 2024 zastúpenie na oboch finálových turnajoch.

Kovalík získal titul v Splite

Jozef Kovalík získal titul vo dvojhre na challengeri 75 v chorvátskom Splite (74 825 eur, antuka vonku). Vo finále si poradil s najvyššie nasadeným Zsomborom Pirosom z Maďarska a zdolal ho vo vyrovnanom zápase 6:4, 5:7, 7:5 za 155 minút. Pre tridsaťjedenročného daviscupového reprezentanta je to už ôsmy challengerový titul v dvojhre, druhý v tomto roku. Pred dvoma týždňami sa z turnajového víťazstva tešil v Zadare. Vďaka tomuto triumfu sa v rebríčku ATP posunul na 155. priečku a stal sa slovenskou singlovou dvojkou.

Lipták: Zdobí nás tímový duch

Kapitán slovenského tímu Matej Lipták považuje postup na novembrový finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej za veľkú výzvu. Okrem tenistiek Slovenska si miestenku na majstrovstvá sveta družstiev v tenise zabezpečili v kvalifikácii Američanky, Nemky, Britky, Poľky, Rumunky, Japonky a Austrálčanky. Účasť medzi elitnou dvanástkou mali už v predstihu istú úradujúce šampiónky Kanaďanky, vlaňajšie finalistky Talianky, domáce Španielky a Češky ako držiteľky voľnej karty.

Slovenky na finálový turnaj!

Slovenské tenistky postúpili na novembrový finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej v Seville. V kvalifikačnom dueli proti Slovinsku vedú na harde v Peugeot aréne NTC už 3:0. O rozhodujúci tretí bod pre slovenské farby sa zaslúžila Renáta Jamrichová, ktorá v úvodnej sobotňajšej dvojhre deklasovala slovinskú jednotku Veroniku Erjavečovú 6:2, 6:0.

 
 

Aktuálne informácie